1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ajattelin rakentaa talon

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi mrks 01.11.2007.

 1. mrks

  mrks Member

  Liittynyt:
  01.11.2007
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Heh ei tainnut otsikko olla ihan sivun keskivertoa :)
  Niin siis haja-ajatusalueelle meinaan mökin pystyttää. Isompaan asutukseen ainakin 10 km. Mietin tässä nettiriippuvuuden ylläpitämistä.
  Joko pitää vetää puhelinkaapeli, kaapeli-tv tai jokin muu vaihtoehto.
  Näistä muista vaihtoehdoista olisi mukavaa kuulla.
  Muistelisin jonkun langattoman laajakaistan joskus mainostaneen. Tukiasema ja vastaanotin -tyyppinen ratkaisu. Liekö kellään kokemusta kaapelivapaita laajakaistoista?
  Kännykän kautta?
   
 2.  
 3. kerbo

  kerbo Regular member

  Liittynyt:
  15.05.2005
  Viestejä:
  2,796
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  Jep... Nykyäänhän melkein kaikki kännykkä operaattorit mainostavat langattomia nettiyhteyksiä juuri kännykän kautta. Salaisuus on "mokkula" niinkuin dna mainostaa ;)

  Eivät nuo yhteydet ole edes mitään kalliita.

  Kännykkä operaattorien sivuilta kannattaa katsella noita "liikkuvia laajakaistoja"


  Jokos lupa paperit on kunnossa rakentamiseen ;) ??

   
 4. RIVER2

  RIVER2 Guest

  Hei!
  Tuo kännykkäratkaisu voisi olla ihan hyvä, mutta oletko kuullut wimaxista? Se tarjoaa langattoman, nopean netin haja-asutusalueille. Kannattaa tiedustella paikalliselta finnet palveluntarjoajalta:
  http://www.google.fi/search?q=finne...s=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

  Noissa kännykkäneteissä on se heikkous että se nopeus laskee minimiin, kun astutaan 3G-verkon ulkopuolelle ja wimaxeissa nopeus sama, missä oletkin (paitsi katvealueet). Ja wimaxeissa antennin hinta saattaa olla jopa 500 €. Jos mökkisi on 3G-verkon sisällä, niin suosittelen kännykkänettiä.
  Nimimerkillä kokemusta molemmista vaihtoehdoista.
   
 5. jip59

  jip59 Member

  Liittynyt:
  19.11.2006
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jos talollesi on mahdollista vetää puhelimen piuha vaikka kohtuullisesta korvauksesta niin ota se. On meinaan monta ongelmaa poissa. Aikanaan velipoika yritti eri langattomia vaihtoehtoja. Milloin ei ollut tukiasemaa lähellä tai siten ei ollut palveluntarjoajaa. Lopuksi kun löytyi niin hinnat oli tähtitieteellisiä.
   
 6. bestmanS

  bestmanS Member

  Liittynyt:
  02.12.2007
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itsekkin olen samaa mieltä edelläolevan kanssa. Vaikka puhelinkaapeli on vedenpaisumuksen takainen keksintö -on sitä hyöndyntävä adsl vielä tuore väläys joka saa aikaseksi luotettavan yhteyden. Puhelinpiuhat voi tietääkseni repäistä suoraan naapurin talosta (sikäli jos heillä on puhelinkaapelit vedettynä) joten hintaa ei ylipaljoa tule.

  Tietenkin talon jälleenmyyntiarvoa ajatellen ei huonolta kuulostaisi tuon puhelinkaapelin repiminen muutenkaan.. onhan se kivan näköinen edelleenkin papereissa pienenä lisänä. :D

  Langattomiin en vieläkään luottaisi haja-asutusalueilla. mut riippunee tietenkin missä päin suomea ja kuinka vaarojen keskellä mökkisi tulee istumaan..
   

Jaa tämä sivu