1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acer Aspire 5538 purku & puhdistus APUA

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi tyhma1 26.09.2012.

 1. tyhma1

  tyhma1 Member

  Liittynyt:
  03.02.2010
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Morjens!

  Oon tämmöinen vitun nuubi. Acerin halpa läppäri on hidastellut ja lämmennyt tavallista enemmän viime aikoina. Tänä aamuna päätin piruuttani vähän siivoilla konetta, levyn eheytykset ym. siivoilut on jo tehty, nyt päätin ruuvailla koneen takaluukun auki ja putsata koneen tuulettimen.

  No se tuuletinhan on aika syvällä koneessa. Löysin manuaalin joka kehotti purkamaan konetta alta ja päältä. Ohjekirja löytynyt täältä:
  http://tim.id.au/laptops/acer/aspire 5538.pdf

  Pääsin aika pitkälle, otin näppiksen irti, ruuvasin sen alla olevasta harmaasta levystä 7 ruuvia irti ,mutta sitten rupesin jänistämään. Vitun nuubi kun olen, kääntelin konetta ja pohdin pääsisinkö sittenkin käsiksi tuulettimeen koneen alta. Jokin kolisi koneen sisällä, ja käänsin sen taas oikein päin. Hädissäni ruuvasin ruuvit takaisin ja huomasin että harmaa muovilevy jäi oudosti koholle.

  Kiinnostaisikin tietää, onko kenelläkään samanlaista konetta, voisitteko katsoa miltä koneen kuuluisi näyttää näppäimistön alla. Tässä pari kuvaa harmaasta levystä, punaisessa kohdassa levy koholla, ja jokin pyöreä osa näkyy pienestä aukosta. Mikä tämä pyöreä osa on, ja kuuluuko sen olla tuossa?

  Kaikki neuvot ja haukut ovat tervetulleita. En uskalla enää äynnistää konetta, pelkään että jokin on koneessa väärin ja koko homma leviää käsiin. Onko mitään enää tehtävissä vai onko parasta viedä huoltoon tsekattavaksi?

  T. Vitun nuubi
   
 2.  
 3. tyhma1

  tyhma1 Member

  Liittynyt:
  03.02.2010
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  https://www.dropbox.com/sh/uh5au515wi82f9c/AS81ujtpQ5/Acer%20Aspire%20kuvat

  Linkki kuviin. Tosiaan haluisin vaan tietää että uskallanko laittaa koneen kasaan nyt ja käynnistää. Mikä voi mennä pieleen jos joku osa on väärin ja käynnistän koneen? Tää ei oo mitään röllispmämmiä vaan oon oikeesti pulassa. Laitoin samat jutut myös murobbs:n jos joku jaksais olla avuksi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2012
 4. Akentti

  Akentti Regular member

  Liittynyt:
  18.03.2010
  Viestejä:
  179
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Irrota se harmaa levy siitä päältä ja katsot sieltä valistä; joku osa näyttäs olevan irrallaan sen levyn alla. Purkaat vaan rohkeasti ;) niinpaljon että pääset katsomaan mikä siellä oleilee.

  Ota kuvia eri vaiheista että muistat kasata oikein. Varovasti noiden johtoklipsien kanssa.
   
 5. tyhma1

  tyhma1 Member

  Liittynyt:
  03.02.2010
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos nopeasta vastauksesta Akentti!

  Päätin että menen perjantaina vähän fiksumman kaverin luokse ja puramme koneen yhdessä. Laitan tänne lisää kuvia silloin kun työ etenee.

  Harvinaisen typerä olo kyllä kun en mitään valokuviakaan älynnyt jo aiemmin tästä projektistani ottaa.
  Nuubi mikä nuubi!
   
 6. tyhma1

  tyhma1 Member

  Liittynyt:
  03.02.2010
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niin, tää läppärihän on harvinaisen nerokkaasti kasattu, tuulettimeen ei tosiaan pääse käsiksi ennen kuin on pohjalta otettu kaikki veks ja päältä pitää näemmä ruuvailla myös koko yläpaneeli nappuloineen ja touch padeineen että pääsen edes tuon harmaan läpyskän alle.

  Ois voinu jättää nääki hommat ammattilaiselle tai edes täältä tai jostain kysellä neuvoa ennen ku lähdin kämmäilemään. Huh huh.
   
 7. _Artzi_

  _Artzi_ Member

  Liittynyt:
  28.12.2007
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Viimeksi muokattu: 26.09.2012

Jaa tämä sivu