1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AMD Athlon 64 X2 6000+ (89 W)

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jesse_V_ 16.08.2011.

  1. Jesse_V_

    Jesse_V_ Member

    Liittynyt:
    07.05.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen suunnitellut kyseisen prossun hankkimista, mutta en ole onnistunut sitä miltään sivulta löytämään.(Olen etsinyt googlesta sekä käynyt tuntemani PC-komponentteja myyvät kaupat läpi, kuten Jimm's) Osaisiko joku kertoa mistä voisin mahdollisesti sen hankkia? Tarkoituksena korvata AMD Athlon 64 3500+ ja tämä vaikuttaisi parhaalta mahdolliselta hankinnalta.
    Kiitos.
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,468
    Kiitokset:
    571
    Pisteet:
    173
  4. tuotano

    tuotano Member

    Liittynyt:
    11.08.2011
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuolta sivulta löydät uusia am2-kantaisia suorittimia, tosin hinnat ovat nylkytasoa.
     
  5. Jesse_V_

    Jesse_V_ Member

    Liittynyt:
    07.05.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tässä nykyinen kokoonpanoni:
    Prossu: AMD Athlon 64 3500+ 2.20 GHz
    EMO: NVIDIA GeForce 6150 (Jos älysin oikein. Katsottu kohdasta Chipset)
    Muistit: 3072 Mb DDR2 Dual channel (2x512Mb + 2x1024Mb)
    Näytönohjain: ATI Radeon X1300/X1600 Series 512 Mb
    OS: Windows 7 Home Premium SP1 32 bit

    Budjettini ei ole kovin suuri, köyhä opiskelija kun olen. Siksi haluaisin mieluummin päivittää nykyistä kokoonpanoa pikkuhiljaa kuin kaikkea kerralla. Muistia en ilmeisesti tarvitse lisää, 3000 Mb on ainakin omasta mielestäni ihan tarpeeksi.

    @tuotano Kiitos linkistä. Pitää tutkia tarkemmin paremmalla ajalla

    EDIT: Tiedot saatu käyttämällä sovellusta CPU-Z
    PS Kiitos nopeista vastauksista
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2011
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,468
    Kiitokset:
    571
    Pisteet:
    173
    Muistia et saakkaan lisää, kun 32-bit käyttis rajoittaa muistin 3,2Gt saakka. Oli sulla vaikka jokaisessa slotissa kahden gigan kampa, niin 3,2Gt jää käyttöön.

    Tsekkaa se emolevy vielä, kohdasta "Mainboard" rivit "Manufacturer" sekä "Model". Jos erittäin hyvä säkä käy, niin voit saada X4 955BE Phenomin tohon lankkuun. Sen jälkeen parempaa näyttistä, luultavasti käytettyjä etsisin ja pitäisin 100e suurimpana hintakattona. Enempää en tuohon koneeseen missään nimessä sijoittaisi.

    Mutta tosiaan, katso ne emon kohdat nyt vielä saadaanko sitä edes siihen. Pienet on prosentit mutta katsotaan nyt.

    Onko muuten kovo(t) mimmosta ?
     
  7. Jesse_V_

    Jesse_V_ Member

    Liittynyt:
    07.05.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Lisää tietoa kokoonpanosta:

    EMO
    Manufacturer: ASUStek Computer INC.
    Model: NODUSM3 1.05

    Kovot
    C: 142 Gt
    D: 6.48 Gt (HP_RECOVERY)
    G: 931 Gt (Ulkoinen kovo)

    EDIT: Kertokaa jos virtalähteen tiedoilla on väliä niin hommaan tiedot tänne.
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2011
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,468
    Kiitokset:
    571
    Pisteet:
    173
    Viimeksi muokattu: 17.08.2011
  9. Joensuu

    Joensuu Active member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    2,542
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    68
  10. Jesse_V_

    Jesse_V_ Member

    Liittynyt:
    07.05.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyseessä on sama emo ja koneeni on HP. Eli AMD ATHLON 64 X2 6000+ ilmeisesti paras vaihtoehto

    EDIT: Vaatiiko AMD ATHLON 64 X2 6000+ parempaa virtalähdettä kuin AMD Athlon 64 3500+ ja riittääkö nykyinen prossun jäähdytin(alkuperäinen, joka tuli koneen mukana. En suunnittele kellottavani prossua)
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2011
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,468
    Kiitokset:
    571
    Pisteet:
    173
    Prossujäähyt maksaa sen verta vähän niiden hyötyyn nähden, että suosittelen ehdottomasti. Esimerkiksi tässä tahnat valmiina, huomattavasti tehokkaampi ja varmaan hiljaisempi. Yksinkertainen asentaa, vanha cooleri veke ja putsaat vanhat tahnat prossun päältä. Sen jälkeen tämä paikoilleen ja klipsut kiinni. Ei vaadi insinööriä asennukseen:
    http://www.jimmspc.fi/tuote/DCACO-FP701-CSA01

    Se minkä emosi saattaa vaatia, on biospäivitys.

    Mutta tosiaan, lähtisin kyllä käytettynä kokeilemaan vaikka onkin riskimpää bisnestä.
    Päälle 80 euroa tosta prossusta ? Ihan oikeasti, X2 555BE Phenomikin maksaa vähemmän..
    Ellei sitten tee itse tarjousta liikkeeseen ja saa halvemmalla, mutta kuitenkin.
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2011
  12. Jesse_V_

    Jesse_V_ Member

    Liittynyt:
    07.05.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuo jäähdytin menee tilaukseen, mutta prossu on vielä hakusessa. 80 euroa on aika suolainen hinta omasta mielestänikin, mutta muuta sopivaa ja tehokasta ei oikein tahdo löytyä. Tosin jo vaihto tuplaydin prossuun olisi huomattava parannus, mutta nyt kun alkaa vaihtamaan sama ostaa tarpeeksi hyvä.

    Mahdollinen biosin päivitys ei käsittääkseni ole hankalaa, vai olenko väärässä?

    EDIT: Löysin tällaisia näytönohjaimia nettiä surffatessa
    http://koodinvuoksi.net/gainward-9500gt-1024mb-pci-hdmi-passive-p-2488.html
    http://koodinvuoksi.net/his-hd-4670-passive-1gb-ddr3-pcie-p-2189.html
    Tekeekö tuollaisilla mitään? Arveluttaa alhainen hinta ja passiivinen jäähdytys
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2011
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    OoOn aika satavarma et tohon HP emoon mitään BIOS päivitystä et saa. Säästäsin lisää rahaa ja unohtasin ton päivityksen. Vaikka olis tiukka budjetti, silti.

    Halpisnäyttiksiä, passiivijäähyn ottaisin itekin ennemmin ku mitään tuuletinrälläkkää. Ei noissa välttämättä oo mitään "vikaa".
     
  14. Jesse_V_

    Jesse_V_ Member

    Liittynyt:
    07.05.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei välttämättä mitään vikaa, mutta arveluttaa kun pienemmällä muistilla olevia näytönohjaimia on paljon kalliimmalla(Jotka luultavasti kuitenkin on laadukkaampia ja jo pelkästään ATI tai NVIDIA merkki tuo lisää hintaa)
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,468
    Kiitokset:
    571
    Pisteet:
    173
    No näytätkö sitten muita kuin Nvidian tai ATI:n näytönohjaimia...?
     
  16. Jesse_V_

    Jesse_V_ Member

    Liittynyt:
    07.05.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mun moka. Niitähän ne näyttäis nuokin olevan. En ole aiemmin tosin kuullut Sapphire tai HIS näytön ohjaimista.
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Aiak tunnettuja merkkejähän noi on.
     
  18. Jesse_V_

    Jesse_V_ Member

    Liittynyt:
    07.05.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    http://www.jimmspc.fi/tuoteinfo/HD-555X-ZNF2?pid=1313867998339
    Olisiko kyseinen näytönohjain yhteen sopiva koneeseeni? Vaikuttaisi ihan kunnolliselta ja hintakaan ei olisi paha. Nykyinen näytönohjain käyttää PCI-E väylää mutta eikö PCI-E 2.0 ole yhteensopiva myös PCI-E väylään?
    Tossa tietoa nykyisestä:
    [​IMG]
     
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,468
    Kiitokset:
    571
    Pisteet:
    173
    Kelpaa.
     
  20. Jesse_V_

    Jesse_V_ Member

    Liittynyt:
    07.05.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vahvistuksesta.

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=en&dlc=en&cc=us&docname=c00714578
    Tuolla lukee että mun emo tukee prossuja Athlon 64 X2 5000+ asti, mutta jopa Athlon 64 X2 6000+ näyttäis silti toimivan hyvin( http://forums.amd.com/forum/messageview.cfm?catid=21&threadid=92963 ) uskaltaako ottaa riskiä 6000+ kanssa vai tyytyä 5000+:aan?
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2011
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    6000+ ja 5000+ ero ei kovin suuri oo. 5000+ olis pienempi riski myös powerin kannalta, ota se.
     

Jaa tämä sivu