1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

1000-1400 euron kone editointiin ja kotimusisointiin

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Werti 22.06.2020.

 1. Werti

  Werti Newbie

  Liittynyt:
  22.06.2020
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Tarkoitus on hankkia tuollainen kotikäyttöön (harrastus) soveltuva kokoonpano valokuvien ja videoiden editointiin sekä pienimuotoiseen musiikintekoon ja esim. podcastien äänittelemiseen. Ajatuksena on käyttää open source -ohjelmia sekä käyttöjärjestelmänä jotain Manjaron tai Ubuntu Studion kaltaista.

  Kaikki huomiot ja ehdotukset otetaan kiitollisina vastaan!

  Budjetti?:
  1000 - 1400 euroa. Budjetti ei ole täysin lukkoon lyöty mutta ylitän ylärajan mielelläni vain erittäin hyvillä perusteilla eli mieluummin budjetin alapäästä.
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
  Ylikellotatko prosessoria?: Ei
  Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
  Onko kotelon värillä väliä?: Musta
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Kotelo saisi olla suhteellisen hillitty eli ei ylimääräisiä ledejä yms. Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Koneen ei tarvitse olla täysin hiljainen mutta käyttötarkoituksen (kotimusisointi) huomioiden mahdollisuuksien ja budjetin mukaan niin hiljainen kuin pystyy.
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Kyllä, mutta se ei sisälly budjettiin, koska olen miettinyt, että ostan sen ulkoisena myöhemmin. Suosituksia saa toki antaa!
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
  Koneen käyttötarkoitus: Editointi: valokuvien ja videoiden (mm. darktable, Gimp, Openshot / Kdenlive / Blender, yms. open source -ohjelmat), musiikki ja muu äänenkäsittely (mm. Ardour, Mixxx, Audacity jne.) sekä tavallinen koneen käyttö (netti- ja multimediakäyttö).
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
  Onko joitain komponentteja jo valmiiksi?: Ei

  Muita vaatimuksia/kysymyksiä:


  Lähtökohtana olen pitänyt, jotain tuollaista: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...imm-s-photo-editor-tietokone-kuvankasittelyyn. Tuohon mallikokonaisuuteen pitää, joka tapauksessa olla tehokkaampi näytönohjain sekä "varastolevy" 2-4 TB. Kortinlukija mallikokoonpanossa on tarpeeton.

  Minulla on käytössä BenQ 32" PD3200U -monitori, joten näytönohjaimen tulisi olla sellainen, että käyttöjärjestelmäksi tuleva Manjaro tai Ubuntu Studio osaa hyödyntää näytön parhaita (kaikkia) ominaisuuksia.

  Lisäksi käytössä on samanaikaisesti kytkettynä mm. Behringer U-Phoria UMC204HD -audiointerface sekä Behringerin Q802 USB -mikseri, Arturia MKII -midikoskettimisto (usb) sekä Traktor Kontrol S2 -kontrolleri sekä langallista näppäimistöä ja hiirtä, joten liitäntöjen tulisi olla helppokäyttöiset ja mahdollisuuksien mukaan kotelon etupuolella / päällä. Pääasiassa kaikki ovat olleet usb-liitäntäisiä, joten Thunderbolt-liitännöille ei ole tarvetta. Lisäksi huomioitava myöhemmin mahdollisesti ostettava ulkoinen optinen asema.
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,212
  Kiitokset:
  3,843
  Pisteet:
  223
  Riittääkö tohon käyttöön integroitu äänikortti?
   
 4. Werti

  Werti Newbie

  Liittynyt:
  22.06.2020
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kuvaamaani käyttöön ei integroitu äänikortti riitä, mutta sitä varten minulla on se erillinen Behringerin -audiointerface (ja USB-mikseri), jotka ymmärtääkseni ajavat erillisen äänikortin virkaa.

  Eli siinä mielessä varmaan integroitu äänikortti riittää.
   
 5. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,212
  Kiitokset:
  3,843
  Pisteet:
  223
  Joo, eli me etsitään jotain tällaista:

  upload_2020-6-22_13-57-16.
   
  Werti kiitti tästä.
 6. Werti

  Werti Newbie

  Liittynyt:
  22.06.2020
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos! Tuosta on erittäin hyvä jatkaa! :) Saan hyvän käsityksen mitä haen.
   
 7. Werti

  Werti Newbie

  Liittynyt:
  22.06.2020
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Tarkensin pakettia Jimmsillä ja he suosittelivat seuraavaa eli muisti suoraan 32 Gb ja näytönohjain GeForceksi. Mietin vain noita ajureita Manjarossa ja Ubuntu Studiossa... Muutoin oltaisiin vielä ihan hyvin budjetissa.

  tietokone_ehdotus3.
   
 8. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,212
  Kiitokset:
  3,843
  Pisteet:
  223
  Aika maltillisia muutosehdotuksia kauppiaan tekemäksi. Kuvauksen ja budjetin perusteella päädyin 16 gigaan, minkä pitäisi kyllä riittää, mutta ei lisä pahaakaan tee. Vaikkakin muistia on helppo jälkikäteenkin lisätä. Mitä näyttisajureihin tulee niin tuskin noissa ratkaisevaa eroa on. Linus on niin hanakka sörkkimään keskisormea vähän suuntaan jos toiseenkin että voisi ajatella ettei oikein mikään firma ole mieluinen. On 1660 super kuitenkin jonkin verran tehokkaampi ohjain joten ei rahat hukkaan mene vaikka siihen päätyisitkin.

  Edit: Ota kuitenkin tuo https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-1660-super-1-click-oc-naytonohjain-6gb-gddr6. Kfa2:n jäähy on hintaansa nähden poikkeuksellisen pätevä. Parempi kuin ehdotettu giby.
   
  Werti kiitti tästä.

Jaa tämä sivu