1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

windowsia asennettaessa uudelleen, alkoi ongelmat

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi maikkolee 22.01.2016.

  1. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    morjes!

    Elikkäs tietokoneeni aloitti jonkinaikaa sitten toimimaan huonosti. Ajatuksenani oli koko tietokoneen uudelleen asentaminen, sillä vuosien saatossa koneeseen on kertynyt jos jonkinlaista pashkoo. Viimetteeksi koneen täysi puhdistus tehty n. 5 vuotta sitten. Ajelin jos jonninlaisilla CCleanereilla yms, muttei tuntunut auttavan yhtään.

    Nyt hankin USB tikulle tätä kautta http://getintopc.com/softwares/oper...7-enterprise-free-download-iso-32-bit-64-bit/ win 7 enterprisen asennus/boot datan ja törkkäsin ne sisään.

    konetta käynnistäessä, hakkasin Deleteä, menin boot sivulle, laitoin tikun ylimmäksi herraksi ja f10 tallennus ja ulostus biosista.
    Kone aloitti boottaamaan itseään ja asensi windowsin uudestaan. Uudelleen asennuksen jälkeen, kone on toiminut kuitenkin vielä huonommin, kuin aikaisemmin. Mikä meni vikaan?

    Ensi kertaa boottauksen jälkeen, kun sain winun auki, oli näytön resoluutiot yms aivan keturallaan. Latasin AMD koneelle, ja resoluutiot alkoivat olemaan kunnossa. Winu on nyt paripäivää asennellut päivityksiään. Nyt niiden loputtua, kestää jo chromen aukaiseminen kymmeniä sekunteja. Lisäksi boottauksen/asennuksen yhteydessä ei winu pyydellyt avainta itselleen, vaan jouduin sen erikseen laittamaan järjestelmän kautta sisään. Kaikenlisäksi järjestelmä ei vaihdu suomenkielelle ollenkaan (vaikka kaikkialla lukee finnish, finland, suomi, sauna etc..)

    lisäkymysyksenä hölmöläisenä, kun tikulta bootattaessa kone menee siihen vaiheeseen, että olet antanut winulle kielet yms. ja aloittaa restarttaamisen, tässä vaiheessa varmaan tikku nykästään irti, jottei kone aloita uudelleen boottaamista?

    mikäli joku sai selvää ja jaksoi lukea, saatisitten jaksaa neuvoa, niin virtuaalinen bisse siihen suuntaan.
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,396
    Kiitokset:
    677
    Pisteet:
    193
    Latasit sitten tuon yritysversion Enterprice, miten aiot aktivoida tuon, onko sama versio, kun aikaisemmin?
    Normaali käyttäjäluokan Windowsilla (Home Premium, Pro, Ultimate versiot) on eri kieliversiot eri kielille. Käyttäjäasetuksista voi tehdä kielivalintoja mm. näppäimistön asettelulle, mutta jos ohjelman kieli on joku muu, ei se sitä vaihda.

    Asennuksen jälkeen pitää ladata kaikki laiteajurit uudelleen.

    Näin tapahtuu jos ensisijaiseksi käynnistyväksi laitteeksi on valittu USB. Tikku todella pitää poistaa käynnistyksessä, jottei ala uudelleen asentaa. Boot-valikon käyttö olisikin helpompi tapa.
     
  4. Tonttuman

    Tonttuman Regular member

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
  5. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Latasin Enterpricen, koska vanhakin oli ja siihen minulla löytyy avain valmiina. Sama avain ei varmaan Home Premiumiin käy?

    Windowsi avaa käynnistyksen yhteydessä Boot Managerin, jossa se käskee valita kahdesta win 7 haluamani käyttis. Minkätakia se näin tekee?

    Kone valittaa myös seuraavaa:"Pri Master Hard Disk:S.M.A.R.T. Status BAD, backup and Replace"
    Mitäs tuossa oikein ajetaan takaa?

    Tarpeen mukaan laitan kuvan noista kahdesta.
     
  6. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,810
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    73
    Koska koneessa on nyt kaksi windowsia asennettuna.
    Kovalevy on sanomassa poks ja pitäisi vaihtaa ehjään, saattaapi olla perisyy myös koneen huonolle toiminnalle.

    T: Vesku
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,396
    Kiitokset:
    677
    Pisteet:
    193
    Sitten se on oikea valinta.
    Samaa mieltä Veskun kanssa noista muista.
    Jos haluaa korvata vanhan asennuksen, pitää asennuksessa valita "muokautettu asennus" ja suorittaa levyn osioinnin poisto. Huom. tämä tyhjentää kaiken vanhan tiedon levyltä pois.
     
  8. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Suoritinkin nimenomaan tuon mukautetun asennuksen tästä syystä. Halusin alunperinkin kaiken tyhjäksi. Silti tuntuu jättäävän tuon toisenkin sinne.

    Kiitos selventämisestä kovalevyn kanssa!
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,396
    Kiitokset:
    677
    Pisteet:
    193
    Jos poistat asennuksessa asennuslevyn kaikki levyosiot, ei sinne jää mitään vanhasta jäljelle.
    Tämä on mahdollista jos koneessasi on useampia levyjä, joissa windows on asennettuna. Silloin auttaa, että asennuksen ajaksi irroitat toisen levyn johdon.
     
  10. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,810
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    73
    Laita siihen se uusi kovalevy, niin ei ole enää ongelmia,
    Ota ensin vanha pois, paukahtaa se kuitenkin määräämättömässä lähitulevaisuudessa...

    T: Vesku
     
  11. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Tietokonetta nyt muutaman päivän räplänneenä, toimii se muutoin hyvin, mutta aina käynnistäettäessä valittaa tuota kovalevyä ja aloittaa disk checkin.

    Ajattelin vaihtaa tuohon kovalevyn, onko ehdotuksia, millainen kannattaisi laittaa?

    Kiitos aikaisemmista neuvoista.
     
  12. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Tuollaisen tuo vielä tekee, kun CHKDSK on valmis, se jymähtää paikalleen, ruudussa teksti Usn journal verification completed. Siitä ei sitten restarttaamatta ja estämällä chkdsk liikutakkaan mihinkään.
     
  13. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,810
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    73
    Samantien SSD:tä sisälle, niin on virkeempi kone. Esim 1
    Esim 2.
    Pienemmänkin voi laittaa aina 64 Gigaan asti, mutta sitten pitää olla bittivarastot erikseen, eikä ole niin varmaa että tulee halvemmaksi.

    T: Vesku
     
  14. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    tönäsin uuden kovalevyn sisään. Tuntuu toimivan, ainakin toistaiseksi.

    Kiitos teille kahdelle neuvoista!
     
  15. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,810
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    73
    ^Otikko vanhan pois?
    Ei muuta, kun se kuitenkin tulee "paukahtamaan" mieluummin ennenmin kuin myöhemmin....
    Eikös muuttunut ihanan virkeäksi tuolla SSD:llä?

    T: Vesku
     
  16. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Kyllä otin. Mitä sitä rikkonaista säilyttämään :) kyllähän tuo vähän pirteämmin nyt pelittaa!
     

Jaa tämä sivu