1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

1100€ Tietokone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Jonge 13.07.2018.

  1. Jonge

    Jonge Newbie

    Liittynyt:
    10.06.2018
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Budjetti?: 1100€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: En
    Ylikellotatko prosessoria?: En
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Musta
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ikkuna
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei ole väliä
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: En
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei ole
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,385
    Kiitokset:
    3,447
    Pisteet:
    223
    upload_2018-7-13_9-16-7.

    https://murobbs.muropaketti.com/thr...sejae-6-kpl-toimitus-maksun-jaelkeen.1383550/

    Tuo on tympeä https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...aivitys-ja-tai-prosessorin-asennus-emolevylle. Luultavasti ei ole tarvetta, mutta on sitä isompiakin ihmeitä sattunut. Kuulemma palauttavat rahan jos mainitsee lisätiedoissa että ei päivitystä jos toimii ilmankin.

    Edit: Noitakin taas saatavilla https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/128275/yd1600bbaebox/amd-ryzen-5-1600-am4-3_2-ghz-6-core-boxed. Marginaalisesti hitaampi, mutta ainakin toimii varmasti suoraan.

    Joku ostaja voisi mainita tukeeko tuo Asus Ryzen plussaa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2018
  4. Jonge

    Jonge Newbie

    Liittynyt:
    10.06.2018
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Riittääkö tuo 520W?
     
  5. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Active member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    1,012
    Kiitokset:
    36
    Pisteet:
    58
    Riittää hienosti kyseiseen kokoonpanoon.
    Eri juttu jos aikoo tulevaisuudessa hankkia toisen näytönohjaimen SLI:hin. Siinä ei tosin muutenkaan ole järkeä.
     
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,461
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Kyllä siinä joskus on järkeä.
    Esim. mun tapauksessa näyttis Radeon 480, jos tulee satasella vastaan toinen käytetty ni miks ei? Nykyhinnoilla suoraan vaihto GTX 1060:seen ei ole järkevä, mutta seuraavaks parempi eli 1070 Ti on heti 500e. Muutenkin, koneessa 650W poweri joten kyllä siinä voi ollakkin järkeä. Jengi vaan pelottelee SLI/CFX settejä liikaa, eri juttu se oli sillon kun ne ei ollu kehittyny tai saanu kunnon ajureita vielä. Ei se sutterointi tai ole heti jokasessa oneglma, taikka niin epävakaa etteikö niillä vois pelata. Tai ajattele joku VR, jossa yks 480 on aika mopo vielä. CFX:ssä ehkä enemmän potkua?
     
  7. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,803
    Kiitokset:
    556
    Pisteet:
    123
    Crossfire on jotenkuten toimiva setti kyllä, mutta sli on nykyään yhä harvemmassa pelissä tuettuna, jolloin hyöty yhteen näyttikseen 5% luokkaa. Mennyt vaan taaksepäin sli, ennen siitä jotain hyötyä olikin (fermi/kepler aikaan).
     
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,461
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Sillon joskus Metro 2033 jne aikoina PhysX SLI setti oli järkevä. Sen aikasen vanhat kortit pysty konkreettisesti edes jossain auttamaan pääkorttia. Olin just sanomassa että ei kai tilanne nyt noin huono ole, mutta... sit tuli eka hakutulos vastaan....


    View: https://www.youtube.com/watch?v=NEwkXzBqpTk
     
  9. Jonge

    Jonge Newbie

    Liittynyt:
    10.06.2018
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Ostin kyseisen buildin toki eri näyttiksellä (Asus GeForce GTX 1070 Ti Cerberus) Ja kokosin koneen, mutta kun boottasin sen niin koneeseen tulee kyllä virtaa ja tuulettimet rupesi pyörimään, mutta näytössä lukee "DVI no signal", missä voisi olla vika?
     
  10. Jouris

    Jouris Member

    Liittynyt:
    30.11.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Konkarit saa korjata tai vahvistaa, mutta oothan kytkeny näytön kiinni emolevyn liitäntään? Voisko olla, että näytönohjaimelle pitää asentaa ensin ajurit?
     
  11. Jonge

    Jonge Newbie

    Liittynyt:
    10.06.2018
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Olen kokeillut kytkeä emolevyyn ja näyttikseen, mutta en pääse edes biokseen asti
     
  12. Jouris

    Jouris Member

    Liittynyt:
    30.11.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Sitten ainoa mikä itselle tulee mieleen on, että onhan emolevyssä riittävän uusi bios ryzen 2600:lle?

    E: siis voi olla muustakin kyse. Kokeneemmat saa helppiä paremmin
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,160
    Kiitokset:
    734
    Pisteet:
    123
    Aika vaikeaa asentaa näyttiksen ajuria, jos ei saa kuvaa.
    Kuva tulee kyllä ihan windowsin peusajurilla näkyviin, jonka jälkeen asennetaan näyttiksen oikea ajuri.

    Molemmat powerin virtajohdot kiinni emossa ja painettu kunnolla pohjaan
    Onko näytönohjaimen lisävirrat kiinni, tuossa näyttiksessä taitaa olla kaksi lisävirtajohtoa?
    Näytön johto näyttiksessä kiinni, eikä emossa?
     
  14. Jonge

    Jonge Newbie

    Liittynyt:
    10.06.2018
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Eihän tuossa (Asus Geforce Gtx 1070 ti Cerberuksessa) ole kuin yksi 8pinninen johto ja näytön johto on näyttiksessä kiinni
     
  15. Jonge

    Jonge Newbie

    Liittynyt:
    10.06.2018
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Jos on kyse bioksesta niin miten tuohon saisi uusimman bioksen?
     
  16. Jonge

    Jonge Newbie

    Liittynyt:
    10.06.2018
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Huomasin myös että hiireen ja näppikseen ei tule valoa kun kone on pääällä ja ovat kiinni emossa
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,385
    Kiitokset:
    3,447
    Pisteet:
    223
    Emolevyn pakkauksessa on selkeästi merkitty jos se tukee uusia prossuja. Jos ei niin ainoa vaihtoehto taitaa olla viedä huoltoon https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...paivitys-korjaus-yleisimmille-mall/lisatiedot. Jos et löydä mistään vanhaa prossua millä päivittää.

    Hiireen ja näppikseen kai pitäisi tulla valot vaikka bios olisikin väärä.

    Ostitko tuon linkkaamani bios-päivityksen jimmsiltä?
     
  18. Jonge

    Jonge Newbie

    Liittynyt:
    10.06.2018
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    En ostanut
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,385
    Kiitokset:
    3,447
    Pisteet:
    223
    Ja prossu on 2600? Katso pakkauksesta näkyykö merkintää yhteensopivuudesta. Biosin versionumero ilmeisesti löytyy valkealla jostain prossun läheisyydestä joten siitä ainakin saadaan lopullinen varmuus.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,123
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Tämä ainakin osoittaisi että emolla on kaikki ok.

    Saattaa tuntua että tyhjän värkkäämistä mutta itse olen aina, jokaista kokoonpanoa kasatessa tehnyt niin että ensin emo sen laatikkonsa päälle ja minimi komponentit sille. Prossu, cooleri ja muistit. Oikosulkea emon käynnistyspinnit ruuvimeisselillä tai piuhalla joka vastaavanlainen sijaitsee jokaisessa kotelossa. Virrat pois, mahdollinen näytönohjain paikoilleen ja sille virrat. Testausta että jotain kuvaa näkyy ja herjausta ettei ole boottaavaa vehjettä. Tämä on perusasiaa ja ainakin itse usean sadan euron, jopa ylikin romppeissa jaksan kyllä tehdä. Menee aikaa? Juu muttei tarvitse sitten pähkäillä jälkeenpäin. Tässä vaiheessa voi jo ajella Winukankin sisään kunhan on kytkenyt emolle ensimmäiseen paikkaan ssd:n. Olkoot vaikka sitten emolle asennettu NVMe. Viimeisenä toimenpiteenä toimiva kokonaisuus koppaan ja optimoinnit mahdollisien tuuletinsäätöjen yms. suhteen. Emon korokepalat! Että vain ja ainoastaan oikeilla paikoillaan.

    Ei hutaisten vaan kalliita värkkejä ajatuksella kasaten. Yli kymmenen vuotta sitten työkaverille kasattu kone toimii moitteettomasti edelleen. Silloin meni tunti kun kasasi masiinan ajatuksella.

    :)
     
  21. Jonge

    Jonge Newbie

    Liittynyt:
    10.06.2018
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Juu prossu on 2600, katsoin bioksen versionumeron 3401, onko tuo nyt sitten yhteensopiva kyseisen prossun kanssa?
     
    wwallu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu