1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ajastinnauhoitusten epäonnistuminen... tahallista?

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi avthein 16.02.2013.

 1. avthein

  avthein Member

  Liittynyt:
  30.07.2004
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Olen todennut useammalla antennidigisovittimella (mm. vanhempi tallentava ComboKansalaisboksi ja Hauppaugen diversity digitikku) epäonnistumisia ajastinnauhoituksissa. Huomioni kiinnittyi siihen että yleensä ongelma ilmenee uudehkojen elokuvien TV-ensiesityksissä. Onkohan lähetyksiä tahallisesti häiritty jollain kopiointiestolla tai häiriöillä nauhoittamisen estämiseksi?

  Muut mm. TV-sarjojen ajastinnauhoitukset toimivat hyvin.

  Onko muilla samanlaisia kokemuksia?
   
 2.  
 3. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Nauhoittaako väärään aikaan vai eikö nauhoita ollenkaan? Kopioinnin estoa ei SD-puolella ole, eli se ei voi olla syy.
  Yksi syy, mikä itselle tulee mieleen, voisi olla se, että ohjelman nimessä on EPG:ssä kaksoispiste tyyliin "Illan elokuva: XXX". Muistan kun Anyseen E30C oli uusi, niin sen ensimmäisissä softaversioissa nauhoitus kosahti, jos ohjelman nimessä oli EPG:ssä kaksoispiste. Softa kun tallensi videon kovalevylle tuota EPG-nimeä käyttäen ja kaksoispistehän ei tiedoston nimessä ole hyväksytty.
   
 4. avthein

  avthein Member

  Liittynyt:
  30.07.2004
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eli ei nauhoita ollenkaan. Viimeisin epäonnistuminen oli Ytimessä elokuva Nelosella.

  Joskus on manuaalinen nauhotuskin kaatunut kun Hauppaugen softa kaatui mainoskatkoon. Ilmeisesti ei aina tykkää mainoskatkojen kuvasuhdemuutoksista. Ei tue YLE:n tekstejä nauhoituksessa.

  Ahvenanmaan HalvatHinnat DVB-t digiviritin / mediatoistin ei meinaa ajastinnauhoittaa ollenkaan joten sitä en ole enää ajastinnauhoituksiin käyttänyt. Lisäksi ei tue YLE:n tekstejä nauhoituksessa.

  Pixmanian Memup mediaboksi tallentaa suoraan VLC-playerillä toimivaan muotoon YLE:n tekstityksetkin, mutta nimeää fileet ajastusajankohdan päiväyksellä ja kellonajalla omiksi kansioikseen.
  Lisäksi tuli outo vika jonka jälkeen EPG:stä voi ajastaa suoraan nappia painamalla vain yhden ajastuksen. Sen jälkeen yrittää tyrkyttää seuraavaa ajastusta ensimmäisen päälle.

  Tallentava combo Kansalaisboksi (vanhempi malli) on muutamia kertoja jättänyt elokuvia kokonaan tallentamatta. Muistaakseni epäonnistunut ajastus jäi näkymään ajastuslistaankin vaikka ajankohta oli jo ohi. Ainakin yhden kerran on myös katkaissut kesken nauhoituksen.
  Ajastinnauhoituksen lisäajan käyttö (joka on välttämätöntä että loppukin tulee tallennettua) sotkee tiedostojen nimeämisen (tulee viereisen ohjelman nimi).
   
 5. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Oletko kokeillu ProgDVB:tä tai DVBvieweriä. Ensinmainitusta on joku freeware-versiokin olemassa. Meinaan nuo kuvailemasi ongelmat eri laitteilla viittaisi kyllä kehnoon katselu/tallennussoftaan.
   
 6. avthein

  avthein Member

  Liittynyt:
  30.07.2004
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  "Liisa Ihmemaassa" Nelosella epäonnistui Hauppaugella, mutta tallentui MemUp mediaboksilla. Tosin MemUp:n kanssa pitää ProjectX:llä demuxailla ja muxata esim. ImagoMPEG-Muxer:illa VOB:ksi että ääni pysyy kuvan tahdissa.

  Huomasin samoihin aikoihin toisella kanavalla "Dracula – verevä vainaja" elokuvassa sekoilua kuvasuhteessa, kun se pomppi 4:3 ja 16:9 välillä. Tiedä sitten tykkääkö tallennus kyttyrää tommoisesta?
   
 7. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  En usko että kuvasuhteen vaihtuminen vaikuttaa. Ei itsellä ainakaan ole koskaan ollu ongelmaa. Nauhoitellu Anyseen purkilla Anyseen omalla softalla, Technotrendin C1500-PCI-kortilla DVBviewerillä ja Terratecin DVB-T USB-tikulla Terratecin Home Cinemalla.

  Tuo Terratecin Home Cinemakin oli ihan toimiva ja käyttökelpoinen (toisin kuin nuo valmistajien DVB-softat yleensä), mutta Terratec on jossain välissä näköjään lisensoinu itelleen DVBviewerin. Ei löydy enää Home Cinemaa heidän sivuiltaan, vaan DVBviewer Terratec Edition. Aina parempi.
   

Jaa tämä sivu