1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acronis ture image oem

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Superi 05.05.2021.

  1. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,315
    Kiitokset:
    196
    Pisteet:
    93
    Onko näppäimistö muuten kiinni usb:llä, vai onko käytössä joku langaton viritys?

    Edit: Vähän vaikuttaisi siltä että näyttösi ei jostain syystä osaa hdmi:n kautta näyttää biosin/EFI:n käyttämää resoluutiota. Saatko mistään toista näyttöä lainaan, tai vaihdettua kaapelia toiseen yhteysmuotoon? Telkkariin voisit koittaa kanssa kytkeä, jos sieltä kuvan saisi esiin.
     
  2.  
  3. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kokeilen tuota tv asiaa. Langaton näppäimistö. Voi olla tosiaan, että tuo hp:n näyttö ei tunnista.
     
  4. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,315
    Kiitokset:
    196
    Pisteet:
    93
    Kannattaa myös testata langallisella mallilla, voi olla ettei langaton tunnista painallusta riittävän ajoissa päästäkseen biosiin, tai mahdollisesti lainkaan ennen loginruutua.
     
  5. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos vinkistä. Kunhan saan ensiksi edes bios ruudun vilahtamaan. Ei tule TV:n kauttakaan kuvaa
     
  6. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Täytynee hakea vielä töistä joku vanha näyttö lainaan. Tv ei toiminut ja luulen ongelman olevan tuo. Loppuu itseltä ideat kanssa.
     
  7. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos kaikille! Iso kiitos! CMOS tyhjennys ja hakemani vanhempi näyttö toimi lopulta. Nyt tekee kloonia.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,313
    Kiitokset:
    1,068
    Pisteet:
    243
    Olikin tavallista kinkkisempi juttu. Onneksi @lettas keksi tuon resoluutio-ongelman mahdollisuuden.
     
  9. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Melkein onnistui. Meni hermot niin vähän väliä tähän. Teline kloonin kyllä, mutta ei bottaa sitä Windowsiin asti vieläkään. Otin vanhan levyn pois, säätelin biosine boot prioa. Ei mitään. Vanhalta levyltä suostuu.
    Tää menee biosin jälkeen tilaan, jossae näkyy vain hiiri ja sininen ympyrää ikäänkuin lataisi jotain, mutta tuntiinkaan ei tapahdu mitään. Olisko vielä tähän jollain jotain vinkkiä?
    Verkosta ei tunnu löytyvän apua. Niiden foorumilta yritin etsiä., Mutta ei auennut sieltäkään neuvoa.
    Tyhjensi kerran jo ja kloonasin uudestaan.
     
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,315
    Kiitokset:
    196
    Pisteet:
    93
    Biosin tyhjennys on voinut vaihtaa boottiasetuksia. Katso biosin asetuksista onko boottimuoto uefi vai legacy. Seuraavassa ohjeessa on käyty läpi asuksen emolevyn asetuksia:

    https://www.isumsoft.com/it/how-to-boot-my-computer-asus-from-usb-in-uefi-bios/

    edit: jos vanha levy käynnistyy edelleen, niin tuskin on tuossa se ongelma. Kokeile tehdä uudelle levylle secure erase biosissa, jos emolevy tukee sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 23.05.2021
  11. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos vinkeistä. Täytyy testata.
     
  12. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei löytynyt secure erasea. Siis uudelle levyllekö se pitäisi tehdä?
     
  13. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Siis ruudussa nyt uuden levyn startin jälkeen hiiren kuvake ja latausympyrä. Tässä kohden ei liene mahdollista tehdä mitään?
     
  14. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Luovutan. Ei toimi vaikka mitä tekisin. Kait on ostettava joku uusi kloonausohjelma taikka uusittava Windows. Ainoa pullonkaula on tuo levy.
     
  15. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,315
    Kiitokset:
    196
    Pisteet:
    93
  16. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos tästä ohjeesta. Muutaman kerran jo aiemmin yrittänyt vastaavaa ja en saanut ssd levyä kuntoon. Kahdella eri tikulla. Ei siis halua bootata usbi tililtä. Tulee sama ongelma kuin levy. En enää keksi missä voi vika olla
     
  17. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,315
    Kiitokset:
    196
    Pisteet:
    93
    Jos uusi ssd on mallia m.2, boottiongelma saattaa johtua siitä että osa emolevysi sata-liitännöistä ei toimi samaan aikaan m2-levyn kanssa. Kokeile virheenkorjauksena irroittaa kaikki sata-liitännäiset laitteet.
     
  18. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Perus sata kingstonin 240 GB ssd, jonka mukana tuli tämä acronis.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,469
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Onko tullut mieleen, että olisit jo monet kerrat ehtinyt tehdä puhtaan kymppi asennuksen uudelle levyllesi?
     

Jaa tämä sivu