1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

"äänentoistolaite ei asennettu"

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Enoxol 27.03.2010.

 1. Enoxol

  Enoxol Regular member

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  280
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Koneeni ei yhtäkkiä suostu soittamaan mitään ääniä. Kellon viereen alas on ilmestynyt sen kaijuttimen kuvan päälle punainen rasti (sama kun ois äänet vaimennettuna) ja tulee info teksti "Mitään äänentoistolaitetta ei ole asennettu". Voiko tän ongelman korjata jollakin ajurilla vai mikä neuvoksi? Kone Asus F5, käyttis on Vista ja ajakkina on tollenen Creativen halppis poppisysteemi..

  Tosiaan, eilen toimi tänään ei.. Uudelleen käynnistys ei auta..
   
 2.  
 3. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Oletko kokeillut äänikortin ajureita asentaa uusiksi?
   
 4. R20Plus

  R20Plus Member

  Liittynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  samanlainen ongelma mikä avuks
   
 5. Caution

  Caution Member

  Liittynyt:
  31.10.2007
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Samankaltainen ongelma mutta minulle ei ilmesty edes sitä voimakkuus-kuvaketta tuonne alas, ja tämä kone ei tunnista minkäänlaisia äänilaitteita !!!
   
 6. Perttu82

  Perttu82 Member

  Liittynyt:
  19.06.2010
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mitään äänentoistolaitetta ei ole asennettu ongelma myös täällä. Asensin Atin 5970 näytönohjaimen ja integroidun äänikortin Realtek ajurit hävisivät. Näytönohjaimen asennuksen jälkeen tuli ilmoitus "mitään äänentoistolaitetta ei ole asennettu". Sain äänet toimimaan ennen Windowsin uudelleen asennusta ainoastaan näytönohjaimen mini displayportin kautta lataamalla uusimmat ATI HD Audio device ajurit, mikä ei kohdallani toimi lainkaan. Seuraavaa on kokeiltu ennen windowsin uudelleen asennusta:

  Menin Laitehallinta/Ääni-, Video- ja Peliohjaimet katsomaan mitä sieltä löytyy. Ainostaan ATI High Definition Audio device, joka tällä hetkellä windowsin uudelleen asennuksen jälkeen näyttää taas punaista nuolta alas ja "ei yhteyttä".

  Menin Ohjauspaneeli/ääni ja right klikkasin ja pyysin näyttämään käytöstä poistetut laitteet. Ei mitään.

  Menin Ohjauspaneeli/Laitehallinta/Ääni-, Video- ja Peliohjaimet/ATI HD Audio device/ohjain ja palautin aikaisemman ohjaimen. Tämä vie tilanteeseen, jossa saan äänet toimimaan näytönohjaimen mini displayportin kautta.

  Latasin ja asensin Realtekin uusimmat ajurit. Mitään ei ilmestynyt Ääni-, Video- ja Peliohjaimiin. Jos joku fiksu osaisi antaa tämän tekemiseen tarkat ohjeet, niin voisin kokeilla uudestaan... En ole 100% varma, että tein kaiken oikein.

  Varmistin BIOSista, että integroitu äänikortti on enabled.

  Asensin emolevyn CD:ltä audio ajurit uudestaan.

  Päivitin BIOSIN.

  Latasin BIOSiin default asetukset.

  Järjestystä tekemisilleni en muista ihan tarkasti.

  Toivottavasti jollain on ratkaisu, niin ei tarvitse tuhlata rahaa äänikorttiin tai tekniseen tukeen :).
   
 7. Caution

  Caution Member

  Liittynyt:
  31.10.2007
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ongelma korjaantuikin yllättävän helposti... Asensin vain XP:n uudestaan ja hain oikeat ajurit. Minulla on integroitu äänikortti emolevyyn joten otin vain emolevyn oman CD:n ja työnsin ineen. Ja tämähän pelaa kuin unelma nyt ;)
   
 8. TikkiZ

  TikkiZ Member

  Liittynyt:
  23.09.2010
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ihan sama ongelma oli mullakin vistan kanssa mutta sitten keksinkin että kun menet siihen punasen rastin päälle paina hiiren oikealla ja mene kohtaan toistolaitteet siinä ei ole mitään mutta painat hiiren oikealla ja valitset siitä "näytä käytöstä poistetut laitteet" sitten se löytää ne kaiuttimet sitten vaan taas hiiren oikealla kaiuttimet kuvakkeen kohdasta ja "ota käyttöön" sitten käynnistää uudelleen pitäis toimia mulla ainakin:DD
   
 9. TikkiZ

  TikkiZ Member

  Liittynyt:
  23.09.2010
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ihan sama ongelma oli mullakin vistan kanssa mutta sitten keksinkin että kun menet siihen punasen rastin päälle paina hiiren oikealla ja mene kohtaan toistolaitteet siinä ei ole mitään mutta painat hiiren oikealla ja valitset siitä "näytä käytöstä poistetut laitteet" sitten se löytää ne kaiuttimet sitten vaan taas hiiren oikealla kaiuttimet kuvakkeen kohdasta ja "ota käyttöön" sitten käynnistää uudelleen niin pitäisi toimia minulla toimi heti ainakin:D
   

Jaa tämä sivu