1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

office word

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Udolf 26.09.2013.

  1. Udolf

    Udolf Regular member

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    259
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Terve. jostain ihmeellisestä syystä tutkielmani muistitikulla oli vioittunut, eikä sille voinut enää mitään kuulemma tehdä terveisin ammattilainen. Ajattelin nyt tässä vain että tallentaako word tiedostoja johonkin cacheen joka on omalla tietokoneella? Ja mihinhän se mahdollisesti tallentaa jos sattuu talle? ntaan
     
  2.  
  3. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Word tekee automaattitallennuksistaan väliaikaisen tiedoston samaan hakemistoon kuin alkuperäinen dokumentti. Tämä tiedosto sisältää kopion tiedostosta jota muokkaat, siltä varalta että word kaatuu muokkauksen aikana. Kaatumisen jälkeen käynnistettäessä Word avaa tämän tiedoston automaatisesti. Tämä väliaikainen tiedosto poistuu järjestelmästä automaattisesti kun Word suljetaan normaalisti.

    Vioittunutta tiedostoa ei välttämättä voi tällä tavalla pelastaa, jos tiedosto on tallennettu ja Word suljettu normaalisti. Itselläni on tapana tärkeistä tiedostoista pitää varmuuskopioita sekä koneella että ulkoisella kovolla, jos sattuu niin että muokattu tiedosto vioittuu tai tulee tietokoneen kanssa ongelmia.
     
  4. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
    Kuten Tiger25 sanoi niin aika pienet on mahdollisuudet löytää kyseistä tiedostoa enään koneelta ellei sitä sinne ole tallennettu normaalisti. Tietenkin voit aina tutkailla löytyykö täältä apua http://support.microsoft.com/kb/827099
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,087
    Kiitokset:
    1,202
    Pisteet:
    243
    Suomalainenhan ei usko ennen kuin itse näkee. Kokeile aluksi Microsoftin ohjeita omalle koneellesi: http://support.microsoft.com/kb/827099

    Jos ei onnistunut, lataa ja asenna Recuva -niminen sovellus. (Älä tallenna koneelle mitään muuta ennen kuin olet kokeillut kaikki mahdollisuudet!) Rajoittaaksesi etsittävien dokumenttien määrää, etsi Recuvalla pelkästään .doc tiedostoja tai .docx, jos kyseessä on Office Word 2007.

    Jos kopiota alkuperäisestä dokumentista ei löytynyt, kokeile vielä noita tilapäisen version tiedostotunnuksia. Recuvalla voit myös tutkia, löytyykö muistitikulta edes osia kyseisestä dokumentista.

    Huom. Jos Recuva löytää jotakin lupaavaa, tee palautus jollekin muulle tietovälineelle kuin se, missä palautettava tiedosto on, ettet ylikirjoittaisi mahdollista muuta palautuskelpoista tiedostoa.

    Toivottavasti en herättänyt ylioptimistisia odotuksia, mutta koska kyseessä lienee merkittävä tiedosto, kannattaa tuo vaiva nähdä ennen kuin luovuttaa.
     

Jaa tämä sivu