1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

24M sonera + modeemi + reititin ???

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Beachjake 12.12.2007.

 1. Beachjake

  Beachjake Member

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joulu se taas lähenee ja joululahjoja pitäisi ostaa. Isäukolle ja Äitimammalle olisi tarkoitus laittaa langaton netti kotiin. Isäukko oli mennyt vaihtamaan 8M soneran liittymän nyt 24M , kun kuulemma saa samaan hintaan ( Sulo Vilen-Syndr. )ja nyt pitäisi löytää 24M yhteydelle sopiva modeemi, jossa olisi langaton WLAN-reititin samassa.

  Vanhana boksina kotona on Zyxel Prestige 660. Tarkkaa mallia en tiedä, mutta vanha kuin taivas kuitenkin. Zyxelin nettisivujen mukaan tuon pitäisi pystyä ainoastaan maksimissaan 13 Mbps nopeuteen, joka on siis liian pieni tuolle 24M nettiliittymälle.

  Eli tarve olisi ADSL2+ modeemille, jossa WLAN-reititin samassa ja lisäksi toiseen kotona olevaan kannettavaan tarvisi PCMCIA-paikan WLAN- vastaanottimen, koska läppäri on sen verta vanhaa mallia, ettei sitä löydy vakiona.

  Ehdotuksia?

  Tässä näyttäisi ainakin olevan ehkä sopiva malli:

  http://www.zyxel.fi/?kuvaus=1&deptID=11178&productID=272
   
 2.  
 3. microbi

  microbi Active member

  Liittynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  1,376
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  68
  joo - itse sain aikoinani "kaupan päälle" elisalta A-Link:n adsl2+ modemin http://www.a-link.com/fi/RR24AP.html?id=UJY9CDCn (http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/24085) , ei todellakaan mikään alan huipputeos (jos olisin rikas, ostaisin kunnon cisco:n :eek:)mutta yllättävää kyllä hyvin on pelittänyt. Vehjettä on helppo säätää (ohjeetkin oli selkeästi suomeksi kuvien kera), vaimon läppäri meni suojattuun wlan-verkkoon helposti...ainoastaan vaimon läppärin MAC-osoitteen lisääminen reitittimelle (=lisäturvallisuus) ei enää onnistunut, tulos oli että ei löytänyt wlania enää...tosin vika on varmaan käyttäjässä.

  Entinen oli Telewell, tosin oli vanha kuin synti mutta oli NIIN Veemäinen säätää, että..... Eli varsinkin siihen verrattuna tuota voin ainakin suositella.

  tuosta läppärin kortista, sitten ei olekkaan mitään tietoa ... :eek:
   
 4. Beachjake

  Beachjake Member

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Asia ratkaistu. Soitin Zyxelille ja siellä sanottiin, että alkuperäinen boksi tukee 24M yhteyttä, mutta siihen pitää ensin tehdä päivitys.

  Reititin tulee olemaan buffalo , kuten myös PCMCIA kortti.
   

Jaa tämä sivu