1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acer Aspire 8920G, Gemstone Blue

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi EpiSodi 22.04.2008.

 1. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Laitetaanpa vielä tämäkin:

  Nuo minuuttien jumittumiset johtavat täysin mustaan ruutuun, jonka jälkeen tulee failed security logon ilmoitus.
  Aamupäivän nyt googlettanut tuota virhettä ja todella paljon löytyy porukkaa, jolla on juuri sama ongelma -täysin eri kokoonpanoilla.

  Tähän asti ehdottomasti informatiivisin ketju löytyi täältä:
  http://www.vistaforums.com/Forum/Topic13079-9-4.aspx

  Tuolla oli lähes kaikki saaneet ongelman ratkaistua ja ongelmat keskittyivät Defenderiin, Sidebariin ja antivirus-ongelmiin.
  Koitan itse kaikkea tuolla kokeiltua, kunhan kotiin joutaa.
   
 2.  
 3. Simoen

  Simoen Member

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joop toi vista tosiaan on se heikko lenkki tässä. Itsellä tämmönen amilo nyt, jossa on ollut käynnistyksessä joskus, ei ole ollut nyt pitkään aikaan, tätä "näytönohjain lakkasi toimimasta ja palautui" paskaa. Sen lisäks ohjelmat on joskus kaatuneet, tuntuu et vähän helpommi ku xp:ssä, varsinkin internet explorer. IE lagaakin niin saatanasti enemmä ku mozilla...

  En tiedä onko siihe syynä se että mulla on kovalevyt aiiiiika täynnä... Nooh nyt tulee se 320gb ja tää ulkonen jeesaa ni eipä tässä hättää eikä mittää.
   
 4. frunner

  frunner Member

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Otin heti alkuun noita turhia pois, eli defender pois , sidebar pois jotain acerin omia turhuuksia pois. Firefox selaimeksi. Ccleanerillä säännöllisesti (kerta viikkoon) kaikki roska pois.

  Ehkä sen takia kone pelaa.
   
 5. Simoen

  Simoen Member

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mitäs kaikkee turhaa poistelit ja miten?
   
 6. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Koneessahan tosiaan oli paljonkin turhaa, joista osan poistin, osaa en jaksanut.
  Täynnä pikkupelejä, jotka pitää yksitellen poistaa, noita Acerin softia, joista ainakin osa on täysin turhia ja sitten tutustumistarjouksia mm. McAfeen ja MS-officeen.

  Tuon palkin jätin itse päälle ja Defenderin ihan sillä, etten ajatellut mitään muuta tietoturvaa koneeseen laittaa. Defenderia on kuitenkin kehuttu paremmaksi kuin xp:n muuria ja onhan tuossa boksissakin oma palomuurinsa. Aiemmin käyttämästäni F-Securesta taas on välillä ollut todella paljon harmia.

  Noh, tällä kertaa otan itsekin kaiken ylimääräisen pois ja pistän sitten vaikka tuon F-Securen takaisin.
  Pitää tutustua noihin Vistan virhelogeihinkin hiukan tarkemmin, niiden avulla moni on saanut ongelmansa ratkaistua (kirjaa kellonaikoineen ohjelmat, jotka ovat aiheuttaneet jotain ongelmia).

  Olikohan se nyt tuo Acerin eRecovery, jolla voi tehdä tehdasasetuksia vastaavat palautuslevyt. Itse ainakin teen sellaiset tällä kertaa, kun ei jaksaisi enää kaikkea ylimääräistä mennä poistamaan.

  Vielä defenderin poistoon. Se ei lukemani mukaan ole ihan yksinkertaista ja vaikka sen disabloisi selkeästi, se voi yhä jäädä käynnistysjonoon, jolloin se käynnistyy ja pysyy päällä täysin näkymättömästi.
  Aiemmin postaamassani vistaforum -linkissä on tarkat ohjeet, miten Defenderin saa täydellisesti disabloitua. Muistaakseni sivulla 3 tai 4.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2008
 7. Simoen

  Simoen Member

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jeps nyt on tässä alla tää uus gemstone ja vaikuttaa aika nopeelta. Explorer kaatu kerran jo tossa kun siirsin aika massiivista pakettia ulkoselta koneelle, mutta ei sen vakavempaa. Jeps pikkupelit poistin kyl heti kanssa, mitähän muuta kannattas poistella? Tuon office studentin ainaki poistin ja cyberlinkin paskoja, yahoo toolbar ensimmäisenä.
   
 8. Simoen

  Simoen Member

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Morjes taas!

  Kaikille halukkaille tiedoksi että BF2 ainakin pyörii HIGH grafiikoilla 100% näköalalla.

  Helvetin hyvä ja tehokas kone! Ja nätti. Rahan arvosta... :)

  Ainut vaa vistan kans ollu rundll32 hostin kaatuminen jatkuvasti, joka tosin ei aiheuta minkäänlaisia ongelmia :D
   
 9. Rauhis

  Rauhis Regular member

  Liittynyt:
  21.08.2002
  Viestejä:
  289
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  26
  no niin Anttilasta sai myös atin 3650 kortilla olevan mallin 8920G:stä
  ainut mikä asiassa vaivaa on tuo näyttö mainostavat full-hd:nä kuitenkin monella sivustolla kyseisen kannettavan näyttö ilmoitetaan WXGA HD näyttönä eikä WUXGA full HD näyttönä.Joillakin sivustoilla taas luki että kaikki 8920G maillit on full-hd .Oon ihan pihalla ja tuli jo tilattua kyseinen kone, elikkä miten saan testattua kun kone saapuu että onko se full hd 1080p vai hd 720p.Riittääkö kun laittaa näytön resoksi 1920X1080 vai mitä.=)Ku ei huvittanu maksaa 200€ enempää isommasta kovosta ja gehorsen vastaavasta kortista,
  ja väliärahalla sai jo hommattua muutaki sälää verkkokaupasta
  1 12583 Targus XXL Notebook Case - laukku 19" ja 70.90e 1
  1 18257 Logitech V470 Cordless Laser Mouse Bluet 39.90e 1
  ja vielä 100€ jäi ulkosta kiintolevyä varten.
  Mutta jos toi on joku 1440x900 tft niin en sit tiiä palautanko suoraan vai laitanko uuniin ja sanon että prossu ylikuumeni ja suli koko paska.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2008
 10. Simoen

  Simoen Member

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Miten toi Radeon 3650 näyttis eroaa tosta 9500m gs:stä? 200e halvempi hinta ? o_O
   
 11. Rauhis

  Rauhis Regular member

  Liittynyt:
  21.08.2002
  Viestejä:
  289
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  26
  jees oli fullhd näyttö.Olen tyytyväinen koneeseen.
   
 12. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eipä toimi oma kone vieläkään. Disabloinu defenderin, vaihtanu tietoturvasoftaa, disabloinu sidebarin, sekä kaikki acerin omat softat käynnistyksessä ja yhä vaan jumiutuu jatkuvasti.

  Pitää varmaan toisen kerran pistää kone huoltoon ja toivoa et jotain sieltä löytävät...
   
 13. Melarnius

  Melarnius Member

  Liittynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi,
  Ostin itse muutama viikko sitten saman koneen - kone itsessään on toiminut ihan hyvin, mutta Vista ei.
  Kone meni täysin tilttiin, eikä suostunut käynnistämään Vistaa. Mukana ei ollut mitään Windows dvd:tä, eikä niitä vara-dvd levykkeitäkään tullut siinä tohinassa poltettua. Onneksi sain kaverilta lainaan sen Vista-kiekot, joilla saatiin homma taas toimimaan.

  Kysymys kuuluukin, että miten saan parhaiten tehtyä ne Vistan palautus dvd:t.
  Windowsilla itsellaään? Olen yrittänyt etsiä tähän sopivaa kohtaa control-panelista, mutten ole löytänyt.
  Vai Acerin eRecovery ohjelmalla, tämä tosin ei enää ole koneella, mutta toivottavasti sen saa imutettua jostain Acerin sivuilta.
  Eli mitä mieltä olette? Ajattelin kysyä asiantuntijoilta ennen kuin aloitan homman.

   
 14. harryy

  harryy Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2005
  Viestejä:
  295
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  28
  Niin oletko pistänyt koneen kovalevyn täysin formatoiden? Eli jos olet poistanut piilotetut palautustiedostot D: osiolta, on turhaa haaveilla palautus levykkeistä :D tosin ne voi tilata Acerilta uusiks, mutta varmuuskopio vaikka kaverin vistalevystä on toimiva, käyttöoikeushan sulla roikkuu koneen pohjassa
   
 15. Singular

  Singular Member

  Liittynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse tilasin Gemstonen 8920 mallin tuossa toukokuussa. Nyt kesän yli käytellyt niin työ kuin huvikoneenakin, ja vastaan on tullut jos jonkinmoista ongelmaa. - Ei saa kuitenkaan käsittää väärin, sillä ongelmat ovat olleet ohimeneviä ja kaikinpuolin kone toimii käytössä hyvin, jopa erinomaisesti.


  Ensimmäinen ongelmani oli ostaessa Windowsin asennus. Levyltä esiasennettu windows kun päätti vedellä asetuksiaan yms, ja menin vahingossa sulkemaan läppärin kannen asennuksen aikana. Windows kirjasi minut ulos (Administrator tunnuksilla) vistan ja acerin pakettien asentuessa. En enää päässyt sisään.

  Tässä vaiheessa iski pienoinen paniikki kun en tiennyt Administrator käyttäjän salasanaa, ja en päässyt sisään Vistaan. Onneksi asennus pyöri taustalla ja reboottasi koneen valmistuttuaan, jonka jälkeen lupsahti ruudulle taas tuttu työpöytä, ja joku accountin luomis wizardi. Eli tämä siis pelästytti mutta ei ollutkaan ongelma. Onneksi en bootannut konetta kesken vistan ruksuttelun...

  Tuota Vistan rundll32 wrapperin erroria kyllä tulee jatkuvasti, esimerkiksi purkaessa .rar paketteja winrarrilla, avatessa sopivaan hetkeen mpeg/avi tiedostoja sekä JOKA KERTA KUN SULJEN LÄPPÄRIN KANNEN.

  Jokusen aikaa puuhailtuani koneella säädin läppärin kannen sulkemisen asetukset niin, että läppärin ollessa verkkovirralla ja sulkiessani kannen Windows Vista ei tee mitään. Ok, ei se tehnytkään. Jokin muu tosin aiheutti outoa toimintaa ja tuloksena oli noin 3s välein kuuluva Vistan notice ääni "Dyding".. Eli olisikohan vista jotain yrittänyt tehdä, vai olikohan kyseessä kenties acerin bio protection, koska kannen avatessani oli aina ruudulla odottamassa acerin bio protectionin jokin ruutu.

  Sormenjälkisysteemin kanssa on muitakin ongelmia ollut, sillä ensin se toimi täysin ok, mutta sen jälkeen se on alkanut unohtaa kysellä mahdollista sormenjälkeä syötettäessä salasanaa. Joskus sleep modesta palatessa ei sormenjälki login tunnu toimivan - kestää joku 5min ennenkuin onnistunut sormenjälki tunnistetaan.

  Kerran olen Vistan saanut kaatumaan bluescreeniin, joka vaikutti johtuvan taustalla pyörineen elokuvan/playerin suorittamasta virheestä. Ihan BSOD tuli ja windows boottasi.

  Virustorjunnaksi asensin Avastin ja se on toiminut moitteetta.

  *Bluetooth on ollut myöskin ongelmallinen. Jostain syystä Vista ei löydä bluetooth laitteelle (integroitu) ajureita, ja en saa sitä toimimaan. Täten en voi käyttää esim puhelimeni nettiä tai siirtää kuvia puhelimestani bluetoothin välityksellä.
  Olen yrittänyt googletella lukuisia ajurivaihtoehtoja mutta tuloksetta.

  Oikeastaan muuta ihmeteltävää en tässä nyt keksi. Kaikinpuolin toiminut hyvin ja täyttänyt lupauksensa pöytäkoneen korvaavana pelikoneena. :)


  * Edit
  Bluetoothista vielä sen verran, että nyt acerin drivers osioon näyttäisi vihdoin ilmestyneen foxconn bluetoothin ajurit.
  Kokeillaampas josko niillä saisi nokialaisenkin yhdisteltyä. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2008
 16. milanfani

  milanfani Guest

  onkohan parempi ajuri kanta xptä aatellen ? ,,tehoeroja tuskin on pahemmin ,,testien ja tulosten perusteella ,,, oma kysymys kuuluu ,,tää kone mikä mulla on nii on atin ohjaimella varustettu ja uskomattoman hyvä tehonenkin läppäriks pelit o upeita mm: faces of war rullaa hienosti max resoilla tosin kaikist raskaimmat tilanteet rullaa puurost ,muttei ihme ku vaatii toi peli vääntöä normaalista koneestakin

  ps ! onkohan nyt saatavilla XP ajureita koneelle ,,Acerin sivuilla ei tietyst oo mut jossai muualla ? ,,kiitollisuus :)) ,ps ! toi home premium vista ,,kannattaa hommata Haksattu versio ,mistä o riistuttu kaikki kuormittava poies ,saa muuten hienosti pelaa tän koneen :=))) ei kaatuile jne ..ekaa kertaa ku saain toimii vistan hienosti ,mut tosin ei oo kaupallinen originaali vaa haksattu
   
 17. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kun itse asentelin vistaa aiemmin luomiltani dvd-levyiltä löysin koneesta kaksi piilo-osiota. Toinen oli muistaakseni n. gigan kokoinen, jonka oletin sisältävän tehdasasetuksien palauttamisen.
  Käynnistyksessähän ainakin on joku multiboot juttu, jonka sai muistaakseni F12 avattua. Jossain luin jonkun sanovan juuri multibootilla saaneen koneensa palautettua tehdasasetuksille, itse en tosin koskaan ole tuota tullut testanneeksi.

  Jos mikään muu ei auta, voit imuroida Acerin softat suoraan Acerin tukisivulta. Siellä pitäisi olla jaossa kaikki ohjelmat, mitä koneessa alunperinkin on. Alkuperäistä Vistaa tosin voi olla tuossa vaiheessa enää hankala palauttaa niilläkään.

  Ei ole. Kysyin itse samaa asiaa suoraan Acerin asiakaspalvelusta sähköpostitse ja sanoivat, ettei ajureita XP:lle löydy.
  Omien kokemuksieni mukaan en todellakaan suosittele XP:tä tämän koneen kanssa. SATA-ajurit, WEB-kamera, Blurayt, sormenjälkitunnistin jne. eivät XP:ssä toimi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2008
 18. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Laitetaan nyt vielä korjaus omiin ongelmiini, jos jollain samantapaista jumitusta sattuisi:

  Event wieverissä näkyi vanhoja virheilmoituksia, jossa sata/IDE-ajureiden dll -tiedosto oli ilmoittanut yhteyden katkenneen. Tuota ilmoitusta ei koskaan tullut näkyville, enkä event vieweriä vielä tuolloin ollut löytänyt, joten olin autuaan tietämätön tuosta.
  Tuon login lukiessani muistin kuitenkin, vistan kerran tarjonneen korjausehdotusta jumiutumiseen: intelin sata-väylän ajuripäivitystä.
  Ajoin tuon päivityksen, eikä sen jälkeen noita virheilmoituksia enää event vieweristä löydy, vaikka jumitukset jatkuivatkin.

  Tuossa vaiheessa tuli mieleen, josko SATA-väylässä yhä olisi jotain ongelmia. Google löysi muutamia viestejä forumeilta, joiden mukaan muillakin käyttäjillä oli ollut ongelmia SATA/IDE-väylien kanssa. Ongelmat olivat korjaantuneet mm. optisen aseman poistolla.
  Näin radikaaleihin toimenpiteisiin en halunnut lähteä, joten vaihdoin sata-moden biosista ideksi.

  TADAA. Jumitukset loppuivat siihen paikkaan. Varmaan jätän tuon nyt suosiolla IDElle ja katselen joskus myöhemmin, josko intel/vista toimisivat paremmin yhdessä. 3v takuuta, niin huoltoon kerkiää tarvittaessa myöhemminkin.
   
 19. Miikkiss

  Miikkiss Guest

  Täs vehkees näköjään tuli tommone tv antennihässäkkä mukana nii pitäiskö tällä oikeesti saada digi-tv näkyyn jotenki helposti? :D
   
 20. kurmelo

  kurmelo Member

  Liittynyt:
  18.09.2008
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sama juttu, vaikkakin eri Acerin mallilla. Mitään asennuslevyjä ei mukaan, eli jos kone hyytyy se täytyy lähettää aina huoltoon. Pitkä miinus. Yleensä kyllä koneen mukana pitäs tulla edes käyttiksen asennuslevy, mutta eipä näköjään Acerin koneiden kanssa tule. Noh, pysyyhän tietysti huollossa työpaikat kun näitä "turhia" korjauskeikkoja tulee.
   
 21. Rauhis

  Rauhis Regular member

  Liittynyt:
  21.08.2002
  Viestejä:
  289
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  26
  Miksi pitäisi olla cd?käynistettäessä painaa alt+F10 niin siitähän se asennus alkaa.Näytti vielä lisäksi olevan myös xp esiasennettuna jos ei vista miellytä.
   

Jaa tämä sivu