1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ääni ajurit hukassa, eikä anna asentaa uusia

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi PIM_s 26.11.2006.

 1. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Siis onnistuit lataamaan sen ajurin. Onko se kooltaan n. 17.4 Mt? Minkä niminen se on? Koita asentaa se Laitehallinan kautta. Mene sinne ja etsi nappi Päivitä ohjain, mikä käynnistää ohjatun ajurin asennuksen ja kun se kysyy mistä ajurin löytää, niin osoita polku paikkaan johon olet ajurin koneessasi säilönyt. Oletko tosiaan poistanut aikaisemmat?

  Voit yrittää asennusta myös vikasietotilassa.
   
 2.  
 3. PIM_s

  PIM_s Member

  Liittynyt:
  19.11.2006
  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  juu eli se on 17.4Mt ja nimi on WDM_A395, yritin tuolta laitehallinnan kautta mutta se vain boottasi koneen samalla lailla kun yritti sitä suoraan asentaa, ja vikasieto tilassa sama juttu. kone boottaa. JA olen poistanut kaikki aikasemmat.. asensin windowsinkin uusiksi jotta varmistun siltä että sielä ei kanssa mtn muita ole.
   
 4. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Vaikea sanoa, mikä erikoinen syy siinä on, miksi se ei lähde asentumaan. Onko sulla koneella sitä edellistä imurointia, sitä joka halusi puuttuvia ohjelmia. Koita sitä ja jos jokin tiedosto puuttuu niin, kirjoita ylös ja kerro. Kytke pois palomuuri ja virustorjunta (ja verkkopiuha silloin irti) asennuksen ajaksi. Mitä se tekee kun boottaa, onko varma että se ei lataa sitä vaikka ei kuvaa näytäkään siitä? Kuuntele kovalevyä ja katso sen valoa. Onkohan se BIOS oikein?
   
 5. PIM_s

  PIM_s Member

  Liittynyt:
  19.11.2006
  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  ei ole edellistä, enkä muista mikä se oli tai mistä ladattu. sen boottauksen jälkeen kone käynnistyy ihan normaalisti.. eli se ei lataa yhtään mitään, on Biosista päällä. mutta mulla on sellainen muistikuva että tässä olisi ollu tuo "SiS 7012" paketti tai "7018" mutta kun se ei suostu niitäkään asentamaan. Ja jonkin aikaa sitten,about viikko sitten yritin asentaa jtn realtekin AC`97 ajuria niin sen jälkeen ku käynnistin koneen niin se oli about 30sec päällä ja sammui ittekseen,eli jouduin silloin asentamaan windowsin uusiksi, kun ei se suostunut vikasietotilassakaan pysymään päällä.. mutta tuossa SiS7012 paketissa on INF tiedosto sain sen sitä kautta asennettua ja laitehallinta sanoi että laite toimii oikein eikä ollut ristiriitoja,kaijuttimen kuva oli alareunassa ja kaikki niinkuin pitäisikin, mutta ääntä ei kuulunut
   
 6. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Ensinnäkin, tämä aD:n threadi näyttää joutuneen Googlen suomenkieliseen hakemistoon mm. sivulle, joka tulee kun joku etsii Realtec AC97 ajuria. Sitä varten ota pois tuo sähöpostiosoiteesi aikaisemmasta ruudusta, jos et halua roskapostia tai muuta häiriköintiä! Voit poistaa osoitteen itse, minä en, ruudun oikean ylänurkan korjaus-täydennys kuvaketta painamalla ja sitten korjaamalla.

  Aikaisemman ajurit sait edellisestä antamastani linkistä, treadin sivulta 1. Hanki se uudelleen. En ymmärrä miksi puhut SISin ääniajurista, se ei ole koneeseesi sopiva, mistä olet saanut sellaisen ajatuksen. Ääniajuri sekin on, mutta ei tähän sopiva.
  BIOSin asetuksella tarkoitan, että integroitu eli onboard ääni on kytketty, ei poistettu erillistä äänikorttia varten koska erillistä korttia ei ole.

  En ole koskaan nähnyt, että äänikortin ajurin asentaminen olisi näin hankalaa. :) Itselläni on pari konetta, joissa on sama ääniajuri. Mitenkähän yrität niitä oikein asentaa?
   
 7. PIM_s

  PIM_s Member

  Liittynyt:
  19.11.2006
  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  mulla on vaan sellainen muisti kuva kun tota everestiä on käyttänyt että se ainakin sanoo että se ois SiS mutta eipä se kai kaikkea tiedä, mutta joo, hain ton toisen ajurin lähdin asentamaan, kone boottasi eikä taas jälkeäkään ajurista.. ja eipä noissa realtecin ajurien asennuksissa voi oikein väärin asennella kun tulee vain 1 tiedosto jota klikkaat ja sen jälkeen vaa painelet seuraavaa :D

  onko sinulla itselläsi acer aspire myös? kun olet niin varma että tähän kuuluu tuo AC`97? =)
   
 8. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Minulla ei ole sitä konetta ja netistäkin oli vaikea löytää tietoja kun etsin enemolevyä. Tässä kuitenkin saksankielinen sivu josta näkyy, että sen äänipiiri on integroitu ja sen ajuri on Realtec AC97. Sivulla tekstikohta Audioausgang. SIS761GX on sen näyttispiiri kuten sivulta myös näkyy.

  http://www.ciao.de/Acer_Aspire_T136__2343592#productdetail

  Täältä käsin on vaikea antaa enempiä vinkkeja ajurin asentamiseksi. Voitko pyytää jotakin kaveria avuksi.

  LISÄYS: Kun se on pakettikone, niin eikö sen mukana ole CD:tä, jossa on koneen tärkeimmät ajurit. Niiden joukossa pitäisi sitten olla myös AC97. Jos CD:ltä asentaminen onnistuisi paremmin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2006
 9. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Ihmettelin sitäkin, että oletko tosiaan asentanut XP:n uudelleen? Eli et ole sitä korjausasentanut vaan formatoinut aseman ja asentanut puhtaalta pöydältä uudelleen? Jos olet vain korjausasentanut, niin se ei hävitä vanhoja ohjaimia eikä poista niiden rekisterimerkintöjä. Vain formatointi ja uusasennus putsaa pöydän. Mikäli tällaiseen uusasennettuun XP:hen ei Realtec AC97 sitten asennu millään keinolla, niin lienee hankittava erillinen äänikortti PCI väylään. Silloin kannattaa valita plug and play -tyyppinen kortti, joka ei tarvitse mitään ajuria asennettavaksi. Kortit eivät ole kovin arvokkaitakaan hinnaltaan. Lisäksi tuolloin on muistettava kytkeä BIOSista integroitu äänipiiri pois ja äänilaitteet sitten kiinni korttiin, ei enää emolevyn liittimiin.
   
 10. PIM_s

  PIM_s Member

  Liittynyt:
  19.11.2006
  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  juu formatoin ja asensin uudelleen, olen tässä jo jonkin aikaa suunnitellut uuden kortin ostamista, ja nyt sen menen sitten ostamaan.. mutta kiitoksia silti avusta kaikille :)
   

Jaa tämä sivu