1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acer Aspire 8920G - Koneen suorituskyky ongelmana

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi husn 04.03.2009.

 1. husn

  husn Member

  Liittynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Elikkäs ostin viime kesän lopussa tuon Acer Aspire 8920G-läppärin.

  Koneessa on:
  4 gigaa DDR2 muistia
  Intel Core 2 Duo T9300 prosessori (2,5GHz, 800MHz FSB, 6MB L2 cache)
  500GB kovalevytilaa
  GeForce 9500M GS 512MB näytönohjain

  Ongelmana on se, että mikään peli ei tahdo pyöriä koneella, vaikka tehojen puolesta pitäisikin. Heti käyttöönoton jälkeen ilmeni että prosessori syö pienienkin ohjelmien takia lähes kaiken suoritinkäytöstä, ja olin tämän takia Aceriinkin yhteydessä. Noh, ongelman sain hoidettua forkkaamalla ja BIOS:sta vakiosäätöjen palauttamisella.

  Tämän jälkeen kone hieman nopeutu, ja jotku pelit toimi "keskinkertaisesti". Olen mm. Need for Speed Pro Streetiä koittanut koneella, eikä peli pyöri kovin erikoisesti edes pienimmillä mahdollisilla yksityiskohdilla ja grafiikoilla. Toinen peli on Left for Dead 4, jota kans joudun pelaamaan pienimmillä mahdollisilla grafiikoilla (silti peli pätkii rankasti).

  Kun katson youtubesta videoita, joissa pelataan samalla koneella, joissa on täysin samat specsit, porukalla tuntuu pyörivän mm. Crysis melko hyvillä säädöillä (http://www.youtube.com/watch?v=4bxeFdaKUoE&feature=related), sekä Assassin Creed (http://www.youtube.com/watch?v=4qYkh_vIvc4&feature=related).

  Eli mikä tässä voisi olla pielessä? Voisiko kone olla kokonaan susi, joka hoituisi takuulla, vai mikähän tässä mättää? Ei pitäisi johtua myöskään mistään haittaohjelmista, jotka ovat päässeet koneelle, koska kone ei pyöri kunnolla edes juuri forkauksen jälkeen.


  ps. Tiedän kyllä, että läppärit eivät koskaan yllä kovin hyvään pelattavuuteen, mutta mielestäni kyseisillä specseillä varustettu kone pitäisi pystyä pyörittämään vanhahkoja pelejä varsin sulavasti, toisin kun nyt.

  pss. Kertokaa vain, jos pystyn antamaan lisää tietoja, jotka auttaisivat ongelman ratkaisemisessa.
   
 2.  
 3. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
 4. husn

  husn Member

  Liittynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 5. husn

  husn Member

  Liittynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ja vielä sen verran noista linkeistä että eikö tuon tyyppiset muutokset ole lähinnä tarkoitettu hitaammille koneille joissa mm. muisti ja prosessin teho on rajallisia ja sen takia tarvii karsia esim. Vistan omia ominaisuuksia?

  Laitoin nyt vielä tuon kovalevyn eheytyksen menemään, koska sitä en ole vielä tehnyt, saa nähdä auttaako.

  Mutta osaako joku sanoa voiko tämä minun kone olla ollut jo alusta saakka susi jollakin laitevialla? Koska ei tosiaan ole kovin rapeasti mikään peli toiminut heti koneen käyttöönoton jälkeenkään, kun sisällä ei varmasti ollut vielä mitään paskaa.
   
 6. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  No eipä kyllä oikeastaan, samat lait pätevät kyllä ihan jokaiselle koneelle lähes samalla tavalla: Kaikki automaattisesti käynnistyvät ohjelmat kuormittavat konetta ja syövät muistia, ja asiaa ei kyllä yhtään helpota sekään, että virusskanneri tarkkailee noiden prosessien toimintaa (tarkkailutapa tietysti riippuu vt-ohjelmistosta).

  Kyllä noita Vistan ominaisuuksia voi kokeilla karsia ja katsoa miten se vaikuttaa, tosin Vistan oma muistinhallinta osaa luovuttaa tehoja muualle kun sitä tarvitaan, tuolla koneella en edes kyllä odottaisi mitään radikaalia ja havaittavaa muutosta.

  PC:n rautaan en ole oikein mitenkään erityisesti tutustunut, joten en ole oikea henkilö sanomaan miten tuolla koneella pitäisi pelien pyöriä. Oletko jo lämpöjä tarkkaillut? Acerin läppäreissä tuntuu noiden lämpöjen kanssa olevan lieviä ongelmia, toisissa malleissa jopa todella suuri ongelma, johtuu lähes pääsääntöisesti pölyalttiudesta.

  Ja voithan laittaa tuonne HjT-logiosioon Hijackthis-login ja varmistaa koneen puhtauden haittaohjelmien varalta, fiksaaja samalla katsoo niitä käynnistyviä ohjelmia yms.

  EDIT
  Niin ja voihan tuo tosiaan jokin laitevikakin olla, ei näistä tiedä :)
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2009
 7. ugge

  ugge Regular member

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  1,146
  Kiitokset:
  9
  Pisteet:
  48
  Omistan tuon koneen pikkuveljen(6920G) samoilla specseillä, itselläni tökki pelit myös alussa jonkin verran kunnes kyllästyin ja asensin vistan uudestaan ilman kaikkia Acer Empowering härpäkkeitä yms.
  Sitä ennen toki poltin ajurilevyn..
  Ja kuinka ollakkaan, ongelmat hävisi.
  Nyt pyörii jopa GTA4 medium asetuksilla todella mallikkaasti.

  Olen sittemmin asentanut Win7 64bit, XP pro 64bit, ubuntun ja vista ultimate 32bit tälle koneelle ja kaikki toimii moitteetta.

  Joten kaikesta päätellen kyseessä oli softavika alkuperäis asennuksen kanssa.

  Kokeileppa asentaa winukka uudestaan vaikka toiselle osiolle.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2009
 8. husn

  husn Member

  Liittynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei ainakaan ulkopuolelta tunnu, että lämmöt nousisi. Voin koittaa tuon hjt:n vielä ajaa. Jos ei sen kautta löydy apua niin taitaapi lähteä taas soittoa acerin pojille.
   
 9. many68

  many68 Regular member

  Liittynyt:
  12.12.2004
  Viestejä:
  382
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Poistettu, kone ei olekaan sama...
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2009
 10. husn

  husn Member

  Liittynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kuinkas pystyn asentamaan tuon Vistan ilman noita Acerin ohjelmia? Voiko sen jossaki päättää haluaako niitä vai ei? Olen myös miettinyt, että kuinka vaikeaa olisi saada xp kannettavalle, jossa on valmiina ollut Vista? Olen kuullut, että se olisi työn takana, mutta mahdollinen.
   
 11. uto

  uto Regular member

  Liittynyt:
  21.03.2004
  Viestejä:
  106
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eilen asensin kyseiseen koneeseen XP:n Vistan kaveriksi kun en Vistasta tykkää tippaakaan! Täytyy sanoa että kyllä siinä hommaa riitti koko päiväksi mutta onneksi löytyi edes hieman apuja. http://acerfans.ru/drivers/53-drajjvera-dlja-acer-aspire-8920g.html Ongelma on ettei oikein millekkään koneen sisuskalulle ole ajureita. Tuolla venäjänkielisellä sivulla on modattuja/yhteensopivia ajureita juuri tälle koneelle. Käännä sivu googlen avulla englanniksi niin siitä tajuaa vähän enemmän. Itse tein niin ja nyt XP rullaa hyvin!

  Toki laitehallinnassa muutama keltainen kysymysmerkki vielä on mutta pikkuhiljaa niitä koetan korjailla.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2009
 12. ugge

  ugge Regular member

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  1,146
  Kiitokset:
  9
  Pisteet:
  48
 13. husn

  husn Member

  Liittynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En ole ajatellut ainakaan vielä lähteä tuohon XP:hen vaihtamiseen, sillä kokemusta ei hirveästi löydy, ja moni juttu saattaisi mennä persiilleen.

  Mutta nyt tämä kone on alkanut jo tosissaan vittuilemaan. Ei enää riittänyt, että kone toimii tahmeasti eikä mikään peli pyöri, vaan se on keksinyt itselleen vielä pahemman ongelman: Kone saattaa itsestään heittää blue screenit.

  "*** Hardware Malfunction
  Call your hardware vendor for support
  NMI: Parity Check / Memory Parity Error
  *** The System has halted***"

  Jokos nyt olisi aika alkaa taas vaihteeksi soittelemaan Acerille ja koittaa saada kone huoltoon? Vai mistäköhän kiikastaa?
   
 14. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  Jep, tuon ilmoituksen perusteella kone huoltoon :)
   

Jaa tämä sivu