1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 ei käynnisty kunnolla?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Arffu 09.11.2012.

  1. Arffu

    Arffu Member

    Liittynyt:
    22.10.2012
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moro!

    Sain tuossa juuri uuden valikoiduista osista kasatun tietokoneen. Asensin Windows 7 normaalisti ja sen jälkeen emolevyn mukana tulleen cd-levyn jossa ajureita sun muuta. Tämän jälkeen näytönohjaimen mukana tulleet ajurit, jonka jälkeen kone käynnisti itsensä uudelleen.
    Kone käynnistyi ja käynnisti windowsinkin, mutta windowssin käynnistyksen jälkeen ruudussa mollottaa vain oletustaustakuva, ei mitään muuta. Ei kuvakkeita eikä mitään. Koneen voi vain sammuttaa virtapainikkeesta. Ctrl+Alt+Delistä ruutu menee mustaksi.
    Emolevynä ASRock Z77 Pro3 ja näytönohjain Asus GF GTX660Ti. Apua kaivattaisiin, kiitos.

    Edit: F8 näpyttely ei tuo minkäänlaista valikkoa esiin
    Viimeksi muokattu: 09.11.2012
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. Joensuu

    Joensuu Regular member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    2,499
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Kai sen tiedät että päivitys 7 vaatii päivitettävän ohjelman pohjalle, retail eli täysversio riittää yksinään.
  4. Arffu

    Arffu Member

    Liittynyt:
    22.10.2012
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei ole päivitys windowssi vaan ihan täysversio. Kaikki toimi hyvin windowssin asentamisen jälkeen ja emolevyn ajureitten asentamisen jälkeen. Ongelma alkoi näytönohjaimen ajureitten asennuksen jälkeen.
  5. Joensuu

    Joensuu Regular member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    2,499
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    En huomannut että olitkin jo kokeillut f8 sori.
    Kokeileppa vielä että otat näyttiksen kokonaan pois hetkeksi ja käynnistät sitten.
    Viimeksi muokattu: 09.11.2012
  6. Arffu

    Arffu Member

    Liittynyt:
    22.10.2012
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    F8 saatu näkymään ja vikasietotilassa tehty järjestelmän palautus näytönohjaimen ajureille. Sen jälkeen toimi normaalisti. Tämän jälkeen kokeilin netistä ladata ajurit näytönohjaimeen ja teki saman jutun. Taas järjestelmän palautuksen jälkeen toimii. Millähän ilveellä nyt saisin ladattua sitten ajurit, kun ei tuo kone tunnista näytönohjainta.
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    3,822
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    48
    Viimeksi muokattu: 09.11.2012
  8. Arffu

    Arffu Member

    Liittynyt:
    22.10.2012
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Oikeat ajurit on ladattu, mutta ei vaan suostu toimimaan asennuksen jälkeen. Turhauttavaa. Kuva ja pieni resoluutioinen sellainen kuitenkin tulee näytönohjaimesta VGA kaapelilla. En vaan saa HDMI kaapelilla kuvaa eikä kone tunnista ohjainta oikeaksi. Eli kaipaisi varmaankin juuri niitä ajureita? Osienkin luulisi olevan yhteensopivia.

Jaa tämä sivu