1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

A-link-DTU-DVB-T

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi maxels 22.12.2006.

 1. Geetah

  Geetah Member

  Liittynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jras: Hyvä kun sanoit noista koodekeista, tarviikin tutkia. Eipä se edellinen tikku tosin toiminut muillakaan ohjelmilla.
   
 2.  
 3. jras

  jras Member

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Geetah: Katselepa tuon tikun laatikkoa ja lueskele siitä laitteistovaatimuksia. Siellä lkuaa melko selvällä tekstillä Windows XP SP2. Aikaisemmassa jutussasi sanoit olevasi pulmissa ja kyseessä on SP1!!.
  Onpa tuo codekkijuttukin A-linkin dokuissa kyllä mainittu. Nämä kodekkijutut sotkevat kyllä monia ohjelmia aina Media Playeristä, Nerosta ja VLC:stä lähtien, joten kannattaa siivota koneessa mahdolllisesti oleva sekalainen massa kodekkeja.
  Samoin tuon USB:n kunnollinen käsittely näyttää olevan ns. "käyttikselle" lähes mahdotonta. Ei pidä sotkea suurta määrää erilaisia värkkejä kiinni niihin plugeihin, eikä varsinkaan liittää ja repiä pois sammuttamatta värkkiä välillä. Säästyy paljolta murheilta. Jos USB ei tunnista laitetta taikka sanoo sen olevan jonkun muun käytössä, niin silloin auttaa uudelleen käynnistäminen.
  Jotakin on jäänyt käyttikseen "roikkumaan", ikä tietenki non käytiksen moka.
  Wintikka ei vieläkään näytä osaavan peruskäyttiksen tärkeintä tehtävää eli käyttäjien ohjelmien ja resurssien valvontaa.
  Tilanteissa, missä jotakin resurssia on niukalti taikka hetkellisesti loppuu, sekaa wintikka lähes aina!!!!
   
 4. Geetah

  Geetah Member

  Liittynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jras: Kyllä, kyseessä on SP1. Jos kuitenkin luit aiemman postaukseni, huomasit myös että mainitsin kokeilleeni tuota tikkua toisessakin koneessa jossa on SP1. Siinä se toimi! Eli näin suljin pois vaatimuksen SP2:sta.

  Lisäksi asensin kyllä koneeseeni service pack kakkosen ennen takuuseen lähettämistä, eipä auttanut.
  Eikä A-linkin huollon henkilö myöskään välittänyt koneeni SP1:stä, vaikka siitä selvästi kerroin.

  Hyvin usein joku laite muka "vaatii" toimiakseen sp2:n, mutta kokemusteni mukaan sp1:llä varustettu xp kelpaa aivan yhtä hyvin.

  Boottia kokeilin toki useampaankin kertaan, myös toisella käyttäjällä ilman ohessa käynnistyviä ohjelmia.

  Koska tikku kuitenkin toimi toisessa koneessa, on jokin vialla juuri windowsissa, ehkäpä koodekeissa sitten. En kuitenkaan koe enää palavaa halua saada Totalmediaa toimimaan, kun löytyi toinen ohjelma korvaamaan sen.
   
 5. jras

  jras Member

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vielä pikku juttu lisää.
  Olet oikeassa, siinä, että nuo "vaatimukset" eivät aina koko totuutta kerro. Minä sain tuon tikun toimimaan kunnolla jopa 1,4 GHZ:n1 Xp SP1 läppärissä. Silloin tosin juuri mitään muuta ei härvelissä ei ollut. Useinkin softatekijät ilmoittavat nuo vaatimukset "varman päälle" ja niitä on kyllä hyvä noudattaa ellei ole todella kunnolla perehtynyt asiaan. Eli suoraan wintikan asennuksen jälkeen, jolloin ei varmasti ollut mitään ylimääräistä tauhkaa sotkemassa asoita. Sitten kun oli sen värkin kanssa kaikkea muutakin touhunnut, niin johan alkoi hieman nykiä. Ja lopuksi ei juuri mitenkään pelannut, jos tekstitys oli päällä.
  Moinen hidastuminen johtuu siitä syystä, että windows ei yksinkertaisesti hallitse omia resursseitaan niinkuin pitäisi.
  Aina siellä touhuaa jotakin ylimääräistä tai ainakin tuhlaa aikaansa turhien asioiden selvittelyyn.
  On aivan selvää, miksi Microsoft ei halua julkaista pätkääkään koodiaan. Jos näin tekisi, niin kaikki hiemakin osaavat huomaisivat kuinka totaalista sotkua se loppujen lopuksi on!

  Kun hieman hakee, niin näkee, että tikun mukana tuleva TotalMedia on
  vain palanen suuremmasta multimediaohjelmistopaketista, josta on karsittu miltei kaikki muu pois. Siinäkin siis saatta olla hieman turhaa kamaa painolastina.
   
 6. arttuk

  arttuk Member

  Liittynyt:
  16.03.2005
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Huomaahan sen joka kerta käynnistäessä, kun pitää erikseen valita TV:n katselu, vaikka tuota ohjelmaa en kyllä mihinkään kuvien katseluun tai musiikinkuunteluun käytä. Ainakin käytetävyyteen se vaikuttaa, kun kaukosäätimellä saa ohjelman päälle ja itse television toimintojen käyttö onnistuu, mutta tuon televisiotoiminnon valitseminen taitaa vaatia näppäimistön tai hiiren käyttöä. Ja ohjelmiston pikanäppäimetkin on osittain aika outoja.
   
 7. jras

  jras Member

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hieman lisää vielä samaan keitokseen.
  Jos tikku ei pelaa silloin kun USB:ssä on monta vimpainta kiinni niin USB:n kautta tuleva virta enää riitä tälle tikulle. Se tarvii suht paljon voimaa. Tämän takia liitettyjen laitteiden määrä kannnattaa pitää pienenä taikka sitten ostaa USB-hubi, jossa on erillinen virransyöttö. Tämän avulla Hubi antaa riittävästi virtaa kaikille kiinni oleville laitteille.
  ja hommat pelaa.

  Eräs mielenkiintoinen seikka tuosta TotaMediasta on se, että se on miltei ainoita ohjelmia, millä Medion/Vision tallantavan boxin PC:lle siirrettyjä MPG-tiedostoja voi suoraan katsella. Siirretty tiedosto vain muunnetaan USB-explorerilla ja katselu TM:llä toimii.
   
 8. maakezu

  maakezu Member

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kysyisin jos joku tietää että missä tuon viestiketjun alussa olevan antennin laskinohjelman nykynen sijainti on?
   
 9. jras

  jras Member

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 10. BlackL7s

  BlackL7s Regular member

  Liittynyt:
  26.08.2005
  Viestejä:
  710
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oma tikku tuli nyt ostettua ja niin ongelmiltahan ei näissä asioissa koskaan voi välttyä.. Noh, tikku kiinni ja ohjelmat sisää, kanavat löytyy kohtuullisella signaalilla, mutta tv ei tietenkään näy. Paketissa mukana ollut antenni antaa parhaimman signaalin kun on kiinni koneen kyljessä ja osoittaa ikkunaan päin. Signaali on tällöin 4-6 palkkia AINOASTAAN 4-kanavalla, muut lojuu 0-4 välissä. Noh, muutkin täytyisi saada näkymään, mutta nelonenkin pätkii välillä. Kuva tökkii epäsäännöllisin väliajoin jolloin katsominen ei kyllä minkäänlaista nautintoa tuota.

  Koneen tehot on E6750/7900 GT/2gb RAM joten noista ei minkään pitäisi johtua sekä asun keskellä Jyväskylää.
   
 11. jras

  jras Member

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  BlackL7s.
  Jos olet vähääkään seuraillut näitä taman ketjun sanomia, niin pitäisi tietää, että sillä mukana tulevalla pikku piiskalla saa kaikki kanavat näkyviin vain erittäin otollisissa olosuhteissa. Sellaisella piiskalla ei kovin hyvin näy, vaikka olisi mikä tikku taikka boxi/tv tahansa.
  Syy on yksinkertaisesti se, että antennin teho on liian pieni.
  Sellaisilla vehkeillä ei ole näkynyt vanhatkaan analogiset töllöt kuin harvoin.
  Mietipä, miksi analogisena aikanakin antennit olivat isoja haravia ja aina yleensä katolla, omakotitaloissakin. Miksei silloin töllön takan sojottanut vain pikkuinen piiska? Ei kannata olla aivan pönttö!
  Varsinkin kerrostaloissa rakennuksen suuri määrä rautaa joka paikassa aiheuttaa vaikeuksia signaalin etenemiselle.
  Jos vähänkään tuntee radiotekniikkaa, niin tietää, että maasto-olosuhteet ja antennin sijainti vaikuttaa hyvinkin merkittävästi signaalin vastaanottoon. Joissakin tapauksissa riittää vain puolenkin metrin siirtäminen paikasta toiseen. Näin myös harava-antennilla reuna-alueilla.
  Se, miksi vain osa asemista näkyy johtuu siitä, että lähetykset tulevat eri allonpituuksilla ja eri tekijöiden aiheuttamat häiriiöt vaikuttavat usein eri lailla eri allonpituuksiin.
  Sisäantennit ovat aina hieman huonossa asemassa. Pienillä antenneilla kyllä näkee kerrostaloissakin, jos antennin ja lähettimen välissä ei ole raudoitttua seinää.
  Viemällä antenni ikkunan eteen, homma paranee huomattavasti. A-linkin tikun antenni kannattaa asentaa vaakasuoraan ja kohti lähetysasemaa. Jos sen voi laittaa esim lämpöpatteriin kiinni, niin sekin auttaa usein.
  Jos talossasi on katolla antenni, niin lykkää tikku siihen kiinni ja katsele sitten.
  Jos ei, niin ota selvää, missä päin lähetin on ja laita antenni sitten sinnepäin sojottavan ikkunan eteen.
  Jos ei onnistu, niin sitten ei auta muu kuin hankkia tehokkaampi antenni. Yksi sellainen on nailläkin sivuilla esiintynyt yksinkertainen kaksielementtinen dipoli.Värkkäsin sellaisen ja hinnaksi tuli n.2€
  Sillä olen katsellut läppärillä eri paikoissa matkatessani ja hyvin pelittää, Jyväskylän keskustassakin. Hieman käänneltävä sitä on lähettimen suuntaan, mutta kaikki kanavat näkyy.
  Onhan kaupoissakin aika laaja valikoima oikein tehdastekoisia suht pieniä antennejakin ja niissä on useinkin myös vahvistin. Mikäli signaali on heikko, niin niistäkin on usein apua.

  Siis, jos on kattoantenni, niin sinne kiinni. Jos ei ole, niin kokeile jonkun muun huushollin kiinteässä antennissa.
  Vie se pikkuantenni ulos ja kohtisuoraan lähettimeen.
  Jos ei auta hanki isompi antenni.

  Joka tapauksessa käytä aina kunnollisia kaapeleita äläkä osta euron hintaisia naruja ja muutakaan halpiskamaa, sillä näissä yhteyksissä on kyse aika pienistä virroista/signaaleista joten huonosta kamasta ei mene mitään läpi.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2008
 12. attor

  attor Member

  Liittynyt:
  03.02.2008
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Markantalosta 20e kävin tämmösen ostamassa, liekkö tän viikon tarjous vai pidempi, sunnuntaina mainoksen bongasin lehdessä. DTU(m) -malli tuli mulle. Jeesuksenaikainen harava-antenni+vahvistin(liekkö edes toimiva, 90luvun alussa tehty kämppä), jolla ei edes analogikanavat näkyny ku hyvällä säällä, tuntuu kuitenkin antavan tällä kokeilulla ihan kohtuulliset signaalit, 5-6 palkkia totalmeediolla, vaikka on kymmenen metrin antennikaapeli joka on sitten siististi rullalla ku pari metriä vain tarvii.

  140megan muistikäyttö totalmedialla(+10megaa monitorille) vituttaa joten täytynee kokeilla noita muita ohjelmia.

  Koneena Abit KV7, AthlonXP 2400+(2.0GHz), giga muistia.

  Hiiri USB väylässä, ulkoisen kovon ja muistitikun kanssa täytyy vielä kokeilla, ehkä jopa USBwlanin vaikka varmaan aiheuttavatkin ongelmia.

  Kaukosäädin toimii muuten paitsi CH+ nappi ei toimi ja CH- toimii CH+:na, jump toiminto sentään toimii eli voi hyppiä kahen viimeksi käytetyn kanavan välillä vain yhtä nappia painamalla.

  Asennus oli helppo, asensin ensin ajurit, sitten totalmedian, buuttasin ja kytkin palikan. Kanavien hakukin onnistui kun laittoi kattoantenniin kiinni. Tässä vaiheessa huomasin että ite palikka lämpenee yli kädenlämpöiseksi, liekkö normaalia, ainakin toistaiseksi toimii.

  Ajanee varmaankin asiansa satunnaisessa nauhoittelussa, ja jos talouden ykkösvastaanotin on varattu.
   
 13. arttuk

  arttuk Member

  Liittynyt:
  16.03.2005
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mukavaa, että muutkin huomaa tämän asian. Omani kävi takuuhuollossa, mutta tuli vain takaisin ei vikaa -lapun kanssa.
   
 14. Zebastian

  Zebastian Member

  Liittynyt:
  01.07.2006
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  A-link toimii kun näytönohjaimen ajureita ei ole asennettu, olen kokeillut integroidulla ja ati radeon 9500pro korteilla.
  Eli missä vika?
   
 15. Linkku78

  Linkku78 Regular member

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  329
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei ole ollut valittamista,toimii ku junan vessa,kaikki kanavat näkyy ja signaali 100% mukana tulleella piiskalla:)
   
 16. maakezu

  maakezu Member

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  jras: kyllä, muttakun tämä linkki ei mulla ainakaan toimi, ja tuosta kaavahässäkästä en saa mitään irti,
  jos joku saa ja ymmärtää niin vois ohimennen sanoa nuitten osien pituudet näille nipuille:

  nippu A kanava 43 (650MHz), nippu B kanava 46 (674MHz).

  Minustakun tuntuu että joillekin siellä tuo on ihan päivän selvää. Kaavat siis tässä osoitteessa.
   
 17. Linkku78

  Linkku78 Regular member

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  329
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt huomannu sellaista et Nelonen ja Jim pätkivät kuvan osalta,ääni ei pätki.Signaalitasot edelleen 6/6. Mistähän tämä johtuu?
   
 18. miles_

  miles_ Guest

  Jaahas, tuli itekkin hankittua tälläinen A-Linkin DTU(m) kortti koneeseen.. Asennus onnistui ja kanavat löytyi kattoanteennilla. Ongelmana on vain se että muut kuin Ylen kanavat näkyvät radiokanavina, eli niistä kuuluu vain ääni. Miten ne vois vaihtaa semmosiin tavallisiin TV-ohjelmiin?

  E: No nyt kaikki muut kanavat näkyy loistavasti, mutta neloselta kuuluu vain ääni vieläkin... ja ohjelmana on koitettu ProgDVb ja Totalmediaa.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 12.02.2008
 19. Beez

  Beez Guest

  Saako näitä adaptereita ostettua mistään erikseen? Oma menny rikki niin että se pieni "tappi" mikä tulee digi-tikkuun irronnut ja tippunut johonkin.

  Kun lukee näitä ongelmia tämän a-linkin tikun kanssa mitä tässä ketjussa on kirjoitettu, niin itsellä on tainnut käydä munkki. Mitään ongelmia ei ole ollut ja on toiminut kuin unelma. Kaikki kanavat näkyy kun tein antennin aikaisemmin olleiden ohjeiden mukaan. Hintaansa nähden(~39€ vuosi sitten) on ollut mainio ostos.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 12.02.2008
 20. arttuk

  arttuk Member

  Liittynyt:
  16.03.2005
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  http://www.vekoy.com/index.php?cPath=55_190

  Tuolla on ainakin samannäköisiä liittimiä, valmista mcx-adapteria en huomannut. Varmaan muualtakin elektroniikkaliikkeistä saattaa löytyä, tai jonkun huollon kautta voi tilata, ehkä jopa valmiin adapterin.

  Tietenkin jos tuntuu siltä, ettei mukana tullutta antennia tarvitse, niin siitähän voi napsaista johdon pätkän, missä on toisessa päässä valmiina tuo liitin ja toiseen voi laittaa minkälaisen haluaa/tarvitsee.

  Maksoinkohan itse viime kesänä 29 euroa, C-nippu nyt ei näy noin vain muillakaan laitteilla, mutta muuten oma antenni riittää aika hyvin kun vain tuohon hyllyn reunaan laittaa roikkumaan. Ohjelmisto ei mikään paras mahdollinen taida olla, mutta näkyypä tuolla arvosteluissa muut valittavan ProgDVB:n muistinkäytöstä ja Ylen tekstitysongelmista. Kaukosäätimen kanavanäppäinten toiminta on ehkä ainoa oikea ongelma, jos kaukosäädintä käyttää, ja muutenkin sen huonot näppäinkomennot. Ja rajoite ettei tikkua voisi käyttää välillä eri usb-portissa.
   
 21. jras

  jras Member

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Minä katselin viime kesänä veneellä retkeillessäni tikulla pitkin suomenlahtea ja sitten muljautin sen adapterin ahvenille.
  Soitin A-linkille ja pyysin uutta adapteria ja lähettivät sen välitömästi. Se tulikin 2 päivän päästä j ILMAISEKSI.
  Soitapa A-linkille, heillä niitä ainakin on, mutta en tiedä saako enään ilmaiseksi.
   

Jaa tämä sivu