1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

A-Link Wnap (b) ja 367 mokkula ongelma

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi tehokone 25.11.2011.

  1. tehokone

    tehokone Member

    Liittynyt:
    15.07.2011
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Niin pitäisi saada tuo wlan boxi jakamaan nettiä, mutta en ole saanut toimimaan asetuksien säädöistä huolimatta. Osaako joku auttaa tarkemmin tuossa asennuksessa itse en tiedä näistä juurikaan mitään :D

    Kiitos jo etukäteen vastauksista!
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Muodostaako mokkulasi ollenkaan yhteyttä, ellei niin tee seuraavaa:

    Menet ensin asetuksiin selaimellasi http://192.168.1.254 ja katsot avautuvan sivun toiselta riviltä, mikä Firmware Version siellä on, E367 tukea on paranneltu viimeisessä versiossa U2.3.0.5.A00_eng8, jos tämä versio ei ole siellä, niin kannattaa ladata se ja asentaa. http://store.a-link.com/fi/WNAPB.html?id=nJyqvJkn . Tukisivulta löytyy hyvä päivitysohje, "Päivitysohje Suomeksi" teet sen tarkasti ohjeen mukaan.

    Mikäli yhteyden muodostamisen kanssa on ongelmaa, niin oletko poistanut pin-koodin kyselyn sim-kortilta?

    Mikäli mokkulasi muodostaa yhteyden reitittimessä, niin kerro tarkasti, mikä ongelma on.
    Voisitko kertoa, mitä kaikkea olet tehnyt sen kanssa?
     
  4. tehokone

    tehokone Member

    Liittynyt:
    15.07.2011
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen tehnyt kyllä tuon eli ongelma on se että mokkula ei käynnisty kun laitan sen a-link wnappiin valo vilkkuu vain ja wnap on tietysti ethernet kaapelilla kokoajan koneessa kiinni.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Eli, sinulla on tuo viimeinen Firmware siellä?
    Oletko poistanut pin-kyselyn mokkulasta?
    Onko se vilkkuva valo mokkulasta?

    Yritä olla tarkka ja vastata joka kysymykseen, niin se helpottaa ja nopeuttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2011
  6. tehokone

    tehokone Member

    Liittynyt:
    15.07.2011
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyllä minulla on tuo viimeinen firmware asennettu pin,on poistettu.
    Mokkulassa siis vilkkuu valo. Minulla on windows 7 niin eikö sen pitäisi asentua automaattisesti tuonne langattomat yhteydet paikkaan? Olen myös asettanut ominaisuuksista hanki ip ja dns osoite automaattisesti...
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Onko mokkula kertaakaan muodostanut yhteyttä verkkokaapelilla?

    Tuohon langattomaan yhteyteen ei kannata kiinnittää huomiota ennen kun on saanut verkkoyhteyden nettiin johdon kanssa.
     
  8. tehokone

    tehokone Member

    Liittynyt:
    15.07.2011
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Siis en tiedä mutta kun
    Siis en tiiä ku laitan mokkulan wnappii nii rupee kulkee data sisään ja ulos mutta ei mene edes nettiin kumma juttu...
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Joo, tuo data kulkee lähiverkon puolella, joka toimii ilman mokkulaakin routerillasi.
    Nettiin et siis ole päässyt ilmeisesti ollenkaan.
    Tuo A-Link toimii kuitenkin siis, kunhan saat vaan mokkulan yhdistämään.

    Ota sähköt pois A-Linkistä ja kytke uudelleen, ellei yhdistä, resetoi se.
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2011
  10. tehokone

    tehokone Member

    Liittynyt:
    15.07.2011
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kaikkea on testattu 3 kertaan mikään ei auta ja tuo wnap on uusi että siinä ei ole vikaa...
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Kenen operaattorin mokkula se on ja oletko saanut sen operaattoriltasi? Uusi ta vanha, jos vanha, onko toiminut aiemmin, ennen wnap:tä.
    Wnap on siis uusi, se näyttäisi toimivan, kunhan mokkula vaan kytkeytyisi.
     
  12. tehokone

    tehokone Member

    Liittynyt:
    15.07.2011
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Siis kummatkin on ostettu käytettynä ja liittymä on saunalahti...
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Onko mokkula sim-lukittu?
    Toimiiko mokkula ilman tuota WNAP:tä suoraan USB-portissa?
    Tiedätkö, kenen operaattorin tikku se alunperin oli?

    PS. Ongelmana saataa olla, että jos se on jonkun muun operaattorin tikku, niin mokkulan ohjelma ei tue yhteydensaantia nykyiseen operaattoriisi.
    Operaattorit lataavat mokkulaan oman yhteysohjelmansa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2011
  14. tehokone

    tehokone Member

    Liittynyt:
    15.07.2011
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mokkula toimii pelkässä usb eli ei ole operaattorilukittu...
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Vaihtoehdot ovat vähissä.
    kannattasi vielä kerran tarkistaa, että siellä on WNAPb:n viimeinen päivitys, jossa nimenomaan on tikkusi ominaisuuksia paranneltu.

    Tarkista, että sinulla on tuo rengastettu päivitys siinä.
    [​IMG]
     
  16. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Kokeileppa myös Huawei E1820 tikun asetuksia tuolta reitittimen hallintasoftasta.

    ..Ja ole kärsivällinen, kun olet kiinnitänyt tikun tuohon reitittimeen niin saattaa mennä useampi minuutti ennenkuin internet yhteys on muodostunut.
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2011
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Muuten, mistä tuollaiset asetukset sieltä löytyy, en ole tuollaisia siellä huomannut vai mitä tarkoitat?
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2011
  18. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Eli automaattisen tunnistuksen sijasta tuossahan voi valita itse listalta mokkulan mallin.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2011
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Todellakin, tuota en ole edes säätänyt, koska minulla on aina toiminut oletusasetuksilla.
    Tuota todella kannattaa kokeilla, vaikka tuon auto-asennon pitäisi toimia jos mokkulaa tukeva Firmware on asennettu.
     
  20. tehokone

    tehokone Member

    Liittynyt:
    15.07.2011
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Täytyykö minulla olla toinen netti jolla käynnistän tuon wnapin?
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,769
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Ei tietenkään, kokeilitko jo tuota uggen ehdotusta?
    Itselläni toimii myös "WAN Access" DHCP Client asennossa.

    PS. Oma laitteeni ei suostu toimimaan, kun valitsen listasta mokkulan tyypin, auto-asennossa toimii.
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2011

Jaa tämä sivu