1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acer Aspire 8920G, Gemstone Blue

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi EpiSodi 22.04.2008.

 1. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tänään tuli oma Aspire kotiin ja heti vistakaatuilujen jälkeen meni bluray testiin. Hyvin toimi ja jälki oli vaikuttava. Mitään codeceja/softia en asennellut.

  Yksi häiritsevä asia koneessa kuitenkin on. Ilmeisesti näytönohjaimen tuuletin pitää todella häiritsevää ääntä. Ääni ei varsinaisesti ole kauhean kova ja se peittyy esim. jäähdytyksen alle, kun isommat tuulettimet käynnistyvät, mutta se on hyvin pistävä ja korkea. Vähän kuin korvien tinnitys.
  Onko tämä ominaisuus, vai onko tuulettimessa jotain vikaa?
   
 2.  
 3. ipanapa

  ipanapa Guest

  itseltä löytyy se pienempi versio, eli 6920G eikä mulla ainakaan näyttis pidä mitään häiritsevän kovaa ääntä. Itseasiassa kone on hyvinkin hiljainen! Acerin sivuilta jonkun N-vidian ajurin latasin ja sitten windowsilta uusimman direct äxän, mutta mitä muita ajureita sitä pitäisi ladata, että saa pelit pyörimään parhaalla mahdollisella tavalla? Nyt oon pelannut esim Empire Earth kolmosta ja sen grafiikka asetukset on "best performance" ja silti vähän tökkii :S perhana!
   
 4. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jes, täytyypä ottaa yhteyttä myyjään uuden koneen saamiseksi. Itsellä se isompi malli nvidian 9500 GS:llä, mutta ei tämänkään tällaista ääntä pitäisi päästää.
  Ajureista juurikin nVidian ja directX, muuta ei tarvitse.

  PS.
  Vista kaatunut neljä kertaa puolentoista tunnin aikana:)
   
 5. legolasse

  legolasse Member

  Liittynyt:
  27.04.2008
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Koko koneessa oli ongelma. Joko näyttis tai blu-ray asema oli rikki ja vaihdoin koneen uuteen samanlaiseen ja nyt kaikki näyttää toimivan.
   
 6. rroar

  rroar Member

  Liittynyt:
  13.05.2008
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  HUIII! Tuli tämmönenki kans tilattua. Onkohan kukaan teistä tilannut tällaista NetAnttilasta? Jos on niin kauanko on yleensä kestänyt postiintulo?
   
 7. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Laitetaanpa vielä vähän infoa tuosta omasta ongelmasta. Kone kävi acerin huollossa, josta se tuli viidessä päivässä takaisin. Taajuusmuunnin oli vaihdettu ja häiritsevä ääni hävisi. Nyt on lähes äänetön.
   
 8. frunner

  frunner Member

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tilasin Verkkokauppa.comista ton mopo version eli t5750 prossulla. Sellasta tuli mieleen et mitä sälää koneen kanssa tulee? Tuleeks esim. vista levyt, ajurit tms.

  Ajattelin vaan et en oo ennen valmiiks asennettua konetta ostanut, aina asentanut itse, silloin tietää mitä kone on syönyt.

  Onks aceri vaikee tyhjentää ja asentaa vistat ym. paikalleen?
   
 9. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eipä nykyään koneiden mukana oikeestaan mitään tule. Vista on esiasennettu, eli kun koneen käynnistää ekan kerran, asennus suoritetaan loppuun halutuilla asetuksilla. Acerin tarvitsemat ajurit asentuvat samalla ja kun Vista on kyseessä, kaikki näytönohjaimen sun muut ajurit asennetaan automaattisesti käyttäjältä mitään kysymättä (ne myös päivittyvät itsestään).

  Koska Vistan levyjä ei siis tule mukana, on käyttäjän mahdollista luoda käynnistyslevyt, joilla tehdasasetukset voidaan palauttaa. Vie kaksi dvd:tä, mutta kannattaa varmasti tehdä. Tästä kysytään automaattisesti, windowsin käynnistyessä ensimmäisen kerran.

  Tehdasasetukset voidaan palauttaa myös suoraan kovolta, mutta itse loin kyllä nuo dvd:t kaiken varalta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2008
 10. frunner

  frunner Member

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  eiks nyt kuitenki jos sanotaan et koneen mukana tulee esm. vista home f....n premium. Ni tottakai nyt levyt tulee mukana!? Vai pitääks se ostaa kuoret ja toivoo parasta?
   
 11. ipanapa

  ipanapa Guest

  niin. mullakin on gemstone, tosin 6920G, eikä tod tuu mitään vistan levyjä mukana. Pohjasta löytyy CD-Key windows vista fusking home premiumille, että jos jostain saat sen CD:n, niin sitten voitpi asentaa sen sun CD-Keyllä. Itse en ole vielä tehnyt sitä tehdasasetustenpalautus-CD:tä, mutta uskoisin, että niille sen winukan sitten saa asennettua uusiksi. Mutta siis Windowsin cd:tä ei tule mukana, niinkuin ei tule mitään muitakaan CD:itä.
   
 12. Skull_Cro

  Skull_Cro Regular member

  Liittynyt:
  05.07.2007
  Viestejä:
  340
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  1300e rahaa ja ajatellut tuota aceria peliläppäriksi tai jtn muuta esim tätä niin mikä läppäri olisi kaikkein tehokkain 1300 e:lla
   
 13. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Acerissa on enemmän muistia, vaikkei 32-bittinen Vista tue kuin kolmea gigaa. Näytönohjaimellehan toki voi jakaa siitä ylimääräisestä gigasta. Linkittämässäsi koneessa taisi olla hiukan nopeampi prossu, mutta eipä taida kovin paljoa vaikuttaa.

  Suurimpana erona varmaan full-hd tuen puute ja sitä kautta myös bluray aseman puuttuminen tuossa uudessa ehdokkaassa.


  frunner:
  Vista on koneessa, ei levyillä. Näinhän tämä on ollut hyvinkin pitkään ja sama homma on muillakin merkeillä ja myös pöytäkoneilla. Toki levyt voi jossain tuotteessa tulla mukaan, mutta taitaa joutua sitten maksamaankin enemmän.
  En näe tälle mitään haittaa, koska palautuslevyt voidaan luoda heti alkuun, kuten jo sanoinkin. Tämä palauttaa koneen siihen kuntoon, missä sen sait, joten Vista luonnollisesti asentuu uusiksi.
   
 14. frunner

  frunner Member

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo , ei menny kuin 3 tuntia kun ensi kerran löin virrat päälle kun kone asentui, sen jälkeen meni n.3 tuntia kun poistelin turhia ohjelmia
  ym.

  Mutta kone on erinomainen, näyttö (full hd) upea. Hiljainen ja testasin half life 2:lla täysillä grafiikoilla ja kaikilla herkuilla niin ei nikotellut yhtään :)

  Kaikin puolin tyytyväinen, thanks Acer!
   
 15. Skull_Cro

  Skull_Cro Regular member

  Liittynyt:
  05.07.2007
  Viestejä:
  340
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  [offtopic] Onko nVidia GeForce Go 9500M GS näyttis sama kuin nVidia GeForce 9500M GS ? [/offtopic]

  Kyllä mullekkin taitaa lähteä acer tilaukseen.
   
 16. Simoen

  Simoen Member

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tilasin kanssa tän läppärin, odottelen jos pe tai ensviikon alkuun se tulisi.

  Onko pelit pyöriny hyvin?
   
 17. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Peleistä aika vähän vielä kokemuksia. Wow pyörii täydellä 1920x1080 resolla ihan mukavasti, vaikka vähän piti yllättäen joistain ylimääräisistä herkuista karsia.
  Mass Effect ei pyörinyt 1920x1080 resolla millään asetuksilla. Laskin resoa yhtä pykälää alemmaksi (jotain 1500-1600x???), jolla pyörii täydellisesti kaikki mahdollinen päällä. Hyvältä näyttää tuollakin resolla, vaikkei natiivi olekaan.

  Vistaa en koskaan saanut toimimaan. Tappelin koko illan ja sain viimeinkin xp:n asennettua (todella hankalaa, kannattaa kysellä apua vaikka täällä, jos samaan ryhtyy). Ihan kaikkia oheislaitteita tuskin xp:ssä saa toimimaan, mutta pärjään kyllä mainiosti ilman modeemia ja web-kameraa :)

  PS.
  Heti xp-asennuksen jälkeen löysin nVidian forumeilta palautetta uusimmista nVidian ajureista. Ne ovat kuulemma täysin bugiset ja aiheuttavat juuri niitä ongelmia, mitä minulla oli. nVidia on jopa vetänyt uusimpien ajureiden xp-version kokonaan pois, mutta vista versio on jostain syystä jäänyt ladattavaksi.
  Olikohan 716 loppuinen nyt se viimeinen toimivaksi kehuttu. Voin tarkistaa myöhemmin.
   
 18. Simoen

  Simoen Member

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos, oli hyvää infoa tuohon. Toivottavasti ei oo vista niin helvetin sekasin tossa sitten...
   
 19. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  19 loppuisissa ajureissa ainakin ollut aika paljon ongelmia. Huhuja on, että ne voi jopa rikkoa kortin, mutta siihen en ala ottamaan enempää kantaa.
  Nvidian keskusteluforumeilta löytyy kuitenkin paljon ketjuja, jossa tuotakin asiaa käsitellään varsin näyttävästi:
  http://forums.nvidia.com/index.php?s=3d4cd6d0e579ecd0130e0a73f68d73bf&showforum=33


  Listaan tähän vielä omia ongelmia Vistan kanssa, jos joku vaikka sattuisi tunnistamaan. Ongelmia oli lähinnä kolmenlaista:

  1)
  Kesken pelin ruutu alkoi välkkymään mielipuolisesti. Hetken välkyttyään Vista ilmoitti tuollaisella puhekuplaviestillä, että yhteys näytönohjaimeen on kadotettu, mutta yhteys on palautettu.
  Wow ei ollut tästä moksiskaan, mass effect vaati prosessin tappamisen, koska ruutu jäi mustaksi.
  Juuri tästä on tuolla nVidian forumeillakin juttua.

  2)
  Kesken minkä tahansa käytön. Selaimen, pelin, start-valikon jne. explorer ja ohjelmat lopettivat vastauksen. Joskus vain yksi ohjelma teki tämän ja muita pystyi jonkun aikaa käyttämään. Lopulta kaikki lopettivat vastaamasta.
  Hiiri liikkui, mutta vistan latauspallo vain pyöri, eikä esim. task manageriin päässyt käsiksi.
  Jos koneen antoi olla 4-8min tässä tilassa, kaikki palautui kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ei virheilmoituksia.

  3)
  Sama kuin kakkonen, mutta pelissä. Kuva pysähtyi kuten edelläkin, mutta myös äänet jumittivat looppiin. Ääniä lukuunottamatta täysin vastaava tilanne ja kyse ehkä juuri samasta virheestä.


  4)
  Aivan loppumetreillä mukaan tuli myös ihan oikea kaatuminen. Tämä tapahtui näytönsäästäjän/virransäästön/minkä lie kytkeydyttyä päälle. Takaisin tullessani ruutu mustana ja latausvalo paloi. Virrat pois oli ainoa poistumistie.
   
 20. frunner

  frunner Member

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  eipä ole vielä em. ongelmia ollut, hyvin toimii.
   
 21. akomu

  akomu Member

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pari iltaa sai tapella XP:n kanssa ja kun kaikki alkoi olla valmista, sekin alkoi kaatuilemaan. Hyvin samantapaisia hyytymisiä, kuin em. kohta 2) sillä erotuksella, että XP ei noista jumeista toipunut lainkaan.
  Hohhoijaa. Kone ollut tosiaan nyt kuukauden käytössä, joista se ei ole kunnolla toiminut päivääkään.
  Vistaa aloin asentelemaan takaisin tuon epäonnistuneen kokeen jälkeen. Täytyy yrittää, josko se nyt toimisi ja testailla eri ajureita, poistella ylimääräisiä softia jne. Jos ei vika paikannu, lähtee taas huoltoon...

  XP:ssä on mahdollista, että hommaa sotkivat epäkelvot ajurit. SATA-ajureiden laitto oli kohtuullisen mystistä jälkikäteen ja näytönohjaimeen piti käyttää modattua inf-tiedostoa, koska Acer ei tarjonnut XP-ajureita lainkaan, eikä nVidian yksikään ajuri suoraan tue kannettavien näytönohjaimia.
  Web-kameraa ja noita empower tech. softia yritin lisäksi asennella hiukan eri mallin ajureilla.

  Tässä vaiheessa alkaa kyllä toiveikkuus loppua, joten jostain laitteistoviasta luulen lopulta olevan kyse.
   

Jaa tämä sivu