1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Bad Gateway

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi mcmopo 29.01.2013.

  1. mcmopo

    mcmopo Active member

    Liittynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1,507
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    68
    Bad Gateway

    The proxy server received an invalid response from an upstream server.
    Apache/2.2 Server at www.download.fi Port 80

    Eli tuollaista tulee aina väliajoin afterdawnin sivuilta. Tuossa tapauksessa downloadista mutta väliajoin muiltakin osilta. Tämä tapahtuu noin joka toinenpäivä kertaalleen joten ei pahemmin haittaa mutta ajattelin mainita asiasta. Saattaa myös johtua koneestani mutta ei sitä koskaan tiedä. Portti on kumminkin aina tuo 80.
     
  2.  
  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    163
    välillä sanoo mullakin tot "bad gateway 502",mutta korjaantunut yleensä sivun päivityksellä,mutta joskus se oli sitkeässä,tuntikausiakin...
    E:typo
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2013
  4. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    itsellä kanssa alkanut tämä vaivata
     
  5. ep_

    ep_ Regular member

    Liittynyt:
    17.10.2010
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Itekkin törmään samaan ongelmaan aina silloin tällöin nimenomaan täällä Afterdawnissa. Yleensä Bad Gatewaysta selviää sivunpäivityksellä. Sepä onkin ainoa asia, jonka oikein voi itse tehdä.

    502 Bad gateway aiheutuu siitä, että palvelimien välisessä viestinnässä tapahtuu jokin virhe. Afterdawn muutti uusille palvelimille Alankomaihin reilu vuosi sitten. Palvelimet päivitettiin uusiin ja ohjelmistotkin vaihdettiin uusiin. Olisivatko vaihtaneet "bugisempiin" ;-)


    Lisää tästä AD:n muutosta ja palvelimista:
    http://fin.afterdawn.com/uutiset/ar...wn_muutti_hollantiin_palvelimet_uuteen_uskoon
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2013
  6. Ketola

    Ketola Turned ninja Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    10.06.1999
    Viestejä:
    1,233
    Kiitokset:
    102
    Pisteet:
    78
    Tuostapa se juuri johtuu - palvelimien (tässä tapauksessa Apache ja Tomcat) välisestä ongelmasta. Uudet palvelimet (ja softat) ovat kyllä vanhoja huomattavasti parempia ja vakaampia, mutta eivät täysin ongelmattomia nekään. =)

    Bad Gateway -ongelmaan en ollut itse törmännyt, joten en ole osannut sitä selvittääkään. Ongelman syy on vielä hämärän peitossa. Nähtävästi ongelma on pikkuhiljaa paisunut loppuvuoden aikana, mutta sitä esiintyy hyvin satunnaisesti.

    Teknistä diiba daabaa:
    Taustalla on ongelma Apache Tomcat connectorissa (mod_jk). Jostain syystä aika-ajoin Tomcat yrittää lähettää joko liian isoa tai virheellistä HTTP headeria vastauksen mukana.

    Geretin havainto siitä, että ongelma on joskus esiintynyt useamman tunninkin ajan, oli oikea. Syy tähän oli kuitenkin toisaalla. Käytämme Apache-palvelimiemme edessä Varnish cachea, joka työntää kirjautumattomille käyttäjille näytettävät sivut välimuistiin. Varnishin konfiguraatiossa olin ottanut huomioon ainoastaan tavanomaiset sivuvirheet (HTTP/1.1 500 Internal Server Error), jolloin 502 Bad Gateway -virheet jäivät välimuistiin. Tämä ei tietystikään ole tarkoituksenmukaista, ja aiheutti juuri Geretin kuvaaman ongelman.

    Ongelma on nyt korjattu niiltä osin, ettei 502 Bad Gateway -virheitä pitäisi näkyä käyttäjien suuntaan missään vaiheessa. Varsinainen ongelma on yhä selvityksen alla, mutta Varnishin pitäisi 502 errorin tapahtuessa ohjata seuraavalle, toivon mukaan toimivalle serverille.
     

Jaa tämä sivu