1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Äänet hävis XP asennuksen yhteydessä!

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Amazieeng 15.03.2012.

  1. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Moro!

    Asensin XP:n koneelle uudelleen, samalla osioin kovot, latasin ja asensin sp3:n

    Äänet hävis siinä samassa, ei kuulu Winampissa ei mediaplayerissä ei utubessa? Tuben videot näyttäs pyörivän.

    Kone on AMD Athlon Scaleo T ja ja äänikorttina joku fujitsun sisään integroitu paska. Hain ajurit Sigma T audiolle fujitsun sivuilta, jolla sain winampin toimimaan muuten, mutta ilman ääniä tosiaan. Latailin kaikenlaisia kodekkeja ja käynnistelin uudelleen yms. Kaikki volume säädöt on kaakossa, missä niitä vain säätää voikin. Eikä mitään plugeja ole asennettuna reikiin. Äänet pelas normaalisti ennen uudelleen asennusta. Eli ilmeisesti multa puuttuu vaan jokin asennus tai on päällekkäisiä asennuksia?

    Miten etenen asian kanssa?
     
  2.  
  3. MikroMake

    MikroMake Active member

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    3,864
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    Oletko asentanut äänikortille oikean ajurin?
    Myös muut ajurit täytyy asentaa (piirisarjalle, näytönohjaimelle, verkkokortille jne.).

    Koska kyseessä on varmaankin ns. valmis pakettikone, löytyvät ajurit koneen valmistajan sivustolta.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2012
  4. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
  5. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    En oo asentanu muita ajureita, kuvittelin että ne olis tullu asennuksen mukana, kun esim näyttö toimii ihan normaalisti. Yks omituinen juttu tapahtu yöllä -> Kone käynnisty itekseen!. Otin verkkokaapelin poies ja aamulla kun asensin kaapelin takas, kone käynnisty samantien? Johtuneisko noista ajureista, pitää kokeilla. Todennäkösesti mulla on väärät ajurit, tuli niitä silmät ristissä aika myöhään etiskeltyä.
     
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Noiden pakettikoneiden palautuslevyjen pitäisi kyllä sisältää ajurit myös, mikäli sellaisella asennuksen olet tehnyt.

    Windowssin original levyke ei sisällä ajureita jolloin ne pitää erikseen asentaa.
     
  7. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ihan hyvä ohjelma toi slimDrivers. Asensin sieltä kaikki päivitykset lukuunottamatta Sound Video and GameControllers -> Vinyl AC´97 Codec Combo Drive (WDM), koska en tunnista kyseistä codec combo drivea. Mistä syystä oikeaa äänilaitetta ei löydy?

    Lisäksi laitehallintaan ilmesty Neljä keltaista huutomerkkiä "USB Root Hub", sekä Muut laitteet kohdassa Multimedia-sovitin PCI-paikka 5 (PCI-väylä 0, laite 12, funktio 0)
    sekä tuntematon laite portissa ATI Radeon 9600 / X1050 Series (eli näytönohjain) täh?
     
  8. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    XPn mukana ei tule muuta kuin järjestelmän perusajurit joilla kone suostuu käynnistymään normaalisti, kaikki tietokoneen toiminnan kannalta tärkeät ajurit pitää itse asentaa aina piirisarjan ja emolevyn ajureista lähtien.

    Tämän lisäksi, jos XPlle ei ole asennettu kaikkia päivityksiä kannattaa nekin asentaa, että kone on turvallinen ja hyvin toimiva. Tärkeimmät näistä ovat XPn Service Packit ja titetoturvapäivitykset. Lisäksi kannattaa asentaa myös hyväksi katsomasi virustorjunta- ja palomuuriohjelmisto, ettei pesi pöpöt koneelle.
     
  9. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Käytin ainoastaan asennuslevyä, mukana tuli muistaakseni aikanaan myös joku "devices & ajuris" cd, mutta olen hukannut sen. Ilmeisesti joku frendin kaveri ottanu luvatta mukaan sen. Kysyttyä tavaraa.

    Fujitsu Siemens D1607 on emolevy everest tunnistaa sen verran, äänikorttia en kykene everestistä havaitsemaan/tunnistamaan. Fujitsun sivut taasen huutaa erroria.

    Olisko jossain jotain kompaktia pakettia, joka ratkaisisi ongelmat?

    Latasin jonkun UpdateMyDrivers ohjelman, joka väittää löytäneensä 15 vanhentunutta ajuria. Valitsin päivitä kaikki ajurit, jonka jälkeen alettiin kyseleen luottokortinnumeroa, joten meni luotto siihenkin ohjelmaan. En mielellään asentais XP:ä uudelleenkaan, koska juuri sen asensin.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2012
  10. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Palomuuria ei tarvitse asentaa koska XP sisältää jo hyvän palomuurin. Mutta virustorjunta kyllä. Esimerkiksi tämä: http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows/products/security-essentials
     
  11. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mulla on Kaspersky ja ZoneAlarm. Enkä tahdo niistä lisätietoa. Pysytään ydin ongelmassa!
     
  12. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Laittakaas samalla ohjeet miten poistan koneeltani ton Vinyl AC´97 Codec Combo Drive (WDM) Ei meinaa nyt onnistua yksinkertainen poistotoimenpide. Kymmenisen kertaa oon jo käynnistelly uudelleen, aina se siellä vaan on.
     
  13. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli ei toimi jostain syystä vieläkään. Voiskohan koneeseen olla päässy heti joku virus joka on tuhonnut äänilaitteiston. Ilmeisesti Kaspersky on vähintäänkin epäluotettava virustorjuntaohjelma, koska se ei edes herjaa mitään?

    Laitehallinnassa on seuraavanlaiset ääni video ja peliohjaimet

    -Kuvasignaalin pakkauksenhallinta
    -mediaohjainlaitteet
    -unimodem full-duplex audio device
    -vanhemmat videosieppauslaitteet
    -vanhemmat ääniohjaimet
    -vinyl AC´97 codec combo driver (WDM) (tätä en siis saa poistettua millään, ei ole ennen ollut koneessa, tuli jonkun kodek asennuksen yhteydessä, en tiedä mikä se on)
    -äänisignaalin pakkauksenhallinta

    Yritän noitten ohjaimia päivittää, mutta tulee ilmotus ettei "ohjattua laitteen päivittämistä ei voi jatkaa. Ohjattu toiminto ei löytänyt ohjelmistoa joka sopisi laitteelle paremmin kuin parhaillaan asennettuna oleva ohjelmisto".

    Nyt ollaan mystiikan rajamailla ?
     
  14. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Jos epäilet että koneessa on virus, niin asenna tämä tarkistus ohjelma: http://www.malwarebytes.org/

    Eli lataa ja asenna se. Päivitä sen tietokannat ja laita täysi tarkistus päälle. Toi Kaspersky ei ole kovin tunnettu, joten ainakin minä vaihtaisin sen toiseen virustorjunta ohjelmaan. Esimerkiski MSE.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Ajurin voi poistaa käytöstä Laitehallinnasta ko. laitteen kohdalta "Ohjain" ja "Poista käytöstä"
     
  16. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Löytyy jo malwarebytes, ei sekään herjaa mitään. Helpotetaan vähän.

    Ehkä ensin pitäis kyetä ratkaisemaan/löytämään keino selvittää minkä niminen äänikortti koneessa on ja mistä sitä hallitaan ja kuinka sen ajurit päivitetään ja mistä.

    Mulla on fujitsun sivuilta tällä hetkellä löydettynä sigmatel-fsc audio ajurit koneen sarjanumeron perusteella. Eilen sain ne asennettua johonkin Sigma Tel C major laitteeseen, jota en tänään enään havaitse missään.
     
  17. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei poista, ilmestyy aina uudelleen takas.
     
  18. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Et taida juurikaan tuntea virustorjuntaohjelmia, jos meinaat että Kaspersky ei ole kovin tunnettu ohjelma.

    No tuosta Wikipedia dokumenttia selailemaan...

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Virustorjunta
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2012
  19. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Ääh se siitä oo kiinni. Vingeri taitaa olla mikkisoftalla töissä kun se tarjoaa jokaiseen ongelmaan joka viittaa tietoturvaan että "Vaiha äkkiä MSE, koska se on ikuna paras, kevein ja ihunin softa mitä maa päällään kantaa" :D
     
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Minustakin tuo jos joku hakee ongelmaan ratkaisua ei ole korrektia heti tyrkyttää tilalle jotain muuta ohjelmaa, vaikka miten kova mieltymys johonkin ohjelmaan olisikin.

    Minusta se on aina viimeinen keino ratkaista ongelma.

    Tänne joillekin on pesiytynyt tapa tyrkyttää aina jotain tiettyä ohjelmaa ensimäiseksi oman mieltymyksen mukaan.
    Toiseksi noita väittämiä ei kannata esittää silloin kun asiasta ei tiedä mitään.

    En väitä, mutta luulen Kaperskyn olevan paljon tunnetumpi kuin MSE asiaa tuntevissa piireissa.
     
  21. Amazieeng

    Amazieeng Regular member

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Menee aiheen ulkopuolelle!

    Ajoin noi fujitsun sivuilta löytyneet ajurit 473kt ? (sigmatel-fsc) ton vinyl AC´97 päälle ja laitehallinnasta löytyy taas Sigma tel C-Major audio, joka näyttää vanhalta tutulta ja laite väittää toimivansa oikein. Ääntä ei kuitenkaan vieläkään kuulu?

    USB-ohjaimet toimii taas eikä herjaa päivityksistä (ilmeisesti toi slimDriver sittenkin sekotti joitain ajureita?)

    Laitehallinnassa keltasta kysymys ja huutomerkkiä herjaavat Muut Laitteet osiosta löytyvöt "Multimedia Sovitin" sekä "Tuntematon laite". Multimedialaite on tv kortti, johon en vielä ole tarvinnut ajureita, enkä siksi niitä asentanut. Tuntematon laite taas viittaa sijainnin olevan portissa ATI Radeon 9600/X1050 series, eli näytönohjain ????
    Kuitenkin näyttösovittimet kohdassa on sekä ATI Radeon 9600/X1050 series, että ATI Radeon 9600/X1050 series secondary ihan normaalisti oikein? Voiko tällä olla jotain vaikutusta? Vai voiko äänikortin tulot olla menny jotenkin sekasin? Joka taas paljolti oudoksuttaa...

    (niin ja päivitin myös kaikki fujitsun sivuilta löytyneer ajurit)
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2012

Jaa tämä sivu