1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows ei käynnisty uusilla ram-kammoilla

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi yvyvffyvig 04.07.2015.

  1. yvyvffyvig

    yvyvffyvig Newbie

    Liittynyt:
    04.07.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moro! Ongelma on siis seuraavanlainen. Olin päivittämässä uusia RAM-kampoja läppäriin malliltaan Asus G73JW i5. Vanhat kammat olivat siis 2x2gb (DDR3 SO-DIMM 1333MHz 9-9-9-24) ja uudet samoilla spekseillä mutta 2x4gb. Koneen pitäisi kyllä tukee tuota 8gb ja windows 7 on myös 64 bittinen. Bios tunnistaa muistit ja näyttää siis myös 8gb siellä. Boottasin myös tikulta memtest86:n, jonka mukaan uudet kammat ovat kyllä täysin toimivia ja ehjiä. Mutta... itse Windows ei suostu käynnistymään millään tavalla: ei vikasietotilassa, ei järjestelmän korjauksessa, jnejne, ei edes anna asentaa itseään uudelleen (F9) uusilla kammoilla. Kaikki mahdollinen on jo kokeiltu, mutta Aina virta katkeaa koneesta kun "starting windows logo" ilmestyy näkyviin. Bios versio on myös uusin sekä laittamalla yksi uusi ja yksi vanha kampa koneeseen ei muuta tilannetta. Yhdellä kammalla kone ei käynnisty ollenkaan, joten vaati nuo parilliset muistit. Olisiko siis apuja miksi tuo Windows ei siis startaa?
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,468
    Kiitokset:
    312
    Pisteet:
    93
  4. yvyvffyvig

    yvyvffyvig Newbie

    Liittynyt:
    04.07.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olen kyllä useammasta tukipalvelusta sekä esim crucialin system scannerilla ajanut järjestelmän ja sen pitäisi kyllä tukea, ja bios tukeekin, windows ei. Luin myös foorumeilta että kyseiseen koneeseen on kyllä laitettu sen 8gb.
     
  5. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,468
    Kiitokset:
    312
    Pisteet:
    93
    Kyllähän ton tason koneeseen pitäis mennä 8G muistia heittämällä.
    Mikä siellä nyt oikein mättää.:(
    http://www.pcworld.com/product/707763/g73jw.html
     
  6. zipperi

    zipperi Regular member

    Liittynyt:
    29.11.2004
    Viestejä:
    618
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Ettei olisi sellainen tapaus että i7:llä 8 GB ja i5:llä 4 GB.
    Ainakin muistin pitäisi olla tyyppiä 256Mx8bit.
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2015
  7. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,468
    Kiitokset:
    312
    Pisteet:
    93
    Varmaankin näin olis,kysyjällähän on juuri i5 kone ja siihen vaan 4GB maximi.
    Prossun takia ei sitten hyväksy 8GB muistia.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,972
    Kiitokset:
    518
    Pisteet:
    173
  9. yvyvffyvig

    yvyvffyvig Newbie

    Liittynyt:
    04.07.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No jo on kumma kun i3 koneissakin näkyy 8gb ramia joissain mutta tähän i5 vehkeeseen ei mukamas saa 8gigaa... Latasin tuon ubuntun testikäyttiksen tikulle ja boottasin sieltä noilla 2x4gb niin aivan sama juttu: virrat katkeaa kesken käyttiksen lataamisen... Syvästi järkyttävää...
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kokeile yhellä kammalla. Jos käynnistyy niin koita toisella kammalla ja eri sloteissa.. Ihan vaan mekaanisen vian eliminoimiseks
     
  11. yvyvffyvig

    yvyvffyvig Newbie

    Liittynyt:
    04.07.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Yhdellä kammalla ei käynnisty koko kone ollenkaan. Vaatii parilliset muistit. Ja kaikki mahdolliset kombinaatiot on kyllä kokeiltu. Memtestin mukaan kammat ovat kyllä ehjiä. Latasin myös tuon Linux Ubuntun kokeilun tikulle ja boottasin sieltä niin sama tulos: virrat katkeaa kesken käyttiksen lataamisen... Onko nyt siis vaan niin että tehtaalta on laitettu sellaset estot että ei vain yhteensovi?
     
  12. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Hmmm.... Mulla ei oo tietoa että mitä tapahtuu kun laittaa enemmän muistia kun emo tukee.. Jotenki toi virtojen häviäminen kuulostaa aika radikaalilta.
     
  13. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,394
    Kiitokset:
    103
    Pisteet:
    143
    Mahdoton sanoa, että onko kyseessä keinotekoinen rajoitus vai onko kyseessä yhteensopivuus ongelma. Se, että kyseessä on oikean merkkinen muisti ei kerro ikävä kyllä mitään siitä onko se yhteensopiva. Samoissa muisteissa yhteensopivuus voi vaihdella sen mukaan missä erässä se on tehty ja mikä versio muistista on käytöstä. Tämän olen itsekkin kokenut.

    Pystyykö muuten biosista säätämään muistien asetuksia tai jännitettä?
     

Jaa tämä sivu