1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows uuteen SSD

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Rnake 22.06.2016.

  1. Rnake

    Rnake Newbie

    Liittynyt:
    13.06.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Laitoin tuossa tilaukseen samsung 850 evo 500 gigan ssd:en toisen tilalle. Nyt mietin että voinko ottaa vain vanhan ssd:en pois ja laittaa vaan sen uuden tilalle ja asentaa siihen sitten windowsin tuosta WIN7 levyltä mikä multa löytyy ja päivittää siitä sitten viel kymppiin? Vai onko jotenki monimutkaisempi prosessi?
     
  2.  
  3. pikanäppäin

    pikanäppäin Newbie

    Liittynyt:
    30.05.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Linkin työkalulla kymppi USB-tikulle tai DVD-levylle. Jos koneessa on aiemmin ollut seiskasta päivitetty kymppi, silloin ei tarvitse välttämättä antaa seiskan avainta, vaan valitaan "Minulla ei ole tuoteavainta". Mutta jos kymppiin ei ole päivitetty, silloin annetaan seiskan avain.

    [​IMG]
     
  4. Rnake

    Rnake Newbie

    Liittynyt:
    13.06.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kuinkas iso muistitikku tuohon tarviin, ja onko se välttämättä tehtävä noin? :p Ettei vaan vois tehä niinkuin aiemmin mainitsin?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,450
    Kiitokset:
    2,647
    Pisteet:
    223
    Onko vanha levy rikki? Voithan jättää windowsin sinne ja pistää vain uuden levyn toiseksi ssd-asemaksi.
     
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Rnake kiitti tästä.
  7. pikanäppäin

    pikanäppäin Newbie

    Liittynyt:
    30.05.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    Vähintään 4 Gt USB-tikku.

    Saat itse päättää kuinka uudelleen asennuksen teet, mutta suosittelen puhdasta kympin asennusta kympin USB-tikulta tai DVD-levyltä.
     
    Rnake kiitti tästä.
  8. Rnake

    Rnake Newbie

    Liittynyt:
    13.06.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mulla on kiinni jo tällä hetkellä SSD + 2x 2TB kovoi, saako tähä viel yhden SSD:en laitettua?
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,450
    Kiitokset:
    2,647
    Pisteet:
    223
    Kerro nyt vielä varmuuden vuoksi emolevy, mutta käytännössä varmasti saa.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Todennäköisesti saa, mutta pitäisi tietää, mikä emolevy koneessa on, jotta voisi tarkistaa montako paikkaa siinä on.

    edit: olin vähän hidas, vastaus tuli jo aikaisemmin.
     
  11. Rnake

    Rnake Newbie

    Liittynyt:
    13.06.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ässrockin z77 extreme4.
     
  12. Maxmil

    Maxmil Member

    Liittynyt:
    12.10.2014
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Jos vain neljä sata lähtöä ja nyt 3 kiintolevyille + 1 DVDlle, tietää silloin lisäkortin tai uuden emolevyn hankintaa tuo lisä satalähdön tarve!
    asrokin tuossa mallissa kait nuo, joten nopeimmat SSD levyille:
    Storage Devices
    SATA 3Gb/s
    4 x SATA 3Gb/s
    SATA 6Gb/s
    4 x SATA 6Gb/s
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2016
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,450
    Kiitokset:
    2,647
    Pisteet:
    223
    Voi laittaa toisen ssd:n.
     
  14. Rnake

    Rnake Newbie

    Liittynyt:
    13.06.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Wat? :D
     
  15. Rnake

    Rnake Newbie

    Liittynyt:
    13.06.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei, no tuo vois olla kyllä vaihtoehto sitten myös, nii ei välttämättä tarvi uudelleen winukkaa asennella. Kattoopi mitä tapahtuu ku SSD saapuu
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,450
    Kiitokset:
    2,647
    Pisteet:
    223
    Emossa on 4x sata3 ja 4x sata2, joten voit laittaa kaksi ssd:tä.
     
    Rnake kiitti tästä.
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,149
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Kyllä voi tehdä aivan kuin aloittaja alun perin kysyi eli noin:
    Tuo kyllä onnistuu, kunhan Win7:ssa on SP1 päivitys. Mutta, kuten edellä todettiin, jos koneelle on päivitetty ja aktivoitu Win10 jo ennen kiintolevyn vaihtoa, voi tuon Win7-vaiheen jättää pois ja asentaa suoraan Win10:n Silloin tarvitaan tuo Win10:n asennusmedia, joko DVD tai 4GB USB-tikku.
     
    Rnake kiitti tästä.
  18. Rnake

    Rnake Newbie

    Liittynyt:
    13.06.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hyvä tietää, thanks.
     
  19. Rnake

    Rnake Newbie

    Liittynyt:
    13.06.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Minkalaine kaapeli tuoho toiseen SSD pitää viel ostaa? Aattelin kokeilla sitä 2 SSD setuppii
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,450
    Kiitokset:
    2,647
    Pisteet:
    223
    Rnake kiitti tästä.
  21. Rnake

    Rnake Newbie

    Liittynyt:
    13.06.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo ei tullu mukana, pitääpä viel sit ootella tota, thanks
     

Jaa tämä sivu