1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

1000e pelikone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi terttuz 09.01.2018.

  1. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,813
    Kiitokset:
    559
    Pisteet:
    123
    Kannattaa ottaa huomioon, että tuo ei sitten ole lähellekkään fractalin koppien tasoinen, vaimennusmattoja ei ole, eikä pölysuojiakaan pahemmin näyttäisi olevan...
     
  2.  
  3. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    nii entiiä corsair 100r silu vai tuo svive?
     
  4. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,813
    Kiitokset:
    559
    Pisteet:
    123
    No corsairissa on jonkinlainen pölysuojaus ja vaimennismatot, onhan tuo svive toki halvempi ja lasikyljellä. Svive kyllä vaikuttaa hintaansa nähden myös hyvälle kopalle.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,124
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    ... ja mikäli pitää vaikka pöydällä konetta niin ei kerry niin paljoa pölyjä kuin lattiatasossa. Hieno ikkuna ei myöskään ole edukseen pöydän alla. Nämä nyt ovat hieman makuasioita, tuo koneen sijoituspaikka kyllä ratkaisee aika paljon koppakysymyksissä.
     
  6. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    juu itelle ei ikkuna ole pakollinen mutta eise pöydällekkään mahtuisi taidan mennä corsairilla tai fd define ceellä...
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,124
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Molemmat ok koteloita mikäli sijoituspaikka on lattiatasolla. Tällöin huomio pölysuodatukseen ja, köh kannattaa välillä kattella kuinka filtterit tukkeentuvat.
     
  8. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    juu eihän ne muuten ilmavirtaa ainakaan auta
     
  9. kesymuuli

    kesymuuli Member

    Liittynyt:
    27.12.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,124
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    ^ Eiköhän tuo atx ole aika normina ja emo pysyy kopassa vaikka ei aivan kaikkia kiinnityspisteitä käytettäisikään.
    ??

    muoks.
    Pukkasi sitten 503-huoneentaulun vaihteeksi. @Ylläpito
     
  11. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Active member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    53
    En ymmärrä miten ihmisellä voi olla noin paha olla, joka ketjussa aiheuttamassa turhaa hämmennystä kokemattomille kyselijöille
     
  12. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,813
    Kiitokset:
    559
    Pisteet:
    123
    jep taas vaihteeksi pimulla kuuppa jumissa, no nykyään tämä menee toki ihan komiikasta :D

    Mitä noihin muistien kulkuihin tulee, niin noita samoja corsaireja gigantista suositeltu jo aikaisemmin olleella edullisemmalla hinnalla täällä ryzen setteihin, ei kyllä ole perästä kuulunut ettei toimisi. Tuolta io-techin puolelta näyttää löytyvän myös zen + kyseiset muistit hankkineita henkilöitä joilla homma rokkaa. Siellä voi pimutkin käydä kommentteja lukemassa.

    Toki muulien valtakunnassahan nuo eivät edes postaa, samoin kuin gskill aegikset. Itsessä ilmeisesti hieman harry potterin vikaa kun mulla aegikset rullaa nätisti xmp:llä :)
     
  13. kesymuuli

    kesymuuli Member

    Liittynyt:
    27.12.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Miten se muka on turhaa että huomauttaa kokemattomille että yhteensopivuus ja toimivuus on hyvin tärkeitä asioita
    Ja että ennen ostopäätöksiä kannattaa harkita

    Ymmärrätkö noista komponenteista mitään ?
    Tuo GiBy emo EI ole ATX
    Tuossa kopassa EI ole vaihtoehtoisia kiinnityspisteitä

    Vastaus ongelmaan ; jompi kumpi kannattaa vaihtaa
    Suositus = kunnon emo
     
  14. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Active member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    53
    Huomaan kyllä, että emossa on 7 reikää, joka on yksi enemmän kuin normaalissa ATX-emossa. Se ei kuitenkaan estä käyttämästä vain kuutta kiinnityspaikkaa. Sun yhteensopivuus yms kommenttien arvo on keskimäärin nolla (0) koska fiksusti porukka ne jättää huomiotta :)
    Jos ei buuttaa tuolla muistikitillä, niin kävelen kotiovelle viemään omat G.skillin ripjawsit
     
    lyyri kiitti tästä.
  15. kesymuuli

    kesymuuli Member

    Liittynyt:
    27.12.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Alkaako tämä teksti jo vaikuttaa rasistiselta herjaamiselta
    Miten ne säännöt sivuston pitämisestä vihapuheista vapaina oikein menikään
    , joka tapauksessa sillä tuskin on vaikutusta

    Laske ensin normi ATX-emon kiinnityspisteet , jos edelleen saat 7 niin tarkista sormesi , jäikö joku laskematta
    Oletko ( tuskin) tietoinen että noissa Ripjaws kammoissakin käytetään Hynix , Micron , Samsung D / E muistipiirejä

    Mutta ettei menisi ohi Aloittajan toiveista voisitko todistaa onko nämä ver 4.31 sarjaa https://new.webhallen.com/se/produc...GB-2x8GB-3466MHz-DDR4-CL16-CMR16GX4M2C3466C16
     
  16. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,813
    Kiitokset:
    559
    Pisteet:
    123
    "Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää."

    Niin missä kohtaa :D pimulla viittasin entiseen nimimerkkiisi minkä varmaan itsekin oivalsit. Ja toisekseen mielestäni tuo kysymysmerkki ei myöskään paljasta sukupuolta. :)

    Tuonne voit avata aiheen jos haluat tietää eri muistien valmistajia: http://keskustelu.afterdawn.com/forums/pc-rauta-keskustelu/
     
  17. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Active member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    53
    Huoh.. nyt menee kyllä ketju lopullisesti pilalle, mutta pakkohan tuommoinen väärän tiedon levittäjä on hiljentää.
    Tässä sinulle kuva tuosta dissaamastasi emolevystä, olen ympyröinyt siitä punaisella atx-kiinnityspisteet ja keltaisella muut kiinnistyspisteet. Olen myös piirtänyt pcie-slotin mittaisen violetin viivan, jonka pituus läppärini ruudulla on 4,4cm. Sitten olen piirtänyt sinisen viivan, joka menee kahden oletetun atx-kiinnityspisteen välillä. Sen pituus on 7,65cm, eli 1,74x pcie-slotin mittainen.
    [​IMG]
    Tässä on asus b350 prime plus, joka minulla on tällä hetkellä atx-kotelossa kiinni. Tähän olen piirtänyt myös samat havainnollistavat elementit, kuin edelliseen kuvaan. Arvaa, mikä on kerroin tuon pcie-slotin pituuden (violetti viiva) ja atx-kiinnityspisteiden (sininen viiva) välillä? Oho, 1,74! Kuinka ollakaan, noissa kahdessa on identtiset kiinnityspisteet lukuunottamatta gibyn laudassa olevaa yhtä ylimääräistä pistettä.
    [​IMG]

    Eiköhän tästä aiheesta keskustelu riitä tällä erää, mulle voit laittaa yksityisviestiä jos et vieläkään ymmärrä noista taivaallisen hienoista graafisista elementeistä huolimatta.
    E: sano nyt vielä että noissa on eri mittaiset pcie-slotit.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2018
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,461
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Eiku siin on niin paksu takapelti, että se työntää emoa kauemmas :p
     
  19. terttuz

    terttuz Member

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    8
    Kiitos näistä! Auttoi paljon asiasta tietämätöntä. Menen sillä Gigabyten emolla kyllä minä sen sinne vaikka teipillä kiinni saan. Gigantista ne muistit, jos muillakin toimii niin miksei minulla. Ryzen 1600 kun kuulemma hyvä hintalaatusuhde. Samsung 250gb ssd, koska minä voin ja kylkeen 1tb Seagate Barracuda. Virtalähde 520w m122 koska modulaarinen ja vielä koteloksi Corsair 100r silent edition kun saa säädellä oikein nopeuksia. Sitten se tp link että wifi toimii ja vielä levyasema ylimääräisellä rahalla, en edes tiedä miksi. Ainiin sitten puuttuu vielä näytönohjain joka tulee olemaan Sapphire radeon rx 580 nitro+ 8gb. Freesync näytön omistaneena (amd) ja tulevaisuutta ajatellen (8gb). Eiköhän tässä ketjussa ole jo tarpeeksi yhdelle konepaketille.

    ps. jos jokin menee vikaan tuossa ylhäällä niin siihen voisi vielä vastata. Kiitos!
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,124
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    ^ Siinähän onkin kasassa kaikki tarvittavat romppeet.

    Nuo emo / koppa - asiat tulivat nyt hieman sekoittamaan pakkaa turhaan. Omassa vaakaloodassa atx-emo kiinni 9:llä ruuvilla kiinnityspisteistään kun se on mahdollista. Kuinka kiinnitys koppaan tapahtuu niin se on valmistajakohtainen, toki standardit huomioonottaen. Tässä tapauksessa atx.

    lisäys
    Onhan näissä eroja toki kiinnityksen osalta mutta ei kannata antaa hämätä.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2018
    terttuz kiitti tästä.
  21. kesymuuli

    kesymuuli Member

    Liittynyt:
    27.12.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Tälläiseltä näyttää ehjä ATX emo = 9 reikää
    [​IMG]
    Terttuz ; mieti nyt vielä kerran sitä emoa > sinähän sen maksat
     

Jaa tämä sivu