1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acer Aspire one näyttö ei toimi (Ratkaistu)

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi VilleVauva 23.09.2012.

 1. VilleVauva

  VilleVauva Member

  Liittynyt:
  31.05.2010
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Noin 2 vuotta vanha aspire one sano työsopimuksen irti ja takuukaan ei siis ole voimassa. Kone oli ollut jonkin aikaa käyttämättä mutta kun otin sen noin 2 vk sitten takaisin käyttöön se toimi moitteettomasti paitsi, että akku ei toiminut. Kone täytyi siis aina olla verkkovirrassa.
  Toissa päivänä läppärin näyttö ei suostunut enää toimimaan vaan pysyy pimeänä koneen käynnistyessä. Kone toimi aivan moitteettomasti edellisellä käyttökerralla. Kone siis näyttää käynnistyvän ihan normaalisti (surinat, valot ja tuuletin) mutta näytössä ei tapahdu mitään. Näytössä ei näytä palavan taustavalotkaan eikä siinä erota mitään ääriviivojakaan edes taskulampulla siihen valoa heijastaessa. Läppärissä on paikka VGA piuhalle, joten kokeilin saada näytön näkymään ulkoisessa näytössä mutta siinä luki vain jotain, että "no signal, check the cable". Kaapeli kyllä toimii toisella koneella kuin myös näyttökin.
  Googlaamalla sain selville, että ongelma on aika yleinen acerin koneissa ja saattaa poistua "biosin flässäämisellä". Koneella on kuitenkin tärkeitä tiedostoja, jotka tulisi saada talteen, joten miten biosin flässääminen vaikuttaa asiaan?
  Tärkeintä olisi saada tiedostot talteen ennen kuin yritän saada konetta toimimaan, joten olisiko hyviä ideoita vai vienko koneen vaan ammattilaiselle, joka ottaa tiedostot talteen ja pähkäilen koneen ongelmia sit myöhemmin?

  Okei, ongelma poistui maailman yksinkertaisemmella tempulla (bios flash). Tarvitset vain toimivan koneen, netti yhteyden ja usb-tikun. Tässä ohjeet miten homma toimii:

  Visit the Download section of Acer support website. (ite latasin sen 3309 -tiedoston tuolta ftp://ftp.acer-euro.com/netbook/aspire_one_150/bios/
  Select Product Family, Product Line and then your specific Product Model.
  Click the Operating System drop-down arrow and select your current version.
  Select the BIOS tab and click the orange icon to download the latest BIOS version.
  Click Save and select where you want to download the file.
  Right-click the downloaded ZIP-file and then click Extract All Files. Double-click the folder that has the same name as the downloaded file.
  The folder will contain a file named 3310.fd. Right-click this file and select Rename. Enter zg5ia32.fd as new filename.
  Copy thezg5ia32.fd and Flashit.exe files to the USB flash drive.

  Use the following steps to to update the BIOS of the Aspire One A110 or A150:

  Plug in your AC adapter.
  Insert the USB flash drive into a USB port.
  Press and hold down the Fn and the ESC keys together and press the power button.
  When the power light lits, release the Fn and ESC keys. The power light will start to blink.
  Let the system run. After approximately 1 to 7 minutes, the system will restart and the BIOS will be updated.

  Jossain ohjeissa käsketään painamaan power -painiketta toiseen kertaan ku se alkaa vilkkua mutta mulla ei tarvinnu. Kiitokset auttajille
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2012
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  BIOSin flashaaminen uudestaan ei vaikuta koneen kovon sisältöön mitenkään, joten tiedostot ovat turvassa koneen kovolla, vaikka voithan varmuuden vuoksi ottaa kovon irti koneesta toimenpiteen ajaksi.

  Voihan se tietysti olla että koneesta on mennyt näytönohjain, kun kerran ukoisetkaan näytöt ei toimi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2012
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  9,044
  Kiitokset:
  1,197
  Pisteet:
  243
  Eikös tuo olekin monta kertaa todennäköisempää kuin BIOSista johtuva näytön pimeneminen?

  Tietojen pelastamiseksi kovalevyn voi liittää toimivaan tietokoneeseen toiseksi levyasemaksi tai kovalevylle voi hankkia erillisen USB-kotelon, jolla se saadaan toimimaan ulkoisena USB-levyasemana.
   
 5. VilleVauva

  VilleVauva Member

  Liittynyt:
  31.05.2010
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Siis ilmeisesti läppäri tulisi purkaa siihen pisteeseen, että kovalevyn saa sieltä pois? Onko isokin projekti? Pikaisesti googlettamalla löyty tuollaiset ohjeet http://www.techdc.com/acer-aspire-one-ram-or-hard-drive-upgrade. Meisseli kyllä pysyy kädessä mutta ikinä en ole tietokenetta avannut, että onko vaarana tietojen menettäminen?
  Kovalevy tulisi sitten kytkejä jonkinlaiseen telekkaan, että tiedot saisi tallelle? Tarkoitatko esim. tällaista http://www.verkkokauppa.com/fi/product/7204/tqvq?
  Voiko tuolla biosin flässäämisellä saada aikaan mitään vahinkoa, jos tekee vaikka väärin? Onko tuo ylipäätänsä sellainen ratkaisu mitä kannattaa seuraavaksi lähteä yrittämään. Eikös nuo näytönohjaimen vaihtamiset ja uuden laittamiset tuli kalliiksi?
   
 6. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,470
  Kiitokset:
  227
  Pisteet:
  93
  Läppäreihin ei normaalisti juuri muistia tai kovalevyä enempää vaihdella, näytönohjain on aika vaikea vaihtaa kun voi olla lutikka juotettuna emolevylle...

  Kovalevy on yleensä aika helppo, läppäri nurin ja joku ruuvi auki. Kovalevy on yleensä erillisessä kelkassa, joka li'utetaan auki ja kovalevy on siinä kiinni...

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2012
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  9,044
  Kiitokset:
  1,197
  Pisteet:
  243
  Tärkeintä tietysti on, että VilleVauva sai koneensa kuntoon. Osaisiko joku vielä tyydyttää uteliaisúuteni ja kertoa, miten toimiva kone voi yhtäkkiä pimetä ja vaatia BIOS-päivityksen toimiakseen uudelleen?
   
 8. VilleVauva

  VilleVauva Member

  Liittynyt:
  31.05.2010
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Asioista en mitään ymmärrä mutta googlaamalla sain selville, että kyseinen ongelma on aika yleinen acerin koneissa, etenkin aspire onessa ja kulkeekin netissä aika yleisesti nimellä acer-syndrooma. Muuta en osaa asiaan sanoa.

  Korostan vielä, etten viimeisellä käyttökerralla, ennen kuin näyttö pimeni, tehnyt mitään erikoista, mikä olisi voinut (tietääkseni) vaikuttaa mihinkään asetuksiin.
   
 9. touhutippa

  touhutippa Member

  Liittynyt:
  14.01.2013
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Toimi myös acer v5-531:n kanssa tämä ohje. Kiitos!
   

Jaa tämä sivu