1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma “Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media..." kesken koneen käytön

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi joaamike 23.08.2014.

 1. joaamike

  joaamike Member

  Liittynyt:
  15.11.2011
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli muutaman päivän aikana kesken käytön kone jäätyy (ehkä tunnin käytön jälkeen, vaihtelee) ja menee ei-vastaa tilaan ja hetken päästä kone boottasi itse itsensä ja antaa viestin “Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key”. Windows on siis asennettu SSD levylle ja se löytyy ihan normaalisti Biosista vian ilmetessäkin mutta ilmeisesti ensisijaiseksi käynnistysvaihtoehdoksi on vaihtunut toinen kiintolevy, jolla Windowsia ei ole. Kun laitan load orderin kuntoon ja tallennan muutokset ja poistun BIOS:sta, mitään ei tapahdu ja saan saman tekstin ”Reboot and Select…” . Kun koneen sammuttaa ja uudelleen käynnistää virtanapista, Windows latautuu normaalisti (tosin tietysti herjaa, että konea ei sammutettu oikein).

  Eli meneekö SSD pois päältä yhtäkkiä yllättäen kesken käytön? Viruksentorjuntaohjelmat eivät löydä mitään uhkaa (MS Security essentials, Malwarebytes Anti-Malware, F-Secure selaimen kautta) ja ohjelmien
  crystaldiskinfo ja Portable-HD-Tune mukaan kummatkin kiintolevyt ovat kunnossa.

  BIOS:n ajurit ovat ajantasalla. Jostain lueskelin, että mahdollisesti emolevyn patteri saattaisi olla loppumassa? Kone on arviolta noin kolme vuotta vanha. Piuhojakin olen tiukkaillut.

  Edit: Tuskinpa se paristo on loppumassa, sillä kello ei jätätä jne. Pitää kokeilla korjata Windowsia asennuslevyllä, jos siitä olisi jotain apua.

  Edit 2: Kokeilin palauttaa järjestelmän ja sen yhteydessä tuli viesti, että tietokonetta ei voitu käynnistää ja käynnistyksen korjaus. Se ei kuitenkaan onnistunut ja lopulta oli mahdollista klikata "käynnistä uudelleen" ja sen jälkeen Windows latautu ja järjestelmän palautus oli ilmeisesti onnistunut... Saa nähdä jumiutuuko vielä jatkossa, nyt kone ollut päällä n. 20 minuuttia. Veikkaisin, että ongelma ei kuitenkaan ole poistunut.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 24.08.2014
 2.  
 3. joaamike

  joaamike Member

  Liittynyt:
  15.11.2011
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

Jaa tämä sivu