1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 ei käynnisty

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi PenttiWalfrid 09.06.2016.

  1. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    Samsung R530 läppäri lopetti toiminnan yllättäen viime viikolla. Käyttöjärjestelmä on Windows 7. Kymppiä en ole halunnut koneeseen ja olen estänyt sen asentumista. Jotain on tapahtunut 4.6.2015. Kone ei nyt suostu käynnistymään.

    Pyytää aloittamaan käynnistyksen korjauksen/normaali käynnistyksen Windowsissa tapahtuneen muutoksen (?) vuoksi. Normaali käynnistys ei toimi vaan palauttaa samaan valikkoon. Myöskään automaattinen korjaus ei toimi. Yritetty käynnistystä lisäksi vikasietotilassa, käyttäen viimeisintä toiminutta kokoonpanoa yms. Lopputulos aina sama paluu samaiseen valikkoon. Automaattinen korjaus pyörittää (yli 12 tuntia) tuloksena vain vaaleansininen kuva, jossa pilviä, valkoinen lintu ja vihreä oksa oikeassa reunassa. Samsung Recovery jää tilaan: please wait...

    Windows 7 uudelleenasennus levyltä onnistuu vain alkuun: Asennusohjelma käynnistyy... (Sininen pallo ed.mainitussa vaaleansinisessä taustassa pyörii, mutta mitään ei tapahdu. Aikaa kulunut jo pari tuntia)
    Missä voisi olla vika? Amatööri alkaa olla hukassa.
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Miten yrität käynnistää tuon Win7 uudelleenasennuksen?
     
    PenttiWalfrid kiitti tästä.
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,967
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    Kokeile tarkastaa kiintolevyn kunto eli lataa CrystaDiskInfo. Valitse Portable versio, sillä asennettavan version mukana pyrkii tulemaan epähaluttuja lisukkeita. Ähh - sinähän et saa Windowsia käyntiin. Tarvitset boottaavan apuohjelmalevyn.

    Tuolla on ohjeet, miten lataat ja poltat Hiren's Boot CD:n, jossa on myös kiintolevyn testaussovellus.
    http://www.briteccomputers.co.uk/posts/how-to-scan-hard-drive-for-bad-sectors/
     
    IlmoPJ ja PenttiWalfrid kiittävät tästä.
  5. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    DVD-levyn avulla yritän käynnistää. Levyllä on Microsoftilta saatu Win 7 materiaali poltettuna.
     
  6. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    Kone siis käynnistää automaattisesti DVD:n, jossa on Microsoftilta saatu Win 7 tiedostot poltettuna.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Sitten tuo 1pertti:n ehdottama levytarkastus, koska viittaa mahdolliseen kovalevyvikaan.
     
    PenttiWalfrid kiitti tästä.
  8. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    Kiitos 1pertti ja IlmoPJ avusta. Sain poltettua tuon Hiren´s CD:n ja parhaillaan on käynnissä Surface Test. C:ssä ei ollut mitään ongelmia, mutta nyt tutkinnassa olevassa D:ssä on jo tähän mennessä 15 virhettä (16,79% tarkistettu).
     
  9. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    Surface Test D: virheitä yhteensä 36 (100% tarkistettu)
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Voisi kokeilla ottaa D-levyn irti ja kokeilla asennusta uudelleen. Kai Hirens boot näyttää levytunnukset oikein, jonka mukaan C-asema on kunnossa, Pystytko vielä tarkistamaan Hirens bootilla, että C-levyllä on käyttöjärjestelmä?

    Kokeile kuitenkin käynnistystä ensin pelkällä C-levyllä jos vaikka toimisi.
     
  11. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    C: system (tarkoittanee, että tässä on käyttöjärjestelmä?) Onko D siis kiintolevy?
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Ohjettani ei voi toteuttaa.
    Kyseessä on näköjään yksi levy, joka on jaettu useampaan osioon. Taitaa olla edessä uuden levyn hankkiminen nykyisen tilalle.

    edit: käyttöjärjestelmä on juuri tuolla viallisella osiolla, eli D-osiolla
     
  13. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    Kiitos taas. Millaista levyä suosittelisit? Tällainen kuvan mukainen on koneessa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Sata levy tuo on, mutta ota varoiksi kuva niin, että pistoke näkyy, jotta varmuudella varmistetaan, että on standardi liitäntä.
     
  15. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    Kuvan mukainen liitäntä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Standardi liitin on.

    Mitä mieltä olet, haluaisitko koneesi piristyvät levynvaihdolla oikein kunnolla? Silloin voisi ajatella vaihtoa SSD-levyyn, joka on huomattavasti nopeampi koneen käynnistyessä ja kaikissa levyoperaatioissa.
    Laitan tähän yhden SSD-levyistä, joka on kooltaan 240GT: https://www.multitronic.fi/fi/produ...asema---240-gt---sisainen---2-5----sata-6gb-s

    Tämä taas on perinteinen mekaaninen levy, joka on kooltaan tuplasti suurempi kuin nykyinen, eli 500GT: https://www.multitronic.fi/fi/produ...gb-sncq-16mb-cache-2-5inch-blk-without-spacer

    Jos muilla on hyviä ehdotuksia, niin antakaan tulla.
     
  17. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    Ensimmäinen vaihtoehto kuulostaa hyvältä. Joutunen palaamaan asiaan hankittuani levyn - etenkin jos ohjelmien kanssa tulee ongelmia. Suurkiitos avusta sinulle ja 1pertille!
     
    1pertti ja IlmoPJ kiittävät tästä.
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Sanotaan, kun kerran on hankkinut SSD-levyn, ei paluuta vanhaan enää ole.
    Palaa asiaan tarvittaessa vaan.
     
  19. PenttiWalfrid

    PenttiWalfrid Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    3
    Kiintolevy on käytössä ja Win 7 ladattu koneelle. Windows päivitykset ladattu. Seuraavaksi edessä Samsung NP-R530-JA03SE ajurien metsästys. Samsungin sivuilla on vain pari linkkiä. Samsung Update ohjelma ei tunnista laitetta lainkaan, eikä Samsungin asiakastuki auta. Ainoat kommentit mitä tuntuvat hallitsevan: toimita laite huoltoon InfoCareen...Onko mitään vinkkiä, mistä saisi ladattua ajureita. Samsungin kansainvälinen chatpalvelukaan ei voi auttaa - ohjaavat Suomen tukeen, joka on edellä mainitun kaltainen.
     
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,967
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    PenttiWalfrid kiitti tästä.
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Muistelen niin, että Samsung Update ohjelma toimii ainoastaan alkuperäisessä tehdasasennuksessa, mutta tuolta edellisen viestin linkistä saat tarvittavat ajurit.
    Joitakin ajureita siellä on useilta eri valmistajilta, kuten esim. WLAN ajuri, lataa molemmat ja asenna laitehallinnan kautta, jolloin asennus valitsee niistä sopivan ajurin.

    edit: unohda tuo InfoCareen, kyllä se täällä neuvojen avulla saadaan toimimaan.
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2016
    PenttiWalfrid kiitti tästä.

Jaa tämä sivu