1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma 100V laite 240V verkkoon - varmistusta kaivataan

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi romero 04.01.2015.

 1. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nurkassa olisi pino japanilaista viihde-elektroniikkaa odottelemassa käyttöä, mutta sopivan stepdown-konvertterin valitsemisessa on tullut vähän ongelmia.

  Ensinnäkin suuri osa kotimaan markkinoilta löytyvistä muuntajista on tarkoitettu US->EU-käyttöön ja näin ollen luokiteltu 110-120 voltin välille kun taas omat laitteeni ovat tyyppikilpien mukaan reitattu tiukasti 100 voltille, joten mikäli kukaan ei toisin todista tuollaisia yhdistelmiä ei kannattane ruveta parittamaan vaikkei virtaero niin suuri olekaan?

  Ulkomailta puolestaan löytyisi helposti 100-volttisia kiinanihmeitä joiden ilmoitettu antotehokin riittäisi moninkertaisesti omiin tarpeisiin (laitteiden otto keskimäärin 60 wattia kappale), mutta joissain paikoissa esimerkiksi mallien DE-120 ja SK-20E spekseissä kielletään niiden käyttö mm. tietokoneiden ja hienoelektronisten laitteiden kanssa. Kyse voi olla huonosta englanninnoksesta mutta pistää vähän miettimään onko virran tasaisuudessa tai jossain muussa vastaavassa vaikuttajassa kuitenkin mahdollisesti klappia?

  Lopuksi, omat laitteeni ovat maadoittamattomia eli kaksipinnisellä plugilla. Useat tarjolla olevat koteloidut vähän luotettavamman oloiset muuntajat ovat läpimaadoitettuja eli ulostuloissa on reiät myös kolmannelle pinnille, voiko tällaisia turvallisesti käyttää maadoittamattomien laitteiden ruokkimiseen, ts. onko maadoituksen katkeamisesta haittaa?
   
 2.  

Jaa tämä sivu