1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows ilmoittaa muistin loppuneen ja kaatuu

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Arni01 07.06.2016.

  1. Arni01

    Arni01 Member

    Liittynyt:
    09.11.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli kun pelaan peliä, jossain vaiheessa Windows 10 antaa ilmoituksen, että muisti on loppu ja peli pitää sammuttaa, vähän ajan päästä peli kaatuu, ja Windowsin tehtäväpalkki muuttuu mustaksi, enkä saa windows valikkoa auki. Ctrl + alt + delete saa vain näytön muuttumaan valkoiseksi. Ainut keino sammuttaa kone oli painaa virtakytkintä. Ennen peli on toiminut loistavasti, eikä kone ole siitä mitään valittanut. Tämä on tapahtunut nyt 3 kertaa 3 päivän aikana. Tehtävienhallinan mukaan pelin ollessa käynnissä suoritin on 40-70% alueella, RAM 70%. Nyt vähän ennen tämän viestin lähettämistä kone antoi taas ilmoituksen, ja ennen kuin ehdin tehdä mitään näyttö muuttui mustaksi ja ei reagoi mihinkään, ei edes virtakytkimeen, paitsi kun pidin sitä pohjassa niin pitkään, että kone sammui väkisin. Minulla ei ole hajuakaan mistä ongelma voisi johtua, enkä tiedä mistä vianetsinnässä pitäisi aloittaa. Onko esimerkiksi tiedostoni vaarassa?
     
  2.  
  3. Arni01

    Arni01 Member

    Liittynyt:
    09.11.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Levynkäyttö hyppi pelin aikana 0-100% välillä, mutta nyt kaatumisen jälkeen se on koko ajan 100% työpöydällä.

    EDIT: Nyt ei ole enään 100%, mutta hyppii sillä välillä. En tiedä onko normaalia.
     
  4. Esa1000

    Esa1000 Regular member

    Liittynyt:
    28.02.2015
    Viestejä:
    122
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Olisiko kovalevy mahdollisesti täynnä, tila loppunut? Mikäli on täynnä voi kone ruveta tosiaan temppuilemaan. Jos on niin ei muuta kuin poistamaan sieltä kaikki ylimääräinen ja sitten kokeilla toimiiko kuten pitää.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Voisi olla hyvä testata nyt ensin tuon kovalevyn kunto, mitä Crystal DiskInfo siitä sanoo.
    Lataa alla olevasta linkistä tuon ohjelman Portable versio, koska exe sisältää ylimääräistä kikkaretta.
    http://crystalmark.info/download/index-e.html
     
  6. Arni01

    Arni01 Member

    Liittynyt:
    09.11.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Selvä, Windowsin mukaan muistia on vielä 599 Gt jäljellä. Kone on suhteellisen uusi, ostettu viime vuoden kesällä.
     
  7. Arni01

    Arni01 Member

    Liittynyt:
    09.11.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En tiedä, teinkö kaiken oikein, mutta tuollainen ikkuna aukesi:
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Jos koneessa on vielä takuu päällä, niin olisin yhteydessä myyjään, koska kovalevyssä on vikaa.
     
  9. Arni01

    Arni01 Member

    Liittynyt:
    09.11.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Selvä. Onko muuta tehtävissä? Eli jos takuu on jo loppunut, niin onko se silloin uuden koneen osto?
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Kovalevy on syytä uusia ainoastaan, ei koko konetta. Kovalevyjen hinnat vaihtelee n.50-70€ ostopaikasta ja levystä riippuen.
    Oletko tehnyt koneeltasi käyttöjärjestelmän palautuslevykkeet, jotta sen voi siirtää uuteen kovalevyyn?

    edit: Win10 on kyllä muutenkin helppo siirtää, ilman alkuperäisiä ohjelmia ja ajureita.
     
  11. Arni01

    Arni01 Member

    Liittynyt:
    09.11.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En ole tainnut tehdä.
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Mikä kone sinulla on, nimi ja tarkka tyyppi?
     
  13. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,659
    Kiitokset:
    341
    Pisteet:
    93
    Ja kannattaiskohan ostella sopiva SSD levy johon asennat vinukan.
    Sitten tarpeenmukaan,perinteinen 1TB <--> 2 TB HDD varastolevyksi.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,153
    Kiitokset:
    2,900
    Pisteet:
    223
    Tuolla kovalevyllä on 2 vuoden takuu joten sitä ei tarvitse ostaa.
     
  15. Arni01

    Arni01 Member

    Liittynyt:
    09.11.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Tuossa koneessa on kai ollut aluperin Win8.1, joka on päivitetty 10:iin, onko niin?
    Pitäisi tarkistaa, onko kovalevyllä vielä tallella ns. recovery osio, josta palautusmedian voi tehdä DVD-levyille tai USB-tikulle. Huom. silloin käyttöjärjestelmä on alkuperäinen versio.

    Toisena vaihtoehtona on ladata Microsoftin sivulta ja asentaa kymppi suoraan uudelle levylle, sillä poikkeuksella, että koneen mukana tulleet ohjelmat jää pois (valtaosa niistä on roskaa, jotka vaan hidastavat konetta).

    edit: tuo FiveBridgesin ehdotus viestissä #12 on erittäin hyvä, koska se nopeuttaa konetta ja wallun ehdotus kovalevyn takuusta kannattaa selvittää.
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2016
  17. Arni01

    Arni01 Member

    Liittynyt:
    09.11.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kone on Windows 8.1 johon asennettu Windows 10. Ja taitaa olla tuo recovery osio, jos oikein olen tuosta ymmärtänyt. Otin yhteyttä HP:n tukeen, ja sitä kautta selvitän asiaa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  18. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,815
    Kiitokset:
    125
    Pisteet:
    73
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Parempi on kyllä asentaa tuo puhdas kymppi suoraan levylle, pääset helpommalla.
    Tuo kymppi on jo aktivoitunut koneelle, joten asennuksessa ei kai tarvita edes tuoteavainta enää.

    edit: vps358 linkistä voit ladata kympin "Lataa työkalu nyt" ja valmista siitä asennusmedia DVD-levylle tai USB-tikulle, jolla voit suorittaa asennuksen uudelle levylle.
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2016

Jaa tämä sivu