1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Xeon E3-1230V2 kellotus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi RatCon 03.11.2017.

  1. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,061
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    Elikkäs, pystyykö kellottamaan ja minkä verran?

    (!Huom, useimmille tiedoksi. Joitain kerroinlukittuja prossuja pystyy kellottamaan, esimerkiksi oma i5-2500 (Ei-K versio) venyi 3.8Ghz kaikilla ytimillä, yhdellä 4.1Ghz asti joka oli maksimi mitä voitiin asettaa)
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    3,7GHz z-sarjan emolla. 1240v2:n kanssa kerran katselin eikä muistaakseni mitenkään onnistunut yli 3,8. Eihän se kyllä ole tarpeellistakaan.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Kai noita pystyy kellottamaan väylälläkin, riippuen emosta toki. Säätämistä riittää sitten muistien ja muiden säätöjen kanssa. Esim. Phenomia tuli aikanaan kelloteltua väylällä rankastikin ja kertoimella loput. Tämä noin koemielessä.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    AMD:llä ei ole rajoituksia. Intelin bisnesfilosofian lähtökohta tuntuisi olevan kuluttajille piippailu (ruma sana sääntöjen mukaisesti sensuroitu). Eli estetty on väyläkellotus.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,061
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    Selitä mulle miten toi menee?
    Jos mä lykkään 3.8Ghz niin se 1-2 corea sen saa, mut entäs loput? Jos peli/ohjelma hyödyntää 4 ydintä, niin onko silloin koko prosessi 3,6Ghz? Vai meneekö tuolloin koko prosessi vakiokelloilla?
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Noin se menee. Itellä 1240v2 toimi vakiona 3,6GHz:n kelloilla, ja z-sarjan emolla sai maksimiturbot kaikille ytimille mutta siinäpä se sitten olikin. Eipähän kuitenkaan mikään prossun takia tökkinyt, eikä nykyinen 6700k ole havaittavasti parempi.
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,061
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    Eli tällöin kannattaa iskeä just se mihin se venyy jolloin softat tasaa itse itsensä?
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    ^ Joup.

    6700K vaatisi vissiin korkkauksen ja kovat kellot vesijäähyllä ryyditettynä.
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,061
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    Paitsi jos on extreme fanboy niin pelkkä mielikuvitus riittää :D'
    (en siis viittaa sinuun^^)
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    hehheh

    Taloudesta löytyy enemmän amd:n romppeita. Sillä laitoin tuon prime95 tyrkylle että voi seurata kuinka kellot putoavat kun warmasti käyttää kaikkia coreja täysillä. Toisaalta staattinen kuormitus on vain suuntaa-antava.
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,061
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    Ittellä on kato emolevy ollu hyllyssä muutaman vuoden koskemattomana, sekä samoin areksen 2x8Gt 1600Mhz setti valmiina. Kattelin kyllä vaihtoa 1150 kantaan, mutta sama loru siinäkin tulee eteen. Ei vaan löydy mistään. 1151 kanta on taas DDR4 sekä roimasti kalliimpi yleisesti, joten paras ratkasu on mennä käytetyllä prossulla. Pitäs saapua lähipäivinä.
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Noniin siitähän tulee aivan soiva kone.
     
  16. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,061
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    No näyttis tällähetkellä RX 480, pitäs silläkin pärjätä tarpeeks pitkälle. Ehkä jopa seuraavaan päivitykseen saakka, teoriassa GTX 1080 ei pitäs olla 3770:lle ongelma, ehkä Ti malli rupee olemaan siinä rajoilla, ehkä?
     

Jaa tämä sivu