1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acronis ture image oem

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Superi 05.05.2021.

  1. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vinkkejä miten tuon saisi toimimaan. Tuli verkkolatauslinkki uuden SSD:n mukana ja latasin ohjelman. Olen yrittänyt uudelleenkäynnistys kopiointia. Ei suostu uudelleenkäynnistymään. Tein puhtalle usbi tikulle starttikopion ja shiftillä yritin käynnistää siitä. Kone vain rullaa ja mitään ei tapahdu.
    Eli onko vinkkejä miten ihmeessä saan kopioitua levyn uudeksi käynnistyslevyksi?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Oletko linkin ohjeiden mukaan toiminut?
    https://www.kingston.com/finland/en/support/technical/acronis-download

    Täytyy sanoa, että en oikeastaan ymmärrä, mitä tuossa kerrot. Voisitko tarkentaa sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2021
  4. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ohjeen mukaan. Vaihe kuuteen jää. Eli alkaa uudelleenkäynnistämään, mutta tuntienkaan kuluttua mitään ei tapahdu. Ruutu mustana tuulettimet pyörii, levyvalo ei.

    Toinen metodi, jota tubessa tarjottiin oli luoda samalla softalla USB tikku, josta yrittää shiftin restartin kanssa avata koneen ja acronicsen. Sama juttu tulee kuin edellä
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,278
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
  6. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tätä olen siis myös yrittänyt. Loin erillisen media usbin. Ei silti suostu avautumaan siihen. Täytynee etsiä joku toinen ohjelma. Olen tutkinut kohta kuuden tunnin edestä pelkästään videoita, joissa ob käyty vaikka mitä poikkeuksen poikkeusta.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,278
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    En oikein ymmärrä, mitä tuolla tarkoitat. Saatko kuitenkin bootattua tikulta niin, ettei Windows käynnisty?
     
  8. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Shiftillä pääsen uudelleenkäynnistämään koneen ja valitsemaan sen USB:n ja sen jälkeen ei mitään.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,278
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Painat siis Shift + Käynnistä uudelleen ja valitset boottaavaksi laitteeksi USB-tikun? Koneen pitäisi nyt bootata tikulta eli Acronis Bootable Mediaan, josta aluksi tulee seuraavanlainen näkymä:
    [​IMG]
    Ellei näin tapahdu, on boottaavan tikun teko ilmeisesti epäonnistunut.
     
  10. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei tapahdu. Kahta vanhaa tikkua ja yhtä ihan käyttämätöntä kokeillut. Vanhat siis tyhjätty ennen käyttöä.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Sivusta seuraan keskustelua ja tuli mieleen onko USB-tikku oikein tehty käynnistyväksi mediaksi? Miten olet tehnyt sen?
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,278
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Teitkö käynnistystikun tuolla Acronis-ohjelmalla?
    Sitten voisi vielä kokeilla tikkua jossakin toisessa USB-portissa.
    Myös BIOS/UEFI-asetuksissa voi olla estetty boottaus USB-laitteelta.
     
  13. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuo bios täytyy tarkistaa. Saataa löytyä syys sieltä.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Saatko käynnistysvalikon käynnistyksessä esille, josta voisi tuolta tikulta suorittaa käynnistyksen?
    Yleensä F8, F10 tai jollakin funktionapilla kuitenkin.
    Käynnistyksessä saattaa näkyä, millä bootmenun (käynnistysvalikko) saa esille.
     
  15. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Loikkaa suoraan Windows ikkunaan. Hankala päästä biosiin. Koitan toista kautta.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Uudelleen käynnistys vie koneen suoraan biossiin.
    Anna järjestelmävalvojana komentokehotteessa käsky, shutdown /r /fw
     
  17. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei auttanut uudelleenkäynnistämisessä. Vikailmosta ei saa selvää
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Teitkö sen järjestelmävalvojana?
    Mitä tarkoittaa vikailmo tässä tapauksessa?
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,278
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Onko niin vanha emolevy, ettei ole UEFI?
     
  20. Superi

    Superi Member

    Liittynyt:
    06.02.2019
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    2009 WD blue. Vikailmolla tarkoitan komentokehoitteen jälkeen tulevaa pitkää listaa eri ongelmista kirjain merkittynä.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    2009 WD blue on kovalevy, ei emo.
    Käynnistitkö cmd -> Suorita järjestelmävalvojana tuon biossiin meno komennon. Pitää kysyä niin kauan, että saa vastauksen kysyttyyn.
     

Jaa tämä sivu