1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

¨Windows 8 asentaminen

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jvaisanen515 02.02.2021.

 1. jvaisanen515

  jvaisanen515 Newbie

  Liittynyt:
  02.02.2021
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  olen ostanut reilut 3 vuotta vanhan pakettitietokoneen. HP merkkinen. Koneessa on alunperin windows 10 käyttöjärjestelmä. Olen yrittänyt asentaa windows 8 koneeseen se on minusta selkeämpi kun windows 10. Kone on tyhjennetty kokonaan siihen tarkoitetun ohjelman avulla. Kuitenkaan ei koneeseen saa asennettua windows 8. Voikohan tätä mitenkään saada onnistumaan vai onko turha toivo kun on pakettikone ja hp ei tälle koneelle ole tehnyt lainkaan windows 8 yhteensopivuutta.
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,708
  Kiitokset:
  1,129
  Pisteet:
  223
  Et kertonut, minkä takia tai mihin asennus estyy. Tuo "ei saa asennettua Windows 8" ei kerro meille mitään. Pitäisi kertoa, miksi sitä ei saa asennettua. Onko sinulla Windows 8 tuotelisenssi?
  Sinänsä pakettikone ei ole este sen asentamiselle. Pitäisi olla tieto koneen kokoonpanosta tai nimi ja tyyppi. Esteen voi muodostaa se, ettei koneelle ole ajuritukea vanhemmalle käyttöjärjestelmälle. Mutta tietoja lisää siitä, miksi asennus estyy.

  Ehdottaisin kuitenkin asentamaan kympin, koska siinä kymppi on alkuaan ollutkin. Miksi siirtyä käyttöjärjestelmään, josta valmistajan tuki ja tietoturva on jo loppunut. Periaatteessa Win8 on hankalampi ja ongelmallisempi kuin kymppi, joka on kaikin puolin parempi ja turvallisempi käyttöjärjestelmä.

  Laitan tähän nyt varmuudeksi Windows 10:n latauslinkin ja suosittelen ilman muuta asentamaan sen, Koska koneessa on aikaisemmin ollut kymppi, niin tuotelisenssikysely ohitetaan asennuksessa ruksaamalla koska "Minulla ei ole tuotelisenssiä", jolloin kone asennuksen päättyä aktivoituu automaattisesti.
  Lataa täältä "Lataa työkalu nyt" ja tee sillä USB-tikulle asennusmedia, jolla saat kympin asennettu koneeseen. https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

  Kysy, jos tarvitset lisätietoa.
   
 4. odzmo

  odzmo Regular member

  Liittynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  128
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  28
  "Windows 8.1:lle tulee ns. jatkettua tukea tammikuun 10. päivään vuoteen 2023 saakka. Käytännössä jatkettu tuki tarkoittaa pelkkiä tietoturvakorjauksia."
   
 5. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  713
  Kiitokset:
  116
  Pisteet:
  53
  Ei kannata asentaa Windows 8 (tai 8.1) versiota koska se nimenomaan ei ole selkeämpi. Windows 10 on siitä korjattu versio joka palautettiin vastaamaan Windows 7 käytettävyyttä koska ihmiset antoi Microsoftille paljon palautetta eikä 8 menestynyt koskaan markkinoilla.
   

Jaa tämä sivu