1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

2 tornia

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi jeppe 20.02.2003.

 1. jeppe

  jeppe Guest

  Ja heti alussa anteeksi hieman provosoiva otsikko... toivottavasti kukaan ylläpidossa ei polta päreitään:)Itse viesti liittyy kuitenkin elokuvien pakkaamiseen ja myönnän kyllä nähneeni Taru sormusten herrasta elokuvat sormuksen ritarit ja kaksi tornia myös pakattuina Divx ja Xvid versioina. Varsinkin sormuksen ritarit(divx)n.700 megaa siipale oli mahtavan upeasti paketoitu ja kiinnostaisikin tietää miten ja millä asetuksilla tuollainen 3tunnin elokuva pystytään niin hyvin pakkaamaan? Itsekin olen tältä sivustolta löytyvien ohjeiden mukaan harvat omat leffani pakannut ja saanut aikaan ihan kelvollista jälkeä, mutta tälle em. tasolle ei ole ainakaan toistaiseksi ollut mitään asiaa. Mitä sanovat ammattilaiset/kokeneet leffojen pakkauksen harrastajat ,joita näiltäkin foorumeilta löytynee useita.Viitsiikö/haluaako kukaan ottaa kantaa?
  J
   
 2.  
 3. Mikkoko10

  Mikkoko10 Guest

  Tarkoitat varmaan kuuluisaa arvostelukappaletta mikä katosi nettiin?

  Nämä tämmöiset "For your consideration only" pätkät ovat ripattu kyllä vähän kalliimmilla ja laadukkaimmilla ohjelmilla kuin "me" teemme, ja suurella koneteholla.

  Esimerkiksi Adoben DV-multimediaohjelmilla tai muulla tehokkaalla ohjelmalla saadaan aikaan upeampaa jälkeä, lisäksi LOTR:in alkuperäinen kuvanlaatu on ollut jopa parempaa kuin DVD:llä, eli filmit ovat yleensä ryöstetty elokuvastudion leikkaamosta.

  Itse suosittelen kuitenkin odottamaan kesällä julkaistavaa DVD:tä jos kuvanlaatu on noin tärkeää. Lisäksi warettaminen on usein rahana pois alkuperäisen elokuvan tuloista, jolloin jatkossa on vaikeampaa saada uusia loistoelokuvia/-pelejä/-multimediaa.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 20.02.2003
 4. jeppe

  jeppe Guest

  Jeps.. itse asiassa ei ollut tarkoituskaan ottaa kantaa waretuksen puolesta, enkä mielestäni sitä tehnytkään. saattaa olla tietysti, että kirjoitin sekavasti :) Mutta paras kuvanlaatu kiinnostaa aina, ja nostin nuo elokuvat esimerkiksi vain niiden loistavan laadun vuoksi. Ja kuten sanottu, nimenomaan kiinnostaisi kuulla, miten ja millä ne on tehty, ja että onko tavallisella kuluttajalla mitään mahdollisuuksia edes päästä moiselle sanoisinko pakkaustasolle. Mukavaa kuitenkin että vaivauduit edes kommentoimaan.
  J
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,817
  Kiitokset:
  175
  Pisteet:
  143
  En allekirjoita "Adoben DV-multimediaohjelmien" paremmuutta pakkauksessa, koska summa summarum, jos parempia pakkereita kuin esim. CCE SP (MPEG-2 -pakkaukseen, maksaa $2995) olisi tarjolla, ne olisivat tiedossa -- ei kukaan normaalipokalla varustettu edes yritä väittää pakkaavansa DVD:tä laillisella CCE SP:llä ja authoroivansa DVD:t laillisella Scenarist NT:llä (ovh siinä $30,000 hujakoilla) ja silti näille ko. softille guidet monissa paikoissa tehdään.

  Ja XviD & DivX -versioissa fakta nyt on vain se, että kyllä ne on pakko tehdä ihan näillä peruspulliaisen työkaluilla, kun ei DivX- tai XviD-kodeekista mitään ammattilaisille tarkoitettua hys-hys -supersalaista megakuvanlaatuversiota ole olemassa.

  Eli homma tehdään samoilla työkaluilla mitä "mekin" käytämme aika pitkälti -- CCE SP:llä DVD-R ja SVCD-puristukset, TMPGEncillä VCD-puristukset ja VirtualDub/NanDub/GKnot + DivX/XviD -yhdistelmillä muut. Kysymys on vain siitä, että osaa väännellä ja asetella asetuksia oikein -- kukin leffa käytännössä vaatii omat asetuksensa, sen takia ei kannata tuijottaa aD:n tai vastaavien guideja sokeana vaan opetella niiden avulla.
   
 6. jeppe

  jeppe Guest

  Kiitän tiedosta
  J
   
 7. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Tämä ei nyt enää suoraan liity tuohon DivX-puoleen, mutta olen kyllä mielestäni nähnyt juttua, että vaikkapa masterista DVD:ksi muunnettaessa laatua säädettäisiin lähes kuva kuvalta tai vähintäänkin niin, että esim. eri kohtaukset ajettaisin omilla asetuksillaan - siis tummat yökohtaukset ja vaikkapa hyvin kirkkaat päivänvalokohtaukset omillaan.
  Mutta mitä ohjelmia studioilla on käytössään, sitä en tiedä. Monien leffojen extrojen perusteella tuotannossa kyllä käytetään hyvinkin specifisiä softia, joita ei välttämättä ole muille myynnissä.
   
 8. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,817
  Kiitokset:
  175
  Pisteet:
  143
  wipe2000: Totta, mutta nyt puhuttiin siis XviD/DivX/jne -jutuista. Toki DVD:lle siirto tehdään eri vehkeillä, yleensä käsittääkseni ihan raudalla, ei niinkään softalla ja sen jälkeen jälkikäsitellään materiaali ennen prässäystä.

  Mutta DVDRip -tyyliset releaset ovat luonnollisesti sitten näillä tutuilla ja turvallisilla työkaluilla tehtyjä, samoin DVD-R:lle survotut DVD-9:t.
   
 9. Mikkoko10

  Mikkoko10 Guest

  Juuh... ei niitä ainakaan millään GKnotilla ole pakattu...eikä tuossa sormustenherrassa mitään erityisen hyvää kuvaa ole, sumuinen kuin mikä!

  Itse olen onnistunut valehtelematta n.5x paremman jäljen luomisessa XVID:iin.

  ************************************************

  Miten muuten voisi tehdä mp3-äänellä varustettuja valokuva-albumeja? Mikä softa?

  ************************************************
   
 10. Titan

  Titan Member

  Liittynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tyhmä kysymys kun alkupäässä konetehostakin oli puhetta.. :)

  Vaikuttaako koneen nopeus ripin kuvanlaatuun? Esim 800Mhz duron vs 1.6Ghz Athlon XP?
   
 11. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,817
  Kiitokset:
  175
  Pisteet:
  143
  Ei.
   
 12. Havoc

  Havoc Member

  Liittynyt:
  21.08.2002
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  joo, ei vaikuta mut kääntäminen kestää paljon kauemmin :)
  teho on aina plussaa
   
 13. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tietty hyvä vaihto ehto on pistää kone tekemään sitä rippiä yöksi jos ei pieni surina haittaa.. itse asun omassa kaksiossa missä sähkö kuuluu vuokraan ja näin ollen jätän koneen aina yöksi tekemään hiukankin pidempiä prosesseja vaikka 2Ghz pistää suht nopesti noi.. ja surina ei haittaa kun nukun toisessa huoneessa.. :)
   

Jaa tämä sivu