1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

6GB RAM, toimiiko Dual Channel kolmella 2GB palikalla?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi ttonzaa 15.05.2014.

  1. ttonzaa

    ttonzaa Newbie

    Liittynyt:
    15.05.2014
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moro, olisin ostamassa RAMia pöytäkoneeseen ja 6gb olis sellanen määrä mihin raha riitäisi. Mutta ongelma on että en tiedä toimiiko Dual Channel tekniikka kolmella 2gb palikalla vai täytyykö olla parillinen määrä saman kokosia palikoita? En oikeen oo löytänyt selkeetä vastausta mistään...
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Dual channel ei toimi kolmella kammalla, ja ylipäätään kaksi kampaa toimii yleensä aina paremmin kuin kolme.

    Mikä emo ja prossu ja millaista muistia nyt on?
     
  4. ttonzaa

    ttonzaa Newbie

    Liittynyt:
    15.05.2014
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Oon siis kasaamassa konetta ja ainoa auki oleva asia on ramit. Budjetista on jo hieman valmiiksi menty ylitse, joten täytys saada kammat noin max 70 eurolla, kun kolme 2gb kampaa olis sen 66 euroa. Enempää rahaa ei vain ole, mutta dual channel olis kiva kuitenkin saada toimiin kun emo sen mahdollistais.

    Tuollaset oon valinnut:

    Emo: AsRock Z77 Pro3, LGA1155, Intel Z77, DDR3, ATX
    Prossu: Intel Core i5-3350P, LGA1155, 3.1GHz, 6MB, Boxed

    Jimm's:ltä oon tilaamassa...
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2014
  5. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    ...noita ei ole järkevä tilata...

    A: huonohko emo, z77 piirisarja ja kerroinlukittu paskaprossu joka on suht kallis vieläpä...

    B: kuollut kanta...
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  7. ttonzaa

    ttonzaa Newbie

    Liittynyt:
    15.05.2014
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Gereti ja BPVest, jos voisitte ystävällisesti sitten kertoa, että mikä emolevy ja prosessori olisivat paremmat tuohon yhteishintaan n. 260 euroa... Eikä tässä olla kasaamassa mitään raskaaseen pelaamiseen tarkoitettua tietokonetta.
     
  8. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
  9. ttonzaa

    ttonzaa Newbie

    Liittynyt:
    15.05.2014
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Dual channel asia tuli selväksi mutta onko ehdotuksia emon ja prossun suhteen?
     
  10. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Joku amd pohjainen setti huomattavasti fiksumpi/tehokkaampi tuohon hintaan, eiköhän kohta joku paremmin niiden hinnoista perillä oleva tee ehdotuksen.
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  12. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    FX-6300 + Asus M5A97 EVO on pikkasen halvempi setti ja säästyneillä rahoilla tehokkaampi näyttis. Jos tässä siis ollaan pelikonetta kasaamassa, sen takia laitoin tuon linkin kyselypohjaan että saadaan kerralla selvä kuva mitä haetaan.
     
  13. ttonzaa

    ttonzaa Newbie

    Liittynyt:
    15.05.2014
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mainitsin siis jo aiemmin että EI olla kasaamassa pelikonetta. Kotikonetta yleiseen viihdekäyttöön (netti, videot jne.), johon nyt saattaa lisäks sisältyä kevyttä pelaamista.. Eli näytönohjaimelta ei kaivata huikeita tehoja, mun tarkoituksiin riittää 100 euron gtx650 hyvin. Enemmän painottaisin prosessoria kun perus videoiden editointia tuun hiukan tekemään.
     
  14. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    No anyhow ei tuota vanhaa kantaa uutena voi suositella. Paketissa voidaan neuvoa, jos täyttelet tuon linkantun pohjan. :)
     
  15. ttonzaa

    ttonzaa Newbie

    Liittynyt:
    15.05.2014
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    1. Budjetti: 500 euroa. Mielellään max tuo 500 mutta noin 30 euroa voidaan vielä joustaa jos saa TODELLAKIN jonkun paremman osan mitä ilman ei mukamas pärjäisi. :p

    2. Tartten prosessorin, emolevyn, ramit, kovalevyn. Näytönohjaimen (Oon katsellut ja vertaillut, josta johtopäätökseen että omiin tarpeisiini riittää Asus NVIDIA GeForce GTX650-E 1GD5, 99 euroa Verkkokaupassa, kaverilla kyseinen, sielä oon kokeillut ja on aivan riittävä mulle!)

    3. Koneen käyttötarkoitus: Kotikone viihteeseen + kevyeen pelaamiseen silloin tällöin + perus 1080p videoiden editointia Corel ohjelmistolla.

    4. Onko tarkoitus kellottaa: Ei.

    5. Muuta huomioitavaa: Kone mielellään kaupasta Jimms's, Verkkokauppa (Saatavilla Pirkkalassa). Tilaus Suomesta ja mielellään tosiaan Jimm's:ltä ilmaisen matkahuollon toimituksen takia ja se on kohtuuhintainen.

    6. Onko jo valmiina mahdollisesti jotain?: Kotelo ATX ja 420W virtalähde löytyy. Levyasema löytyy. Windows 7 asennusmedia löytyy. Lisäksi kaikki tarvittavat lisälaitteet löytyy eli näppis hiiri näyttö kajarit...


    Josko nyt noilla mentäs... :D
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Powerin merkki ja malli? Kopan merkki ja malli? Windows 7 lisenssikoodi löytyykö?
     
  17. litte

    litte Regular member

    Liittynyt:
    16.04.2004
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,442
    Kiitokset:
    1,136
    Pisteet:
    223
    Onnistuuko ttonzaalla jonkunlainen paketti tehdä itse niin voitaisiin katsoa sopivuuksien suhteen sitten? BPVest ja Axu_ nakkasitvatkin jo ok settiä tuolla budjetilla.

    @litte, otitko postikulut huomioon? Suomi on pitkä maa.
     

Jaa tämä sivu