1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

1000e pelikone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi terttuz 09.01.2018.

  1. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,643
    Kiitokset:
    982
    Pisteet:
    173
    On yhteensopiva.
     
    terttuz kiitti tästä.
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,353
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Menee. Se pistetään siihen pieneen väylään, joka on just ton kokonen. Esimerkiks tossa edellisessä kuvassa misä on iso emolevyn kuva, siinä "PRIME X370-PRO" Yläpuolella on pitkä palikka (johon menee näytönohjain, valtaa myös alemman paikan) joten ei siihen. Joten vaikkapa tuo toisiks alin, on hyvä kohta iskee se WLAN kortti sisään. Noita pikkusia paikkoja on tarkotettu just tälläsille korteille, sekä niitä löytyy melkeen jokasesta emosta. Sen voi vissiin myös laittaa tollaseen pitkään kohtaan (Niinkuin se tekstin yläpuolella) mutta älä laita ylimpään. Se ylin pisin on yleensä optimoitu näytönohjaimelle. Äkkiseltäkään ei tuu yhtäkään emolevyä mieleen, johon WLAN korttia ei sais kiinni. (ellei puhuta museovehkeistä)
     
  5. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Meinaatko lopettaa tuota trollaamista ollenkaan? Kapeammat ATX-emot tulevat kiinni vain kuudella tapilla, kuten molemmat edellä viittaamani
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,643
    Kiitokset:
    982
    Pisteet:
    173
    Toimii tuossakin slotissa ok.

    muoks. Siis toimii myöskin noissa alemmissa pitkissä sloteissa.
     
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,353
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Niin niin, sitä just meinasin ettei tökkää PCI-E 16x väylään. Tällöin useimmissa emoissa näyttis menee 8x väylään, joka ei ole paras juttu.

    Alempiin eriasia. Ne menee aloittelioilla helposti sekasin.

    E:
    Ja vaikka ois kaksi 16x väylää, niin silloinkin fiksumpaa laittaa alempaan (teoriassa, jos joku mATX emo eikä muita oo käytössä)
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  8. kesymuuli

    kesymuuli Member

    Liittynyt:
    27.12.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Minä hyvin kesynä vain odottelen koska ylläpito puuttuu tuollaiseen rähinöintiin , mutta

    Tästä varmempaa ja nopeampaa Wlania https://www.dustinhome.fi/product/5...&utm_medium=pricecompare&utm_campaign=TP-Link
    Valitettavasti taaskin parempi on kalliimpi
    Suhtaudu tuohon miten haluat , asennusohjeethan jo tuli
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,643
    Kiitokset:
    982
    Pisteet:
    173
    ^ Onhan tuossa nopeudet kohdillaan mikäli vain reititin/modeemi vastaa omalta osaltaan hommasta...

    Laittaisin kuitenkin vaihtoehdon josta itselläni on kokemusta jo muutaman vuoden osalta. Pari tuollaista on taloudessa ja hommansa ovat hoitaneet ongelmitta.
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-tl-wdn4800-n900-wlan-sovitin-dual-band-pci-e

    Varmasti toimiva tuo jo aiemmin ehdotettu, ei kai siinä mitään. Ainakaan foorumilla ei ole napinaa kuulunut toimivuuden suhteen. Voisi kai sanoa että ok hinta/laatusuhde.
     
  10. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    Tuli vielä mieleen tässä odotellessa kun kaikki amdn näytönohjaimet on kaikkialta loppu. Kuinka paljon ryzen hyötyy nopeasta muistista (3000mhz) vai haittaako jos oottaa vähän hitaampaa (2400/2666mhz). Sitte kans ku gigantin konepaketissa mikä maksaa 1400e on laitettu ryzen 1400... onko siitä järkeä säästää 1600 sijasta? Vielä muuten muisteista, onko haittaa siitä jos ottaa 2x4 ja myöhemmin toiset 2x4 vai kannattaako 1x8 ja 1x8.
     
  11. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Itse en juurikin tuon pitkäikäisyyden takia vaihtaisi 6c12t-prossua 4c8t-prossuun. Eli ei kannata. Kyllähän ryzen niistä hyötyy, mutta 2666 riittää myös. 2x4 muistikitit on lähtökohtaisesti kalliimpia kuin 1x8, mutta toki jos et aio päivittää hetkeen toista kampaa, niin kannattaa ottaa suoraan 2x4 koska dual channel on single channelia parempi.

    Kannattaa muuten koittaa ostaa näyttis äkkiä, saatavuudet on surkeat joka aiheuttaa hintojen nousua https://www.io-tech.fi/uutinen/iso-pula-naytonohjaimista-ja-hinnat-nousussa/
     
  12. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    joo oon huomannu että kaikkialta on amd näyttikset poissa tänään menee tilaukseen
     
  13. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    eli jos jimmsillä on 2400mhz 1x8 110e niin kannattaa ottaa systemalta 2x4 3000mhz 115e ja vaikka kesällä toiset 2x4
     
  14. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Kyllä
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,312
    Kiitokset:
    3,156
    Pisteet:
    223
  16. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    juu tuossa säästää taas vähän kiitos
     
  17. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    Kone kasassa ja lähti käyntiin. Jäätyy ajureita asentaessa. Windowsi päivittelee omiaan ja ei vissiin tykkää ryzen 1600 vanhemmasta windows päivityksestä, yritän ladata uudempaa tikulle.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,417
    Kiitokset:
    552
    Pisteet:
    123
    Mitä käyttistä asennat?
     
  19. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    windowsin uutta ku oli 2v vanha päivitys ensiks ja ny ei enää kaatuile ku mennää 60%
     
  20. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    Kone ollu kasassa jo pian 2vk. rupes tekemään semmosta että äänet hyppii kuulokkeiden ja näytön väliä. otin näytön äänet pois käytöstä, ei auta, hyppii nyt tyhjää ja kuulokkeiden väliä. Mikä neuovoksi?
     
  21. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,447
    Kiitokset:
    451
    Pisteet:
    93
    Missäs ulostuloissa nuo näyttö ja kuulokkeet on kiinni
     

Jaa tämä sivu