1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys 40-42" TV tietokoneen näyttönä

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi SakkeSys 04.01.2015.

 1. SakkeSys

  SakkeSys Regular member

  Liittynyt:
  07.07.2005
  Viestejä:
  287
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tervehdys pitkästä aikaa. Tästä on jo muutama vuosi kun viimeksi täällä olen kirjoitellut, mutta tämä pitkäaikainen kysymys on nyt lähiaikoina vaivannut mieltäni tavallista enemmän.

  Olen jo jonkin aikaa harkinnut ostavani itselleni 40-42" Full-HD taulu television. Ajatuksenani olisi tappaa kaksi kärpästä samalla iskulla, eli käyttää televisiota niin tietokoneen näyttönä kuin aivan tavanomaisena television ja elokuvien katseluvälineenä. Googlesta tuossa jo etsiskelin vastauksia kysymykseeni, samoin täältä. Suurin osa aiheesta oli yli viiden vuoden takaa joten tekniikka lienee kehittynyt? :)

  Asiaan! Kysymys kuuluukin, että kuinka tuollainen televisio soveltuu tietokoneen käyttämiseen. Tarkoituksena olisi aivan normaali internetin selailu ja pelien pelaaminen. Nykyinen näyttöni vanha kunnon 22" LG Flatron M228WD, jossa ei pikseleitä kovin pieneksi saa, ei edes Full-HD tasolle. Ilmeisesti television vasteaika määrittelee jonkin verran toimivuutta tietokonekäytössä, vai olenko oikeassa.

  Jospa jollakin olisi kokemusta tai ainakin karkea mielipide asiasta. Myös mahdollisia vaihtoehtoja televisioista, jotka toimisivat käytössäni otan mielelläni vastaan. Kiitos kaikille jo etukäteen!
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,929
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  73
  Homma toimii kyllä, itsellä on jo vuosia ollut oma 55" fuulHD-plasmatöllö tietokoneen ainoana näyttönä tuossa n. parin metrin päässä. Näyttöä joutui kyllä ohjelmallisesti winkkarista skaalaamaan 150%:iin ja siltikin joskus jotuu selaimesta fonttia suurentamaan.
  Niin, että lähempää joudut katselemaan ja jos meinaat normaalille töllönkatseluetäisyyksille laittaa, niin sitten ohjelmallista skaalausta peliin...

  T: Vesku
   
 4. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,989
  Kiitokset:
  3,085
  Pisteet:
  223
  Se kai riippuu vähän televisiostakin (esimerkiksi IPS -paneeli on tuon kokoiselle näytölle välttämätön), mutta ainakin tuo oma telkkarini soveltuu tietokoneen näytöksi aivan erinomaisesti. Voisi väittää että kaikessa parempi mitä Asuksen kolmisen vuotta vanha 27 tuuman testivoittajanäyttö. Ihmetyttää miksi jotkut maksavat edelleenkin alle 30 tuumaisesta näytöstä saman hinnan tai enemmänkin.
   

Jaa tämä sivu