1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

1400-1500€ kone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi samba2 28.08.2019.

  1. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Budjetti?: 1400-1500€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: mATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Hiljaisuudesta ei ole haittaa
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen, tavallinen koneen käyttö
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:

    Tämmöistä pakettia ajattelin:
    [​IMG]
    Ja tästä näytänohjain:
    https://www.gigantti.fi/product/tie...si-geforce-rtx-2080-ventus-oc-naytonohjain-8g
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,284
    Kiitokset:
    3,628
    Pisteet:
    223
  4. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pienempi koppa idea tuli kaverin kautta. Se rakennutti itelle uuden koneen jossa on myös rtx 2080 ja tuommoinen pienempi koppa.
    Tietokone pitää olla pöydällä ja ajattelin josko olis itelläkin mahdollista seuraava kone rakennella pienempään koppaan.
    Onkos siinö sitten niin paljon isompi ero ilmavirtauksen kanssa ettei kannate harkita asiaa ?
    Ainakaan kaveri ei ole kertonut ongelmista.
    Ja sitten tuo emolevyn biossin päivitys, totta se onnistuu itsekkin tehdä niin säästäisi 20€ :)?
    Ja nyt vasta tosiaan huomasin että osaa osista ei ole varastossa. Eli varmaan kannattaisi vaihtaa muistit, virtalähde ja tuo ssd. Mitäs tilalle ?
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2019
  5. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tässä nyt pähkäillyt ja kaippa sitä voi ostella tuon normi kokoisen ATX kotelon ja siihen menee tuo wwallun ehottama emolevy.
    Kattelin et muistit ja SSD:n saisi täältä (onko muistit ok?) :

    https://tietokonekauppa.fi/products...T1000MX500SSD1/Crucial_MX500_SSD_1TB_2_5_SATA
    https://tietokonekauppa.fi/products...DDR4_3000MHz_2_x_8GB_16GB_CL15_1_35V_punainen

    Vielä tarvisi virtalähteen kokoonpanoon, onko tämä 2019 mallin corsair ihan susi kun sen saisi "nopeaa":
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...odulaarinen-atx-virtalahde-80-plus-gold-musta
     
  6. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    303
    Kiitokset:
    49
    Pisteet:
    38
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,284
    Kiitokset:
    3,628
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 29.08.2019
  8. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Onko nuilla "gold" ja "bonze" nimikkeillä mikä virka :) ?
    Loppui näköjään jimmsin varastolta nytten myös tuo 2019 malli :D
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,284
    Kiitokset:
    3,628
    Pisteet:
    223
    Hyötysuhteessa pientä eroa. Tx-m on kultapoweri sekin. Tietokonekaupalle käynyt pikku lapsus.
     
  10. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,284
    Kiitokset:
    3,628
    Pisteet:
    223
    Tukee. Todellinen nopeus saattaa tosin olla 2933mhz. Niin mulla on itelläkin 3200mhz:n palikoilla.

    Edit: Muista bios-päivitys.
     
  12. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Paketti laitettu tulemaan.
    Minäpäs ilmoittelen miten kokoonpanossa käy :).
    Joo, minä päivittelen Biossin ensimmäisenä. Sehän menee et muistitikulle päivitys ja sitten vain Biossin kautta se laittaa päivittymään ?
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,284
    Kiitokset:
    3,628
    Pisteet:
    223
    Et pysty itse päivittämään tuolla prossulla.
     
  14. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Okei, eli täm meni heti minulla hienosti :O.
    Mitä minun pitää päivittää ja mitä siihen tarvitaan ? Pitää varmaan Jimmsille soittaa heti huomenna ja kysyä muutosta tilaukseen !
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,284
    Kiitokset:
    3,628
    Pisteet:
    223
    Ensimmäisessä vastauksessa linkki päivitykseen.

    Chätissä helpointa muuttaa tilausta. Avoinna ympäri vuorokauden. Ei ihmekään että tilausten kanssa välillä viipyy kun porukka vain sättäilee yötä päivää.
     
  16. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo, ihan oma moka. Olis pitänyt ottaa selvää asiasta ja uskoa et jimmsiltä ostaa se Bios päivitys.
    No sain tilausta vielä muutettua, eli kaikki hyvin taas :).
    Kiitän avusta jo tässä vaiheessa !
     
  17. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Koneen osat ovat tulleet ja saatu mööpeli kasaan:
    [​IMG]

    Kone tuntuisi muuten toimivan, mutta aika äänekäs on tämä amd:n vakio prossutuuletin...
    Pelkästään idle:llä äänekäs ettei voi esim leffaa kattoa koneelta ilman tuulettimen ääntämistä.
    Minkäslaisen tuulettimen tähän laittaisin ?

    EDIT:
    Nopsaa ku Jimmsiltä katoin niin olisko joku näistä suhkot halvoista tuulettimista mihinkään?:
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...oler-master-hyper-212-evo-prosessorijaahdytin
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/124305/spc144/silentiumpc-fera-3-he1224-v2-prosessorijaahdytin
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...enfohn-ben-nevis-advanced-prosessorijaahdytin
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2019
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,284
    Kiitokset:
    3,628
    Pisteet:
    223
    Ota silentiumin rupelli.

    Kumma kun noin pahasti möykkää. Ihan käyttökelpoiseksi vakiojäähyäkin kehuvat.
     
  19. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo itekkin ihmettelin samaa miten voi prossu tuulettimesta lähteä noin kova mökä ilman rasitusta. Se ääntää aivan kuin se olis lievässää rasituksessa kokoajan.
    Toivottavasti helpottuu tuon paremman jäähyn kanssa !
     
  20. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Otin huvikseen video klipin tuon jäähyn mökästä ja samalla näytän HWmonitorin lukemia (huonolla kännykän kameralla kuvattu).
    Ei kait se nuin pitäisi ääntää ?
    Tuo parempi jäähdytin tilattu kuitenkin.
    https://aijaa.com/img/b/00171/14743731.mp4
     
  21. PerttiGG

    PerttiGG Active member

    Liittynyt:
    22.04.2017
    Viestejä:
    444
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    53
    Käytkö biosista kattoon millanen tuuletin profiili on?

    tuosta myös kuuluu aika outoa ja ikävää siritystä, tietääkö joku mistä johtuu?
     

Jaa tämä sivu