1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

800e kannettava - liikaa ylimääräistä sälää

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Cedo 26.03.2008.

 1. Cedo

  Cedo Member

  Liittynyt:
  26.03.2008
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen jo pitkään katsellut itselleni uutta kannettavaa ja nyt alkaa vähitellen kypsyttämään. Ongelma on siinä, että kaikissa potentiaalissa paketeissa on joko jokin asia pahasti vialla tai sitten siinä on ylimääräisiä ominaisuuksia, joita en tarvitse.

  Esimerkki 1: 128mt näytönohjaimella varustettu kone. Olenko aivan väärässä vai onko nykyajan - edes keskinkertaiset - näyttikset poikkeuksetta ainakin 512mt? Tekeekö tuollaisella mitään, jos veljenpoikani haluaa luonani vierailleessan pelailla jotain ei-kauhean-paljon-vaativia-pelejä. Esimerkiksi NHL-sarja, Guitar Hero tai vastaavat. Eli ei näitä tehomyllyjä vaativia huippuammuskelupelejä.

  Esimerkki 2: En tarvitse 200 gigan kovalevyä enkä raskasta Vistaa käyttöjärjestelmäksi. Ulkoinen kovo löytyy ja ajaa asian loistavasti. Kannettavassa voisi olla valmiina jotain 60 gigan luokkaa oleva. Käyttis löytyy jo valmiina, enkä varmasti halua Vistaa. Nostavat läppärin hintaa aivan helkkaristi? Eikä olisi käyttöä edes.

  Käyttötarkoitus: Viihdekäyttö. Leffojen katselu. Photoshop. Adobe-sarjan ohjelmistot. Flash. PHP. You name it. Eli melko yleiseen käyttöön. Haluan, ettei kone ole kyykyssä mikäli päällä on muutama ohjelmisto samaan aikaan. Keskinkertainen pelikäyttö, ei tarvitse olla grafiikat aina maksimilla. Kunhan pyörii "ihan ok", kuten selitin tuossa aiemmin.

  Kriteereitä:
  - Vähintään 2gt muistia, ehkä laajennusmahdollisuudet?
  - Muutama usb-portti, _HDMI-LIITÄNTÄ_
  - DVD-asema, ei tarvitse olla polttava
  - ei käyttistä mukana, nostaa vain hintaa
  - hyvät takuut?

  Epäselvyyksiä:
  - Prossu? Tuplaydin on ilmeisesti melko standardi nykyään?
  - Nostaako iso näyttö poikkeuksetta hintaa? Jos näin on, ei tarvitse olla 17".

  Onko tälläistä - helkkari vieköön - mahdollista saada edes? :) Heittäkää mieluiten suoria ehdotuksia tunnettujen kauppojen sivuille, jos löydätte näihin vaatimuksiin osuvia läppäreitä. Ja kertokaa ihmeessä, jos olen ihan hakoteillä vaatimusteni kanssa.

  Terveisin "vanha, jonkin verran tietokoneiden kanssa leikkinyt ukko" :)
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2008
 2.  
 3. Miitti

  Miitti Regular member

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  1,610
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Ilman käyttistä ei oikein saa kannettavia, varsinkaan tunnetuista kaupoista.

  Tämä osuisi lähimmäs tarpeitasi. Tosin Guitar Hero:ta tolla ei pelata, se kun vaatii jonkunmoisen pelikoneen. NHL kuitenkin pyörisi pelattavasti.
   

Jaa tämä sivu