1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ACERIN tehdasasetusten palautus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi eskoma888 11.12.2007.

 1. eskoma888

  eskoma888 Guest

  Olen sen verran tumpelo näissä asioissa, että toivoisin jonkin tietorikkaamman kertovan minulle ja miksei muillekin miten käytän tätä ACER Aspire 3003 WLMi:n mukana tullutta palautus DVD:tä. Tarkoituksena saada siis kone tasan kaksi vuotta sitten ostohetkellä olevaan kuntoon. Uudet jälkeen päin asennetut apuohjelmat saan kyllä mukaan. Asennus levy on jotenkin aika monimutkaisen oloinen......
   
 2.  
 3. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Kun siinä ei taida olla mitään palutusta hallitsevaa manageriohjelmaa, niin muuta ensimmäinen boottauspaikka BIOSista cd/dvd asemalle. Recoverylevy asemaan, boottaus, heti käynnistyessä näpytelään jotakin näppäntä ja palautuksen pitäisi alkaa. Varaa myös lisenessikoodi eli Product Key valmiiksi, voi kysyä sitä.
   
 4. eskoma888

  eskoma888 Guest

  "niin muuta ensimmäinen boottauspaikka BIOSista cd/dvd asemalle". Anteeksi mutta kertoisitko tuon edellisen mitä se käytännössä tarkoittaa. Viittaan tuonne eka kysymyksen alkuun: ...kun olen sen verran tumpelo.... Taitaa olla niin että tarttee vääntää rautalankasta se malli. Kiitos ja sorry vaan!
   
 5. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Kun käytät tietokonetta, läppäriä, niin oletusasetuksena niiden BIOSissa on yleensä säädetty, että ns. ensimmäinen käynnistys(boottaus)väline on kovalevy. Jotta kone voisi bootata CD tai DVD levyltä on BIOS asetuksia muutettava niin, että se ensimmäinen (niitä on siellä 4-5 järjestyksessään)onkin CDROM. Muuten kone ei käynnisty CD/DVD asemalta vaan kovalevyltä.

  Nyt riippu vähän Recoverylevyn luonteesta ja rakenteesta tarvitseeko se tuota. Voit sensiksi kokeilla ihan normaalisti syöttää CD levyn, alkaako se tehdä jotakin. Jos ei ala niin silloin pitää muuttaa tuo ensimmäinen boottausväline. Se tapahtuu käytännössä sulkemalla koneen ja avaamalla BIOSin ennen kuin Windows käynnistyy. BIOS avataan eri koneissa hiukan eri tavoin, tai pikemminkin tapa on sama, mutta painetaan eri näppäintä. Näppäin sanotaan joko koneen eli sen BIOSin alkulatauksessa eli heti konetta käynnistettäessä, ohjekirjassa tai sen voi hätätilassa löytää kokeilemalla. Usein näppäin on Delete, Esc tai F8.

  Levy laitetaan valmiiksi CD asemaan, kone suljetaan ja käynnistetään. Heti kun se käynnistyy, ennen BIOSin latautumista painetaan tai näpytellään tuota oikeaa näppäintä. Sen jälkeen aukeaa ruudulle BIOSin ensimmäinen sivu. Jos ei näin käy vaan kone menee normaalisti Windowsiin olit liian hidas tai painoit väärää näppäintä, uudelleen. Eri valmistajien BIOSit ovat hiukan erilaisia, mutta periaate pitkälle sama. Ensimmäisestä taulukosta etsitään kohta Avaced BIOS Features (tai vastaava). BIOSissa liikutaan ja valintoja tehdään ohjeen mukaan, joka on kerrottu ruutujen alareunassa. Avanced BIOS Features sivulla valitaan kohta First Boot Device, jossa nyt lukee esim. Hard Disk tai Floppy ja muutetaan siihen CDROM tai CD/DVD. Asetus tallennetaan alla olevan ohjeen mukaan esim. painamalla F10 ja poistutaan painamalla Esc.

  Myös googlaamalla saat ohjeita asiasta. Kokeile ensin levyä normaalitavalla.
   
 6. Edille

  Edille Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  342
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  minulla oli acerin läppäri ja kun käynnisti ja painoi alt+F10 se meni johonki norton ghost tehdaspalautushommaan en ollut asentanut koneeseen mitään ohjelmaa... että ihan vakiona pitäisi toimia
   
 7. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Kiitos Edille lisätietoista. Nämä palautusystemit ovat kovastikin erilaisia eri merkkisissä koneissa. Käsikirjassa tai koneessa olevassa opastuksessa ne kyllä aina selostetaan. Mulla HP:n läppärissä on erityinen näkyvissä oleva HP Backup and Recovery Manager, joka tarjoaa parikin mahdollisuutta pauttamiseen (riippuu siitä onko tullut tehtyä suositellut palautus CD/DVD:t vai ei.)
   
 8. Edille

  Edille Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  342
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ei midist mut lisään viel offtopiccina sen et sain 3 viikkoo sit acerin m5100 pöytäkoneen näytöllä noh tuli mukana palautus dvd ja koneeseen iski sellanen tauti et ei enää käynnistyny no minäpä laitoin vistan palautuskiekon sisään ei tapahtunu mitään systärin koneella katoin ni levy oli tyhjä ja se kuulemma acerissa pitää polttaa itte waretin sitten xpeen ja vanhan läppärin seriaalit siihe....
   

Jaa tämä sivu