1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

3D-televisioon 3D-elokuvia tietokoneelta.

Viestiketju 3D -osiossa. Ketjun avasi johnossi 28.04.2012.

 1. johnossi

  johnossi Member

  Liittynyt:
  06.11.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tarkoituksena olisi liittää oma tietokone LG:n 3D-televisioon ja katsoa tietokoneella olevia 3D-elokuvia televisiosta. Sen verran olen selvittänyt että ainakin tarvitsee hommata HDMI 1.4 kaapeli. 3D-lasit ja 3D-televisio siis löytyy jo.

  Koneelta löytyy muutama side by side-elokuva, joten alkavatko ne toimimaan kunhan tuon HDMI 1.4 kaapelin tökkää kiinni? Tietokone on pari vuotta vanha Samsungin perusläppäri, josta tuskin mitään 3D-tukea tai muitakaan suuria herkkuja löytyy.
  Näytönohjain on Intelin joku perusversio.
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,142
  Kiitokset:
  162
  Pisteet:
  93
  Tuskin tuolla näkyy, näytönohjaimen pitää olla myös 3D-kykyinen, eli Ati:n tai Nvidian näyttistä kysyy, noista Nvidia taitaa olla se suositeltavin...

  T: Vesku
   
 4. temee99

  temee99 Regular member

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  145
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Toimiihan se.
  Half Side-by-Side- ja Top And Bottom-koodatut 3D mkv videot toimivat millä tahansa toisto-ohjelmalla, kun laittaa 3D näyttölaitteesta oikean 3D-moodin päälle. Tekstitykset eivät yleensä näy oikein 3D:nä tavallisilla ohjelmilla. Täyden tarkkuuden Full SBS 3D videot vaativat 3D toisto-ohjelman (Bino, Stereoscopic Player..). Joissakin 3D pätkissä vasemman ja oikean silmän kuvat saattavat olla väärinpäin. Sellaisessa tapauksessa tarvitaan myös 3D toisto-ohjelmaa, jolla vasemman ja oikean silmän kuvat saa vaihdettua keskenään. Sitä en osaa sanoa, toimiiko tekstitykset oikein noilla 3D toisto-ohjelmilla.

  Laita vaikka XBMC katselu ohjelma ja toivo että koneessa riittää paukku :)
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2012
 5. johnossi

  johnossi Member

  Liittynyt:
  06.11.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  T: Vesku[/quote]Laita vaikka XBMC katselu ohjelma ja toivo että koneessa riittää paukku :)[/quote]

  Selvä. Pitääpi ensin ostaa tuo HDMI 1.4 kaapeli ja sitten tsekkailla toimiiko pelit ja vehkeet. Onko noissa HDMI-kaapeleissa suuria eroja? Siinä 20euron paikkeilla näyttäisi löytyvän monelta eri valmistajalta tuota kaapelia. Käytän sitä Xboxin ja tietokoneen liittämiseen televisioon.
   
 6. temee99

  temee99 Regular member

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  145
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Laita vaikka XBMC katselu ohjelma ja toivo että koneessa riittää paukku :)[/quote]

  Selvä. Pitääpi ensin ostaa tuo HDMI 1.4 kaapeli ja sitten tsekkailla toimiiko pelit ja vehkeet. Onko noissa HDMI-kaapeleissa suuria eroja? Siinä 20euron paikkeilla näyttäisi löytyvän monelta eri valmistajalta tuota kaapelia. Käytän sitä Xboxin ja tietokoneen liittämiseen televisioon.[/quote]

  Ei hdmi kaapeleista tartte maksaa 20 egua kun saa vitosella ihan samoja kaapeleita!!
  http://www.kauppasatama.fi/
  Kato vaikka tuolta HDMI-kaapeli, HDMI 1.4 ,19-pin u-u,4K,Ethernet,3D,paluuääni,musta,1m nimellä hintaan 4.5Eur.
   
 7. johnossi

  johnossi Member

  Liittynyt:
  06.11.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noniin tuli ostettua HDMI 1.4 kaapeli ja otettu vakituiseen käyttöön. Ikävä kyllä ei toimi 3D-elokuvat edelleenkään. Laitoin elokuvan pyörimään ja televisio ei anna edes mahdollisuutta valita Side by side-vaihtoehtoa. Ainoa minkä voi valita on 2D-3D tila, jossa muuttaa normaali 2D kuvaa enemmän kolmiulotteiseksi. Tässä tapauksessahan se ei auta. Televisiosta pystyy kuitenkin valitsemaan kolme eri 3D vaihtoehtoa heti kun vaihtaa pois HDMI-tilasta vaikkapa normaaleille kanaville.
  Eli onko tässä nyt vain ongelmana tuo minun kannettava, jossa ei ilmeisesti ole tarvittavia 3D-juttuja.
  Ärsyttää kun on 3D-lasit ja kaikki ostettu lähinnä tätä varten. Normaalissa TV:n katselussa niistä ei ole mitään iloa, kun ei taida olla edes mitään 3D-kanavaa tarjolla missään, vaikka omistankin Viasatin ja Canalin paketit.
   
 8. keijo123

  keijo123 Regular member

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  238
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli mulla on ihan perusnäyttis ja kun pyöritän side by side 3D elokuvia koneelta niin perus hdmi telkkuun kiinni ja telkusta valitsen "3D mode ja side by side" ja tadaa lasit päähän ja toimii..
   
 9. jpvir

  jpvir Regular member

  Liittynyt:
  16.02.2009
  Viestejä:
  122
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Mun lg:ssä kun painaa 3d nappia tulee kaksi vaihtoehtoa ja esikatselu kuvat. Eli side by side on se missä on kaksi kuvaa vierekkäin itellä siinä on kaksi kukkaa vierekkäin. Valitsee sen sitten tulee ilmoitus laita 3d lasit silmille sinisestä napista saa vaihdettua oikean ja vasemman kuvan paikkaa ja terveys varoitukset. Parhaan side by side kuvan saa kun pistää leffan muistitikulle ja törkkää sen töllöön kiinni. Johtuu varmaan siitä että toi läppärin hdmi liitin käyttää emolevyyn rakennettua intelin näyttistä nvidian sijaan. Millä ohjelmalla yritit toistaa leffaa? Esim.windows media player ei toiminut mulla kunnolla kun taas media player classic hd toimi kuin unelma näki play,pause ym. näppäimet kun taas windows media player näytti nekin kahtena.

  Edit:Ohops olipas tää vanha no parempi myöhään kun ei milloinkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2012

Jaa tämä sivu