1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AC3Filter - download.fi

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 07.02.2017.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,464
  Kiitokset:
  645
  Pisteet:
  173
  Nyt menin aika ymmälle. Movie Maker ei toistanut yhden videoklipin ääntä ja huomasin, että klipin ääni ei ollut mp3-tyyppiä, kuten muissa, vaan ac3-koodattu. Muistin, että vanhassa koneessa oli tällaista tilannetta varten asennettuna MP3Filter, jolla Dolby Digital äänet kuuluivat, ja ajattelin, että sillähän tämäkin ongelma ratkeaa.

  Latasin MP3Filterin viralliselta lataussivustolta, mutta kun yritin asentaa sen, Malwarebytes Anti-Malware laittoi tiedoston karanteeniin, kertoen, että se sisältää Open Candyn. Tuo Open Candy puolestaan on tunnettu ja ikävä haitake, joka usein tulee ilmaisohjelmien kylkiäisenä ja ihmettelin, miten se oli virallisellakin lataussivulla.

  Ajattelin vielä koittaa ladata AC3Filterin download.fi-sivulta, mutta SmartScreen-suodatin varoitti, että kohde on epäluotettava. Norton Antivirus puolestaan poisti koko kohteen vaarallisena väliaikaisista internettiedostoista.

  Onko AC3Filter tosiaan saastunut ja jaetaanko vaarallista versiota downdoad.fi-sivuillakin?
   
 2.  
 3. Kasavuori

  Kasavuori Regular member

  Liittynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  437
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  28
  Tuossa antamassasi linkin sivulla on toinen linkki "Antivirus notes".
  Sieltä löytyy asialle selitys. Kyseessä siis on "False positive".
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,464
  Kiitokset:
  645
  Pisteet:
  173
  Kiitos huomiostasi! Minäkin olen jatkanut asian selvittelyä, mutta lopetan sen nyt yön ajaksi. Näyttää siltä, että kyseessä ei olisikaan False positive, vaan todella tuo OpenCandy, joka on mukana asennusohjelmassa. Muualta löytämäni tiedon mukaan sen voi asennettaessa ohittaa, kun on tarkkana. MBAM ei anna asennuksen edetä edes tuohon valintakohtaan asti, vaan siirtää koko tiedoston karanteeniin tuon OpenCandyn takia.

  Aiemmin lukemastani muistan, että OpenCandy on niin pirullinen PUP, (kotisivun vaihtoa, epämääräisiä toolbareja yms.,) että sen suhteen en halua mitään riskeerata. Siksi palaan asiaan vasta yön yli nukuttuani, mutta olen kiinnostunut myös muista näkemyksistä ja mahdollisista kokemuksista.
   
 5. Kasavuori

  Kasavuori Regular member

  Liittynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  437
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  28
 6. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,212
  Kiitokset:
  654
  Pisteet:
  123
  Testing testing.
  Kokeilin, tuota uusinta versiota. Asennuksen aikana ei ainakaan ole, eikä mitään open candyyn liittyviä valintoja. (kuva).
  Valinnat on samat vaikka käyttäisi normaalia asennusta.
  Tosin käyttöoikeussopimuksessa kyllä mainitaan open candy ja ylimääräiset ohjelmat. Ilmeisesti niitä ei kuitenkan ole päivitetty aikoihin?

  Asennuksen jälkeen JRT ja AdwCleaner tarkistus, eikä mitään löytynyt Sinäsä outoa että Malwarebytes Anti-Malware tuon blokkaa koska myös jrt ja adwcleaner on nykyään. malwarebytesin ohjelmia.

  kuva.
   
 7. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,436
  Kiitokset:
  934
  Pisteet:
  173
  Aika lailla tulee herjaa mikäli kokeilee jotain latailla download.fi sivustolta. Malware tosiaan plokkaa herkästi yritykset. Latailin noita masiinan seurantajuttuja kellotusta silmälläpitäen, unohdan tästä lähtien tuon sivuston. Parit pup:t pukkasi mutta ne lähtivät kyllä veks.
   
 8. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,464
  Kiitokset:
  645
  Pisteet:
  173
  Kiitos "tutkimusavusta". Näyttää siltä, että asennusohjelmassa tosiaan on tuo OpenCandy, mutta esimerkiksi download.fi-sivulla sitä ei ole "viritetty", eli se ei tarjoa mitään ylimääräistä. MBAM ilmeisesti tunnistaa tuon OpenCandyn ja reagoi siihen, vaikka se ei yrittäisikään asentaa mitään. AC3Filterin tekijän mukaan OpenCandy esittää asennusvaiheessa enintään yhden mainoksen ja itse filtteriohjelma on puhdas.

  "AC3Filter uses OpenCandy advertising module in its sponsored installation package. By using this version of the installer you support AC3Filter development. Thanks you!

  The OpenCandy module shows at maximum one ad and only during the installation. AC3Filter application itself does not contain OpenCandy and does not show any ads."
  http://www.ac3filter.net/wiki/OpenCandy

  Nuo OpenCandyn "mainokset" eli tyrkyttämät lisäohjelmat voivat olla todellisia kiusankappaleita, jos sellaisen erehtyy asentamaan, vaikka varsinaisesta viruksesta ei olekaan kyse. Suomeksi löytyi tällainen kuvaus:
  https://virukset.fi/opencandy-mainokset/
   

Jaa tämä sivu