1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu adawaren poisto

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi wwallu 21.11.2021.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,254
    Kiitokset:
    3,844
    Pisteet:
    223
    Farm togetherin kaltainen perunallakin pyörivä pikkupeli alkoi tökkiä ja lämmittämään prossua. Aika selvä tapaus että johtuu windowsin päivityksestä, mutta asensin silti adawaren ja tarkistin löytyisikö mitään ylimääräistä roskaa. Eipä löytynyt, ohjelma jäi taustalle jyrräämään ja peli tökkii entistäkin pahemmin. Joten poistamaan, mutta sepä ei niin helppoa ollutkaan. Löysin kyllä ohjelmasta poistonamiskan, mutta se on harmaana eikä sitä voi käyttää. Windowsin lisää tai poista sovellus ja ccleaner avaavat saman hyödyttömän namiskan.

    Joten mitäpä tuolle tekisi? Windowsia asentamaan?

    Edit: Lähti palautuspisteen avulla. Pysykin poissa. Että pitää olla dementikko kun tuollainenkin mahdollisuus tulee mieleen vasta viikon päästä. Jotain tuolla kyllä on pahemman kerran sotkussa kun palautus hinkkasi rekisteriä varmaan puoli tuntia. Luulisi että yhden ohjelman tekemien merkintöjen poistaminen ei kovin työläs homma olisi.
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2021
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,705
    Kiitokset:
    1,034
    Pisteet:
    223
    Ehkä se sun windows sisältää muutakin kuin vain sen yhden ohjelman merkinnät. Se viikko jälkeenpäin saattoi sekin vaikuttaa.:rolleyes:

    Ja käytänpä nyt tätä ketjua hyväkseni, vaikka olisi kuinka ratkaistu. Kommentoidakseni tuota kohtalaisen yleisin käytettyä ilmaisua, että sen aiheutti joku windowsin päivitys, eri muodoissaan. Windowsista löytyy semmonen hieno ominaisuus kuin päivityshistoria. Sieltä voi katsoa kivasti milloin on asennettu ja mitä päivityksiä.

    Vaikka joskus käy niinkin, että päivitys aiheuttaa ongelmia, aika usein niillä päivityksillä ei kuitenkin ole ollut mitään tekemistä ongelman kanssa. Eikä sekään ole kovin harvinaista lopulta, että yhtään päivitystä ei ole des asennettu lähimainkaan ongelman ilmaantumisen aikaan.
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,254
    Kiitokset:
    3,844
    Pisteet:
    223
    Samoihin aikoihin alkoi jökkiminen kun tuli tämän kuun päivitykset. Kohtuullisen yleinen ilmiö joka yleensä viikossa tai parissa korjaantuu omia aikojaan. Sotkevat varmaan jotenkin muutenkin onnetonta nettiyhteyttä koska paljon raskaammissa yksinpeleissä ei ole mitään ongelmia.

    Vähän turha alkaa päivityshistoriaa tonkimaan. Jos jotain poistaa niin tulee hetikohta uudestaan. Ihan olennaisia tietoturvapäivityksiähän nuo sitä paitsi ovat.

    Ja niin joo, eipä ole järjestelmän palauttaminen koskaan tuollaisia aikoja ottanut. Edes celeronilla.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,705
    Kiitokset:
    1,034
    Pisteet:
    223
    Kannattaa, kannattaa. Ei niinkään siksi, että päivitys pitäisi poistaa, ellei toki ole ihan käyttöä estävä ongelma, vaan siksi, että näet onko ongelma yleinen ja jos on onko siihen jotain mahdollista korjausta.

    Jos on kohtalaisen usein päivityksistä aiheutuvia ongelmia, niin sulla on joko järjettömän paska säkä. Tai sitten muita ongelmia. Järjestelmänpalautuksen vaatima aika voi olla ihan mitä vain, siihen vaikuttaa niin moni asia. Jos esim. toi adaware sisältää reaaliaikaisen suojauksen, saattaa olla, että se vaikuttaa palautuksen toimivuuteen.
    Sekin vaikuttaa varmasti kuinka vanhaan palautuspisteeseen palautat.
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,254
    Kiitokset:
    3,844
    Pisteet:
    223
    Pääasiallinen ongelma varmaankin tuo surkea nettiyhteys ainakin kymmenen vuotta vanhalla reitittimellä. Mitä päivitykset usein korostavat. Esimerkiksi steamin päivitykset jumittavat kaupan viikoksi tai pariksi. Joka ainoa kerta.

    Edit: Harhaillaan vasiten ihan eri asioihin. Steamin aloitussivulla oli ennen ylhäällä hylly uutisille. Onko ne menneet poistamaan sen vai johtuuko katoaminen vain minun koneen sekoilusta?
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2021
  7. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,219
    Kiitokset:
    176
    Pisteet:
    93
    Milloin viimeeksi ole bootannut, eli uudelleenkäynnistänyt sen?
    Oma huihai virkistyy huomattavasti puolivuotisbootin jälkeen.

    T: Vesku
     
    wwallu kiitti tästä.
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,254
    Kiitokset:
    3,844
    Pisteet:
    223
    Joskus kesällä ukonilman jälkeen. Ei vaikutusta.

    Täytyy vaan toivoa ettei ihan käsiin leviä. Uutta ei saa mistään.
     
  9. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,219
    Kiitokset:
    176
    Pisteet:
    93
    Jos kuitenii kokaisisit?
    Ei siinä mitään hävinne?

    T: Vesku
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,705
    Kiitokset:
    1,034
    Pisteet:
    223
    Joku operaattorin tarjoama jo silloin kymmenen vuotta sitten valmiiksi vanhahko? Miksi uusi ei ole vaihtoehto?

    Se steamin uutiset on vielä olemassa. Sitä en tiedä onko se aina ollut samassa paikassa kun en ole kiinnittänyt huomiota.

    steamjuttu.
     
    wwallu kiitti tästä.
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,254
    Kiitokset:
    3,844
    Pisteet:
    223
    Nyt on testattu. Ei se vaikuta.

    Telian systeemit kai toimii vain heidän omilla romuillaan. Tuota minun yhteyttä ei ole enää saatavilla. Tarjoavat tilalle pari tuntia päivässä toimivaa hybridilelua.

    Tarkoitin kirjaston aloitussivulla olevaa uutispalkkia. Siinä on ennen ollut ylhäällä uutiset, sitten viimeksi pelatut pelit ja lopuksi koko kokoelma peliaikajärjestyksessä. Nyt sitten uutiset mystisesti katosi. Vaan näkeehän ne tosiaan kauppasivultakin. Jos muistaa katsoa.
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,705
    Kiitokset:
    1,034
    Pisteet:
    223
    Pikaisen haun perusteella en nähnyt tietoa, että vaatisi operaattorin vehkeet. Ne helpottaa lähinnä asentamista kun on asetukset automaattisesti ja jotain tukeakin saisi. Mutta eipä noiden asetuksien kanssa kyllä normaalisti pitäisi kauheasti joutua säätään vaikka ostaisikin laitteen itse. Mikä mielestäni on kyllä kannatettava ajatus. Itse kun olen ostanut modeemin, niin asetusten alussa kysyi operaattoria ja sen jälkeen se haki automaattisesti oikeat asetukset. Sitten vain vaihtaa oletussalasanan jne. Mutta sehän toki kannattaa tehdä muutenkin.

    En sitten tiedä jos on telkku kanavia ja kaikkea operaattorin kautta, mutta hölmöähän se olisi jos olis pakko käyttää operaattorin vehkeitä. Joku asiasta enemmän tietävä saa tarkentaa jos niin on.
     
    wwallu kiitti tästä.
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,719
    Kiitokset:
    1,130
    Pisteet:
    223
    Nyt tietysti pitää kysyä onko yhteys kaapeli vai xDSL.
    Mikäli xDSL modeemi, niin ei ole suurtakaan merkitystä minkä modeemi siellä on, kunhan on tyypiltään yhteyttä vastaava.

    Kaapelimodeemi on yleensä helppo siirtää toisen operaattorin verkkoon. Lahjoitin aikaisemmin syksyllä täällä entisen dna:n kaapelimodeemin eräälle, joka ei halunnut uutta kallista modeemia ostaa. Modeemin lähti laakista toimimaan, kun yhteys kytkettiin saajalle ja hän ilmoitti tässä tapauksessa Elisalle modeemin MAC-osoitteen.

    Jos modeemi on hankittu muualta kuin operaattorilta, niin pitäisi kyllä toimia kaikilla operaattoreilla.

    Jotkut modeemin saattavat olla operaattorin omalla modifioidulla firmwarella, niiden kanssa voi tulla ongelmia, jos niitä ei pysty muokkaamaan tai ei saa valmistajalta normaali firmwarea.

    Itsellä ei ole tullut sellaista vastaan, jossa olisi ollut pakko käyttää operaattorin omaa laitetta.
    On minullakin ollut joskus aikoinaan sellainen modeemi, jossa valittiin asetuksista operaattori ensin. Siitä on todella kauan aikaa ja kyse oli pelkästä yhden Lan liitännät modeemista, ilman mitään lisätoimintoja

    Yleensä modeemi toimii ihan sen default asetuksilla Ethernet yhteydellä. Wlania pitää yleensä vähän säätää, ainakin verkkonimen ja salasanan osalta. Sekään ei ole pakollista, mutta hyvin terveellistä kyllä, ettei poljeta default asetuksilla.

    Edit: Yleensä kai kaapelimodeemin tulee olla EuroDOCSIS 3.0, 2.0, 1.1 ja 1.0 yhteensopiva. Tämä oli vaatimus Elisalla.
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2021
    wwallu ja *Trinity* kiittävät tästä.
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,254
    Kiitokset:
    3,844
    Pisteet:
    223
    Joku ADSL se kai on.

    Mulla on kyllä vahva käsitys että pitää olla telian modeemi. Saattoi johtua siitä että telkkari toimii sen kautta. Joutaisi kyllä katkaista tuo tv-palvelu. Sitä ei kukaan koskaan katso. Paitsi koira tykkää katsoa netflixiä syödessään, mutta näkeehän se sen tietokoneen ruudultakin.
     
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,705
    Kiitokset:
    1,034
    Pisteet:
    223
    wwallu kiitti tästä.
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,719
    Kiitokset:
    1,130
    Pisteet:
    223
    Jos ADSL modeemin kautta olet tilannut jonkun striimipalvelun, on ihan sama, mikä modeemi sinulla on.
    Kaapeli on sidoksissa operaattoriin TV-palveluissa, joka tulee kaapelilähetyksenä, mutta silloin käytössä on myös kaapelimodeemi.

    Tuo linkattu modeemi on hyvä, mutta ehkä vähän turhan hieno ja kallis, jos sinulla on joku ikivanha ADSL liittymä, sen kanssa olisi syytä vaihtaa liittymä myös tähän päivään.

    Epävarmuuden saat kytkettyä pois, kysymällä asiaa suoraan Telialta.
     
    wwallu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu