1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

4GB vs. 8GB

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi _TripleA_ 03.11.2012.

  1. _TripleA_

    _TripleA_ Member

    Liittynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkäs mulla on koneessa kiinni 4GB Kingstonin HyperX Blu 1600MHZ muistia ja huomasin että SystemaStoressa on tarjouksessa 8GB Kingstonin Predatoria(33€) Niin kannattasko tuolla hinnalla päivittää? Peleissähän se ei vaikutan paljo mitenkään mutta nopeuttaako se konetta huomattavasti?

    En muuten päivittäis mutta kun nyt sais hyvällä hinnalla.

    Prossu on AMD Phenom II X4 955BE@3,8GHZ.
    Emolevy on Asus M4A77T.
    Ja joku Samsungin 1TB 7200RPM 32MB kovo.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2012
  2.  
  3. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,050
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    4:llä gigalla pärjää vielä pitkään, mutta toisaalta 8Gb:llä vielä pidemmälle, sitten jos meinaat pitää kaikki kammat kiinni niin 12Gb:llä tekee jo melkeinpä mitä vain :) Liikaa muistiakaan ei mielestäni ole koskaan, joten ei tuon lisääminen noilla hinnoilla huono juttu ole.
    Sitten tulee sellanen juttu eteen että miten järjestelmä ymmärtää 12Gb muistia, sekä notta muistit toimisivat parhaiten keskenään olisi niiden hyvä olla samaa sarjaa. Eri merkkiset ja nopeuksiset muistit useimmiten toimivat kyllä keskenään, mutta varsin usein hieman erikoisimmilla setupeolla saattaa joitain ongelmia esiintyä. Parhaimman tuloksen siis saa mikäli muistit ovat keskenään identtisiä, muussa tapauksessa muistit kannattaa säätää biosista asetuksiltaan identtisiksi.
    Ja sellanen nyrkkisääntö on myös olemassa että kaikki muistit toimivat aina hitaimman kamman nopeudella. Myös latenssit kannattaa säätää samoiksi, eli esim jos toiset ovat vaikkapa 5-5-12-11 ja toiset 9-8-9-14 asetuksilla, eri latenssit saattavat emolevystä riippuen sotia keskenään ja näin aiheuttaa yhteen sopivuus ongelmia. Mitkä taas näkyvät lähinnä nopeuden laskuna, eikä päinvastoin mitä oltiin hakemassa.
    Muisteilla saattaa olla myös eri jännite tasot. Useimmat emolevyt kuitenkin osaavat säätää muistien voltit keskenään oikeiksi, joissakin emoissa asetukset pitää säätää käsin BIOS:sta.
     
  4. Kakikello

    Kakikello Active member

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    1,060
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Näihin asioihin pätee vanha viisaus!
    Jos se toimii niin näpit irti eli ei turhaa säätöä!

    Lisämuisti olisi hyödyksi jos valokuvia tai videoita muokkailis lähinnä!
     
  5. _TripleA_

    _TripleA_ Member

    Liittynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vanha muisti->
    Tarjouksessa oleva muisti->

    Ja siis aion korvata sen vanhan muistin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2012
  6. Toniman92

    Toniman92 Regular member

    Liittynyt:
    08.11.2011
    Viestejä:
    2,060
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Nykyään sääntönä melkeenpä voisi pitää:
    4 gigaa kevyeen pelailuun
    8 gigaa raskaaseen pelailuun ja muuhun käyttöön
    16 gigaa raskaaseen HD editointiin ja yli 16 gigaa serverikoneisiin.
     
  7. _TripleA_

    _TripleA_ Member

    Liittynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä se 8GB ois kiva mutta nyt on jo SSDtkin kiikarissa.
     
  8. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,354
    Kiitokset:
    425
    Pisteet:
    143
    kyllä se 8gb on hyvä nytten ostaa,kun on tuo muisti niin prkl:een halpaa (n.18e/4gb)
     
  9. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Sanotaan,että halvalla ei saa muuta,kun p****a
    mutta tässä tapauksessa se ei pidä paikkaansa.
    Kyllä tohon tarjoukseen kannattaa sijoittaa.
     
  10. _TripleA_

    _TripleA_ Member

    Liittynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo, taidanpa pistää tilauksen.
     
  11. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Sulla näytti olevan koneessa 1600Mhz muisteja joten jos ostat uudet muistit niin pistä ne vaan lisäksi ja koneessa on sitten se 12 gigaa keskusmuistia. Aika hyödytöntä tällä hetkellä, mutta eiköhän siitä tulevaisuudessa ole hyötyä.

    Tosin itse jättäisin Predatorin tapaiset muistit kauppaan yli korkeiden ja turhien muistijäähyjen takia. Ne aiheuttavat ongelmia tehokkaiden prosessorijäähyjen kanssa.
    SSD on päivityksenä noin 100 x viisaampi ja hyödyllisempi.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2012
  12. _TripleA_

    _TripleA_ Member

    Liittynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Toimiiko nuo linkkaamani muistit yhdessä ja tuolla emolla? Jos rahat riitää niin ostan sen SSDnkin. Ja voinko minä siirtää ne vanhat muistit niihin prossua lähempiin "slotteihin"(niihin mustiin jotka näkyy tässä kuvassa )koska ne Predatorit ei varmaan sovi Scythe Mugen kakkosen alle?

    Tuommonen SSD ois tarjouksessa. Emolevy tukee vaan SATA II 3GB/s mutta toimiihan ne silti.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2012
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,439
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
  14. _TripleA_

    _TripleA_ Member

    Liittynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No ei kyllä budjetti riitä tohon asti. Luulis tuon Kingstoninkin toimivan ihan tarpeeks hyvin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2012
  15. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Toki Samsung on parempi. Kuitenkin on naurettavaa vieläkin jauhaa Sandforce vioista mitkä on korjattu jo aikoja sitten. Ihan toimiva ja hyvä levy se Kingston on.

    Ei taatusti mahdu Predatorit Mugenin alle. 4 kampaa ei toimi samaan aikaan kun et pysty laittamaan samoihin kanavoihin saman kokoisia muisteja. Voit tietty laittaa Predatorit ihan reunalle, mutta Dual channellin saat unohtaa. No, ei siitä paljoa hyötyä ole, mutta kumminkin.

    Mutta mitäpä tähän sanoisi, tyhmää ostaa muistit mitä ei pysty edes oikein asentamaan. Jätä Predatorit kauppaan.
     
  16. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,439
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    No tuli ehkä sanottua liian jyrkästi tuosta sandforcesta. Itsellä on lähipiirissä muutama tuollainen Agility3 asema koneissa ja ei missään niistä ole kertaakaan ollut ongelmia. Kai ne sitten on saaneet jo levyt kuntoon.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,938
    Kiitokset:
    1,249
    Pisteet:
    223
    Olettaisin että Win 7 64HP? Usein joutuu tekemään bios-päivityksen muistien lisäämisen jälkeen, aimakin näillä vanhemmilla emoilla mikä sullakin näkyy olevan. Katteles tuolta jos ei ala toimimaan ramin lisäyksen jälkeen --> http://uk.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A77T/#download
     
  18. _TripleA_

    _TripleA_ Member

    Liittynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    64-bittinen Ultimate on. Ja BIOS on päivitetty jo uusimpaan versioon niin pitääkö se päivittää sitten uudestaan?


    Siis, jos nyt unohdetaan ne vanhat muistit kokonaan ja laitan niiden paikoille ne Predatorit niin kyllähän ne toimii...?
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2012
  19. Smanci

    Smanci Regular member

    Liittynyt:
    26.06.2009
    Viestejä:
    2,937
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    46
    Toimii toimii, mutta miksi et vaan käy hakemassa matalaprofiilista tai tavallisen korkuista muistia? Mahtuu jäähyn alle ja maksaa pari euroa enemmän.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2012
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,938
    Kiitokset:
    1,249
    Pisteet:
    223
    Jeps, juuri näin. Ja: ei tarvitse uudelleen päivitellä biosia kun olet sen jo tehnyt.
     
  21. _TripleA_

    _TripleA_ Member

    Liittynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Koska tuo Predator on tarjouksessa.
     

Jaa tämä sivu