1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu windows xp:n epäonnistunut asennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi antti_n 25.10.2016.

  1. antti_n

    antti_n Member

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei!

    Yritin asentaa wanhaan kannettavaani uudelleen windows xp:n, mutta jotain meni pieleen. Nyt kun koneen käynnistää ilman asennuslevyä tulee ensin, että setup is being restarted ja sitten saan tällaisen virheilmoituksen:

    Error - file not found

    C:\WINDOWS\system32\presetup.cmd - FILE NOT FOUND!
    C:\WINDOWS\system32\setupORG.exe - FILE NOT FOUND!
    (setupORG.exe ->Original windows Setup.exe)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    POSSIBLE CAUSE:
    1."Preset.cmd" not exist in the i386 folder in UXPCD
    "setupORG.exe" not exist in the i386 folder in UXPCD
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    2. Check your "txtsetup.sif" in the i386 folder on UXPCD
    ---Txtsetup.sif---------------------------
    [SourceDiskFiles]
    setupORG.exe=1,,,,,,,,2,0,0 ; must exist
    prestup.cmd =1,,,,,,,,2,0,0 ; must exist
    ---------------------------------------------------------------------------
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    SETUP ABORT

    Olen myös yrittänyt käynnistää asennuslevyltä, mutta silloin kone menee suoraan dossiin.

    Mikäli joku osaisi kertoa, onko mitään enää tehtävissä, olisin erittäin kiitollinen!
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kokeile asentaa uudestaan.
     
    antti_n kiitti tästä.
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,976
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Onko kyseessä oikea XP:n asennuslevy vai jotenkin itse kasattu? Läppäreiden mukana ei yleensä toimitettu XP:n asennuslevyä, vaan palautuslevyt piti itse tehdä. Enää ei liene merkitystä sillä, jäivätkö levyt tekemättä vai ovatko ne kadonneet?

    Jos kyseiset puuttuvat tiedostot yleensä löytyvät tuolta asennuslevyltä, voit yrittää kopioida ne käsin DOS-tilassa. Windows XP:n asennustiedosto pitäisi löytyä kansiosta I386. Jos levyasema on D, niin kopiointi tapahtuu näin:
    COPY D:\I386\PRESETUP.CMD C:\WINDOWS\SYSTEM32
    COPY D:\I386\SETUPORG.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM32
    Sitten uusi käynnistys nähdäksesi jatkuuko Setup.
     
    antti_n kiitti tästä.
  5. antti_n

    antti_n Member

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

    Muistaakseni koneen mukana ei tosiaan tullut asennuslevyä ja tämä millä asennusta yritin on ihan netistä ladattu.
    Kyllä nuo tiedostot siltä levyltä löytyy, mutta kun yritän kopioida niitä, tulee vastaus:
    CDR101: Not ready reading drive D
    Abort, Retry, Fail?
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,976
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Tuo "CDR101: Not ready reading drive D" tarkoittaa, ettei levy asemassa D ole luettavissa. Joko oikea asematunnus on muu kuin D, tai itse asema tai siinä oleva CD-levy on viallinen.
     
    antti_n kiitti tästä.
  7. antti_n

    antti_n Member

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ok. Olisko vielä jotain vinkkiä, mitä yrittää seuraavaks. Voiko esim. kovalevyn formatoida jotenkin ja yrittää asennusta uudestaan?
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,976
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Periaatteessahan kovalevyn voi formatoida asennuksen yhteydessä, mutta ensin pitäisi selvittää, missä nyt on vika. On esimerkiksi epäselvää, pystyykö levyasema lukemaan tuota "asennuslevyä", vai onko levyaseman tunnus muu kuin D. DOS-tilassa voi esimerkiksi DIR-komennolla selvittää levyaseman tunnuskirjain. DIR näyttää levyn sisällysluettelon. Tuo edellinen virheilmoitus kertoi, ettei D-asemaa voitu lukea, mutta on mahdollista, että CD-asema onkin esimerkiksi E. Voi myös kokeilla suoraan komentoa DIR E: Jos levyaseman tunnus on E, pitää kokeilla aiemman ohjeen komentoja uudelleen vaihtamalla D E:ksi. Toisaalta tuossa ohjeessa on kyse vain hätävarakorjauksesta. Normaalisti tuollaista paikkausta ei tarvita, eli jotakin levyssä lienee vialla, koska kaikkia tiedostoja ei kopioitu koneelle.

    Vika voi olla myös CD-asemassa tai CD-levyssä. Jos joltakin tutulta löytyisi toimiva XP-asennuslevy, kannattaa sitä kokeilla, koska jotenkin epäilyttää tuon käyttämäsi levyn toiminta.

    Kun BIOSissa on CD-asema käynnistysjärjestyksessä ensimmäisenä ja kone käynnistetään, kun asemassa on toimiva asennuslevy, kone buuttaa asennuslevyltä ja asennuksen voi aloittaa tyhjentämällä ja formatoimalla kovalevyn tekemällä tarvittavat valinnat näytön ohjeiden mukaan.
     
    antti_n kiitti tästä.
  9. antti_n

    antti_n Member

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Yritin tuota kopiointia uudelleen toiselta levyltä, johon olin polttanut tuon saman "asennuslevyn". Tällä kertaa dos ilmoitti, että path not found, vaikka tuolla DIR-komennolla sellainen levyltä löytyy. Katsoin tuolla DIR-komennolla myös C-asemaa, mutta siellä ei ainakaan näkynyt windows-kansiota. Pitäisiköhän sen näkyä vai onko jotenkin mahdollista, että sitä ei olisi lainkaan.

    Olen myös yrittänyt käynnistää konetta muilla asennuslevyillä, ei alkuperäisillä tosin, mutta se menee aina vaan dossiin.
     
  10. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,322
    Kiitokset:
    279
    Pisteet:
    93
    Älä nyt ota tätä mitenkään henkilökohtaisesti, mutta nyt herää kysymys onko tehty tai tehdäänkö järjestelmällisesti jotain väärin, koska en tunne tai tiedä osaamistasi, siksi kysyn.
    Ensinnäkin tuo netistä lataamasi XP, onko sen tiedosto iso muodossa ja minkälaisesta paikasta sen latasit?
    Missä muodossa olet siirtänyt sen DVD-levylle?
    Miten yrität käynnistää asennusta?
    Mikäli mahdollista, laita jotain kuvia noista epäonnistuneista asennuksista, niin saattaisi olla helpompi seurata tilannetta.
     
    1pertti ja antti_n kiittävät tästä.
  11. antti_n

    antti_n Member

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

    XP on ladattu ihan torrentina tosiaan ISO-muodossa ja sen olen purkanut ja sitten nämä tiedostot polttanut levylle.
    Asennusta olen yrittänyt ihan laittamalla levyn asemaan ja käynnistämällä koneen (Biosista olen vaihtanut ensin aseman ensisijaiseksi käynnistyspaikaksi).
    Varsinaiseen asennusvaiheeseen en siis ole päässyt kuin ensimmäisellä kerralla ja silloin tuli ensimmäisessä viestissä kuvattu teksti. Tämä viesti tulee siis nyt aina, kun käynnistää koneen kovalevyltä.
     
  12. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,322
    Kiitokset:
    279
    Pisteet:
    93
    Jos tuo iso on imagena poltettu DVD-levylle, on se oikein tehty.
    Seuraavaksi on kysymys sitten onko tuo ladattu tiedosto ja asennusmedia täysin kunnossa ja muuten toimiva, ettei ongelma johdu siitä.
     
    antti_n kiitti tästä.
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,976
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Tuo kaipaisi tarkennusta eli mitä olet purkanut? Jos olet ladannut ISO-tiedoston, kyseessä on levykuva, joka poltetaan sellaisenaan levylle. Polttoon tarvitaan sellainen ohjelma, jolla nimenomaan levykuvan poltto onnistuu. Tarvitaan siis toiminto "Burn Disk Image", polta levykuva tms. Uusimpiin Windowseihin tuollainen sisältyy, vanhemmissa tarvittiin erityinen imagepolttoon soveltuva ohjelma.
     
    antti_n kiitti tästä.
  14. antti_n

    antti_n Member

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

    Eli siitä ISO-tiedostosta painoin oikealla hiiren näppäimellä ja sieltä valitsin "extract here". Tämän tein muistaakseni (siitä on nyt jo 2-3 viikkoa) siksi, että kun ensin poltin tuon ISOn suoraan levylle, ei asennus käynnistynyt.

    Kokeilin äsken myös formatoida C-asema DOSsissa, mutta tuli teksti:
    Checking existing disk format.
    Invalid device parameters from device driver.

    Eli taitaa olla peli menetetty.
     
  15. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,322
    Kiitokset:
    279
    Pisteet:
    93
    Tuota levykuva (iso) tiedostoa ei pureta missään nimessä, vaan poltetaan suoraan levykuvana (image) sellaisella poltto-ohjelmalla, joka pystyy levykuvan polttamaan. Pitäisi varmaan saada uusi levykuva (iso) XP:stä ja kokeilla uudelleen.

    Kerro vielä, miltä/mistä/miten käynnistit, kun nyt viimeksi yritit formatoida C-levyn.
    Asennusohjelmalla tuo onnistuu kaikkein helpoimmin.
     
    antti_n kiitti tästä.
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,976
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Tuossa teit virheen. ISO-tiedosto pitää polttaa sellaisenaan levykuvaksi. Eli esimerkiksi Windows 7:ssa purkamatonta iso-tiedostoa klikataan oikealla, valitaan "Avaa sovelluksessa..." ja sieltä "Windows levykuvan tallentaminen" tai jonkun muun poltto-ohjelman "Burn Image" tms. vaihtoehto.

    Lisäys. Nyt vasta tuli mieleen kysyä, miksi aloitit asentaa XP:tä kokonaan uudelleen. Läppäreissä, joiden mukana ei toimitettu Windowsin asennuslevyä, oli yleensä mahdollisuus palauttaa Windows kovalevyn piilo-osiolta ja/tai polttaa itse palautuslevyt. On mahdollista, että tuo palautusosio on näissä kokeiluissa poistunut, mutta jos kerrot läppärin merkin ja mallin, voisi katsoa, miten tuohon palautusosioon piti päästä käsiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 26.10.2016
    antti_n kiitti tästä.
  17. antti_n

    antti_n Member

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Yritin käynnistää tuolta väärin poltetulta levyltä, jonka jälkeen kone meni siis suoraan DOSsiin. Poltin nyt toisen imagen suoraan levylle ja nyt ainakin lähti asennus pyörimään uudestaan.
     
  18. antti_n

    antti_n Member

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

    Aloitin asentamisen, koska virusturvan päivityksen jälkeen ei kone enää käynnistynyt kuin vikasietotilassa eikä virusturvaakaan saanut siellä poistettua. Yritin järjestelmän palauttamista ohjauspaneelista, mutta tämä ei auttanut. Pöytäkoneella kävi sama juttu, mutta siinä auttoi tuo järjestelmän palautus. Läppäri on Acer Aspire 3613LC, mutta jospa tämä asennus nyt onnistuisi niin ei tarttis sun alkaa noita tietoja etsimään.
     
  19. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,716
    Kiitokset:
    102
    Pisteet:
    73
    ^
    Ei olisi ensimmäinen läppäri, jossa levyasema tai kovalevy olisi kosahtamut...

    T: Vesku
     
  20. antti_n

    antti_n Member

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei onnistunut sekään asennus vaan jäi joku tiedosto uupumaan. Yritin sitten Linuxia ja se ilmeisesti asentui ihan mallikkaasti, jospa sitä oppis vielä joskus käyttämäänkin.
    Iso kiitos keskusteluun osallistuneille!
     

Jaa tämä sivu