1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

500GB:n kovalevyn osiointi

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi daolpu 07.01.2012.

  1. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Olen saamassa ensi viikolla uutta konetta, jossa on 500 Gigabitin kovalevy. Asennan kovalevylle Windows 7:n. Nyt olen ruvennut miettimään, että olisiko levyn osioinnista mitään hyötyä. Tarkoituksena olisi laittaa kovalevylle kuvia, musiikkia, videoita, pelejä, virus ohjelmisto sun muuta. Kannattaisiko tuo kovalevy osioida miten, vai kannattaako koko kovalevy pitää yhtenä kappaleena?
     
  2.  
  3. Kake41

    Kake41 Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2011
    Viestejä:
    487
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mielestäni kovalevyn osiointi on ihan perseestä, vaikka siintä on hyötyäkin. Pitäisin vain yhden osion (C:) ja laitan kaikki sinne.
     
  4. fallout_

    fallout_ Regular member

    Liittynyt:
    05.08.2007
    Viestejä:
    603
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Ei siitä merkittävää hyötyö nopeuden tai tehojen kannalta ole. Pirstoutumisen pitäisi olla hieman pienempää(?), joka tarkoittaa sitä, että winukkasi käynnistyy vuoden päästä kolme sekuntia nopeammin, kun mitä se käynnistyisi osioimattomalla kovolla. Eniten se osiointi auttaa erottamaan winukan, softat, varastopuolen jne. toisistaan. Ei tuosta mitään haittaakaan kyllä ole.
     
  5. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo taidanpa jättää tuon osioimatta, mutta eikös kovalevy kuitenkin pidä alustaa ennen Winukan asennusta? Osista kun kone on tulossa...
     
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Ei tarvi. Kovalevy on jo tyhjä ja sopivassa tiedostojärjestelmässä.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Veikkaan et kovo on forkattu FAT32:n, ilman muuta NTFS formatointi. Ite formatoisin kyllä sen levyn ekalla kerralla. Lisäks pistäsin oman osion Windowsille.

    Ite laittasin Windowsille oman osion. Windows sille, loput muualle. Windows helpompi asentaa uusiks + Windows osion seotessa toinen osio saattaa säilyä ehjänä. En näe mitään järkee olla osioimatta.
     
  8. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Jotenkin kuvittelisin, että Windows vaihtaisi tiedostojärjestlmän automaattisesti, jos se ei jo NTFS satu olemaan. En nimittäin ole koskaan forkannut tyhjiä, uusia levyjä koneita kasaillessa, mutta kaikissa käyttislevyn tiedostojärjestelmä on NTFS.
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ainakaan XP ei taatusti vaihda "ihan itte". Vistasta ja Seiskasta en oo varma.

    Moni irtokovo tulee ilman forkkausta, niihin Windows taitaa oletuksena tarjota NTFS:a. Ulkosissa kovoissa on melkein aina FAT32 tai joku muu, ei kummiskaan NTFS.

    Edit: liian hidas.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2012
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Njoo, jäi mainitsematta että käytännössä vaan Seiskaa asentanut. :) Ulkoiset täytyy käytännössä aina alustaa uudestaan, jos sinne NTFS:n haluaa. Niissä näkyy juuri tuota FAT:tia.
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Google sanoo et Seiskaa ei pysty asentaan muulle ku NTFS:lle. Se taisi ratketa sillä.
     
  12. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli Winukkako itse muuttaa NTFS:äksi jos se ei ole se jo valmiiksi.

    Ja enpä sitten taida ruveta tuota osioimaan, kun sitten myöhemmin kummiski loppuu tila kesken C-asemalta.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2012
  13. Make_72

    Make_72 Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    1,666
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    olen täysin samaa mieltä että kannattaa osioida,kylläkin seiskan kanssa ei enään pääse tapahtumaan sitä mitä XP:n kanssa,et jos käyttis kaatu ja siinähän se korjaus asennus toimi kerran sadasta niin ainoo millä sai dattan talteen oli joku live-CD.
    koska seiskaa asentaessa on vaihtoehtona se et se tekee sen windows.old kansion mistä saa tarvittaessa datan talteen.
    itse tekisin mukautetun asennuksen ja käyttikselle noin 100GB osion,siihen voit jo asentaa aika kasan uusimpia pelejäkin ja tarpeen vaatiessa ne pelit voi asentaa toiselle osiolle.
    mut kukin tyylillään :)

    juu ja tuohon
    näinhän se on,se on sen takia kun noi fatit on yhteen sopivia linuxin ja macin kanssa,kun taas ntfs on winukan oma tiedosto muoto ja semmosta pilkun viilausta,sitä ei tarvitse alustaa muuttaakseen fatin ntfs:si,komento kehotteella convert asemakirjain: /fs:ntfs voi konvertoida sen fatin ntfs:si.
     
  14. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No joo, taidanpa laittaa jotakin 150GB Windowsille, saa sinne sitten asentaa kaiken maailman hommat, ja lopulle 350GB kuvat yms.

    E: Nyt kun rupesin miettimään, taitaa ihan 100GB riittää Windowsille. Katoin Teran ulkoista kiintolevyäni, ja huomasin, että eihän sieltä oltu käytetty muutakun 150GB :D
    Taitaa riittää ihan omiin tarpeisiin tuo ~400GB ja 100GB Winukalle.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2012
  15. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Itse mietin myös osiointi vaihtoehtoa, mutta päädyin siihen, että en tarvitse toista osiota. Syy on siinä että pidän kuvat/Tärkeät tiedostot aina vähintään kahdessa paikassa. 1) Windowsissa 2) Ulkoisella levyllä. Minulla on automaattinen varmuuskopiointi käynnissä, joten miksi tarvitsisin toista osiota? Jos Windows sekoaa, niin kuvat/Muut tiedostot ovat aina ulkoisella levyllä tallessa...
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2012
  16. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Aivan, mutta itsellä on kiinni toisessa koneessa teran levy, joten sinne tiedostoja ei ainakaan voi laittaa.

    Muuten mitenkä XP:ssä voi automaattisesti varmuuskopioida koko ~35GB kiintolevyn ulkoiselle?
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2012
  17. Make_72

    Make_72 Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    1,666
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    onnistuu ainoastaan varmuus kopiointi softalla,windowsissa ei ole mitään automaattista varmuus kopiointia,niitä softia on ilmaisiakin ihan hyviä.
    Täältä löytyy MikroMaken tekemää listaa niistä.
     
  18. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos, pitää nuita huomenna katsoa tarkemmin.
     

Jaa tämä sivu