1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu .

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi neofobik 16.02.2008.

  1. neofobik

    neofobik Member

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    .
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2017
  2.  
  3. Demus

    Demus Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2007
    Viestejä:
    300
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tietääkseni se takuu on edelleenkin voimassa, joten ei mitään hätää. Joka kerta kun asennat Catalyst Control Centerin uudelleen joudut avaamaan tämän lukituksen eli se on ohjelmassa eikä itse kortissa. Korjatkoon fiksummat?

    Kellottaminen on turvallista niin kauan kun lämmöt pysyy kurissa... ja sen yleensä huomaa kun ne ei pysy kurissa kortin toiminnassa. ;)

    Voit vaikka aluksi kokeilla ajaa sen kortin optimoinnin, jolloin Catalyst Center yrittää kellottaa korttia automaattisesti. Itselläni ei tämä oikein toiminut (jumiin jää kone), mutta ei hätää... kone käynnistyy viimeisimpään toimivaan asetukseen. Sitten vaa vähän hölläät niitä asetuksia mihin se kone jämähti ja yrität rasittaa konetta, jos ei pysy vakaana, näyttö pimenee tai rupee näkyy epämääräisiä kuvioita... hölläät asetuksia lisää.

    En osaa sanoa sun kortin ominaisuuksista, mutta oman (x1950 PRO) kohdalla 50c näyttäisi olevan ok lämpötila, missä kortti näyttää vielä pysyvän vakaana. Omassa ei myöskään muistien kellotus oikein onnaa, joten se on enemmänkin VPUn kellottamista.
     
  4. smaga

    smaga Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2006
    Viestejä:
    1,284
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Joo kyllä se tuolla overdrivelläkin kellottuu. Koita vähän kerrallaan nostella kelloja, pelaa, jos ei ilmesty mitään grafiikkahäiriöitä niin kokeile nostaa lisää. Tarkkaile lämpötiloja samalla. Esim oma kortti on crysiksen pelaamisen jälkeen
    +70 astetta mikä ei vielä ole vaarallista.

    @demus. Oletko koittanut ati toolin 0.27 versiolla kellottaa korttiasi? Sillä onnistuu tuo muistien kellotuskin kun pistät sieltä asetuksista "use driver level overclocking" päälle.
     
  5. Demus

    Demus Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2007
    Viestejä:
    300
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    En ole kokeillut, mutta pystyy sitä Catalystilläkin kellottaa niitä muisteja... Melko nopeasti tosin rupee tulee vääristymiä. Tällä hetkellä VPU: 600Mhz -> 621Mhz, Muistit: 700Mhz > 763Mhz. VPU ei enää tosta jostain syystä nouse ja muisteille toi on viimeinen vakaa kellotaajuus.

    Myös hyöty x1950 Pro:n kellotuksesta jää melko pieneksi - lähes olemattomaksi (ei ole ylikellottajan unelma testien mukaan), joten en ole viitsinyt hirveästi panostaa.
     

Jaa tämä sivu