1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

4 näyttöä kannettavassa, kaksi tilttaa toistuvasti

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jorkke_II 13.08.2019.

 1. Jorkke_II

  Jorkke_II Member

  Liittynyt:
  24.11.2011
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Osaakohan joku auttaa miestä mäessä? Ongelma: kun läppärissä on kiinni 4 ulkoista näyttöä (displayport) 1680x1050 resoluutiolla, usein kaksi näyttöä sekoaa. Luulen että prossukin käy silloin lämpöisempänä, mutta se on muutenkin yleistä tässä koneessa niin etten ole siitä ihan satavarma. Kone on Dell E7240 i7-4600U/8GB/SSD/Win10. Näytönohjain on integroitu. Kone on kiinni telakassa jossa on kaksi näyttöä ja lisäksi USB 3.1 -portissa on kiinni Club3D CSV-1477 jossa on niin ikään kaksi näyttöä. Telakassa olevat näytöt toimii normaalisti, mutta adapterin kautta liitetyt usein tilttaavat. Silloin niihin jää päälle se kuva mikä niissä sattuu sillä hetkellä olemaan. Vain tietokoneen uudelleenkäynnistys auttaa. Joskus setti toimii pitkiäkin aikoja, joskus vain hetken tilttaamatta. Käyttö on normaalia hyötyohjelma- ja selainkäyttöä, tosin selainikkunoita on auki runsaasti.

  Sekä suoritinkäyttö että muistinkäyttö nousevat normaalia korkeammiksi. Muistinkäyttö on jatkuvasti yli 75 %, prossunkin siinä 20 % molemmin puolin mutta varsinkin tilttaamishetkellä selvästi ylikin.

  Kysymykseni numero yksi onkin, auttaako muistin lisääminen? Koneen maksimimäärä on 16Gb.

  Kysymys numero kaksi: vaikuttaako näytönohjain? Itse en tunne adapterin käyttämää tekniikkaa.

  Kysymys numero kolme: jos nuo eivät vaikuta, pitäisikö olla paljonkin tehokkaampi prosessori?

  Kiitokset jo etukäteen!!
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,563
  Kiitokset:
  71
  Pisteet:
  58
  En tarkkaan osaa sanoa mistä johtuu, mutta voisikohan olla siinä että adapterista loppuu paukut tai kone sammuttaa USB-laitteet virransäästön asetuksien takia. Ongelma voi johtua myös näytönohjaimesta, integroitujen näytönohjaimien kanssa voi joskus olla ongelmia kun pitäisi syöttää useampaa näyttöä, ihan vaan tehojenkin puolesta.

  En ole kyllä koskaan nähnyt tämänkaltaista settiä läppärin kanssa. Yleisempiä noi monen näytön setit on pöytäkonepuolella, jossa näyttöjä syöttää tehokas rauta.
   
 4. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,189
  Kiitokset:
  172
  Pisteet:
  93

Jaa tämä sivu