1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 7 ei avaa kuvakkeita, takkuilee ja jumittaa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi windows95 07.09.2017.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,291
    Kiitokset:
    599
    Pisteet:
    173
    Polku on kyllä oikea, mutta jos SP1 on ollut jo esiasennetulla Windowsilla mukana ( kuten minulla) tuota päivitystä ei löydy. Sitäkin pohdin, että miten SP1:n poistaminen mahtaisi vaikuttaa siihen, että myöhemmin on asennettu päivityksiä, jotka ovat vaatineet tuon SP1:n asentuakseen?
     
    windows95 kiitti tästä.
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,967
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Sen ei pitäisi olla ongelma. Muistelisin että olen sitä joskus aikaisemminkin täällä ehdottanut.
    Ja toisaalta eipä siinä menetä mitään vaikka päivityksiä joutuisi sumplmaan, kun ei ne päivtykset nytkään toimi.
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2017
    windows95 kiitti tästä.
  4. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ensimmäisen päivityksen asentaminen tyssäs heti, ilmoittaa että ei koske tiettokonettasi.
    Latasin tuon x64 version, joten pitäisi kyllä olla oikea?
    [​IMG]

    Onko tuo Aviran AntiVir Removal Tool poistunut kokonaan, ei löydy kuin pelkkä pdf-tiedosto jossa on ohjeet sen käyttöön? Ajattelin varmistaa asia että saan kyseisen ohjelman varmasti poistettua kunnolla ja näen onko vika siinä. Täällä ei näy tuota Removal tool:ia ollenkaan eikä oikein googlen kauttakaan oikein löydy.
    [​IMG]

    En vielä tee noita muita asioita, ennen kuin kokeilen aviran kunnollista poistamista.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,967
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Oikean tiedoston koitit ladata. Se oli vanha artikeli vuodelta 2011 joten todenäköisesti päivtysten lautta on muutoksia tulut niin ettei se sen takia koske tilannettasi enää. No tulipahan testattua.

    Minun pitikin poistaa se AntiVir Removal Tool linkki kun huomasin että se on vanha ja ei siellä ole ladattavana kuin pdf mutta sehän unohtui. poistin sen linkin nyt.
    Poista avira ensin normaalisti Ohjelmat ja tominnot kautta ja sen jälkeen aja vielä se rekisterin puhdistus.
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2017
    windows95 kiitti tästä.
  6. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    No niin nyt avira on poistettu asian mukaisesti!

    En löytänyt ollenkaan asennetuista päivityksistä tuota KB976932, mitähän ihmettä?
    [​IMG]

    Mites tuossa Service Pack 1 latauksessa, tuleeko kaikki nämä asentaa?
    7601.17514.101119-1850_Update_Sp_Wave1-GRMSP1.1_DVD.iso
    Windows_Win7SP1.7601.17514.101119-1850.AMD64CHK.Symbols.msi
    Windows_Win7SP1.7601.17514.101119-1850.AMD64FRE.Symbols.msi
    Windows_Win7SP1.7601.17514.101119-1850.IA64CHK.Symbols.msi
    Windows_Win7SP1.7601.17514.101119-1850.IA64FRE.Symbols.msi
    Windows_Win7SP1.7601.17514.101119-1850.X86CHK.Symbols.msi
    Windows_Win7SP1.7601.17514.101119-1850.X86FRE.Symbols.msi
    windows6.1-KB976932-IA64.exe
    windows6.1-KB976932-X64.exe
    windows6.1-KB976932-X86.exe


    Vai riittääkö pelkkä "7601.17514.101119-1850_Update_Sp_Wave1-GRMSP1.1_DVD.iso" asentaminen?
     
  7. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Olisikon jo aika tehdä puhdas käyttöjärjestelmän uudelleen asennus?
     
    windows95 kiitti tästä.
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,967
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Tämä on se mikä kuuluu ladata.
    windows6.1-KB976932-X64.exe 903.2 MB

    Jos Service packia ei näy asennttuna on se ollut asennusmedialla siinä vaiheessa kun olet windowsin viimeksi asnetanut. Eli tämä vaihtoehto on pois laskuista jos et sitä voi ensin poistaa.

    In-Place Upgradessa on mahdollista säilyttää asennettuja ohjelmia ja omia tiedostoja. Kaikki windowsiin tehyt muutokset kuitenkin häviää. Tämä vie myös aikaa suurin piirtein sen minkä uudelleen asennuskin.
     
    windows95 kiitti tästä.
  9. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Eli varmennetaan vielä: In-Place Upgradessa minulla on siis mahdollisuus säilyttää jälkikäteeen asennetut ohjelmat ja niiden tiedostot? Windowsin omilla asetuksilla ja tiedostoilla ei ole mitään merkitystä.
    Minulla on kuitenkin ohjelma nimeltään Fl Studio, jossa on paljon sisältöä ja tallennettuja keskeneräisiä projekteja.
    Olen joskus aikasemmin joutunut asentamaan käyttöjärjestelmän uudestaan ja todennut, että uudelleen asennettua Fl studion, ei sen tiedostot tai oikeastaan mikään enää toimi. Eli siis sen takia olen yrittänyt lykätä windowsin uudelleen asentamista viimeiseen saakka.

    Toisaalta vaihtoehdot alkaa olemaan vähissä, mutta olisi kuitenkin kiva tietää jättääkö tuo mitään ns. omia ohjelmia ja niiden sisältöä talteen? Tai jos se poistaa jonkun tärkeän tiedoston, voiko takaisin palata esimerkiksi itse luodun palautuspisteen kautta?

    Kiitos paljon vastauksista jälleen kerran!
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,967
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Tuolla ohjeessa microsoft sanoo näin.
    Kannattaa kuitenkin varautua siihen että kaikki ohjelmat ei välttämättä toimi. Ja myös siihen että ongelmat ei häviä. Joka tapauksessa et menetä kuin aikaa kokeillessa.
    Seuraava vaihtoehto kun on uudelleen asennus. Tai sitten viet koneen jollekin joka osaa säätää, kun fyysiseti koneella ollessa pystyy aina paremmin ratkomaan ongelmia kuin näin internetin välityksellä.
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2017
    windows95 kiitti tästä.
  11. samipupu

    samipupu Member

    Liittynyt:
    24.03.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    16
    Itselläni tuo ongelma korjaantui Kasperskyn virustorjunnan uudelleenasennuksella. Näköjään jopa yliherkkä virustorjunta voi kiristää dataa käyttöjärjestelmän prosesseilta.
     
    windows95 kiitti tästä.
  12. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kokeilin kaikki mahdolliset ehdotetut korjaukset ja eihän se lähtenyt toimimaan, valitettavasti.
    Tänään sitten asensin uudelleen windows 7, jonka yhteydessä luonnollisesti alustin SSD:n jolle asensin käyttöjärjestelmän.

    Otin asennuksen ajaksi kaksi muuta kovalevyä irti tietokoneesta, jotta en asentaisi käyttöjärjestelmää väärälle kovalevylle. Windowsin asentaminen onnistui ihan normaalisti ja pitkän asentamisen jälkeen jopa kaikki päivityksetkin suostui asentamaan.

    Sitten kun windows 7 oli asennettu, liitin kaksi muuta kovalevyä takaisin kiinni koneeseen ja katsoakseni jatkuuko niissä samat ongelmat. Yritin poistaa esimerkiksi wav ja mp3-tiedostoja niistä, joiden kanssa oli ongelmia aikaisemminkin, mutta samat ongelmat taas alkoivat. Eli ei suostu poistamaan tiedostoja, jää jumittamaan poistamis vaiheeseen.
    Sitten taas meni koko tietokone sekaisin ja ei näy kovalevyt yms..

    [​IMG]
    [​IMG]

    Molemmat kovalevyt on siis katsottu jo aiemmin crystaldiskinfolla ja kunto oli hyvä. En myöskään usko että kaksi vuoden ikäistä kovalevyä hajoaisi samaan aikaan. Viruksien varalta molemmat on katsottu kymmeniä kertoja, eri ohjelmilla.

    Voisiko kovalevyjen ja tietokoneen välinen SATA-kaapeli olla rikki tai viottunut kummassakin?
    Vanha/riittämätön virtalähde tai muu komponentti vika?

    Ei tämä Windowsin vialta vaikuta?
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,967
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Ei siinä auta kuin asentaa windows ja päivitykset vielä kerran uudestaan.
    Sen jälkeen, älä koita poistaa/siirtää tiedostoja noilta multa levyiltä.

    Vo olla että kaapleissa on vikaa, tai sitten levyt sisältää jotain joka saa windowsin sekoamaan.

    Aja kummallekin levylle disk check komento.

    Eli
    chkdsk X: /F
    X:n kohdalle oikea aseman tunnus.
    Ja paina enter.

    Ja HDD:n voisit myös eheyttää.

    Testaamisen kanssa onkin sitten vähän ongelma, jos se vetäisee taas windowsin sekaisin.

    Vaihtoehtoja voisi olla testata USB tikulle asennetulla linuxilla.
    Tai sitten vedät kympin seiskan päälle ja katsot toistuuko ongelma.

    Myöskin ultimate boot cd:tä voisi kokeilla, se sisältää jos jonkilaista ohjelmaa jolla levyjä tutkailla.
    http://www.ultimatebootcd.com/

    Levyjä voi myös koittaa jossain toisessa koneessa. Sillä varauksella tietenkin, että jos siellä on jotain mikä aiheuttaa windowsin sekoamisen, niin ei vedä kaverin konetta solmuun.

    Mitään helppoa ratkaisua tähän on näin intrnetin välityksellä vaikea keksiä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2017
    windows95 kiitti tästä.
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,291
    Kiitokset:
    599
    Pisteet:
    173
    Aikaisemmin tuli jossakin vaiheessa tarkistettua C-asema CrystalDiskInfolla. Kannattaisi varmaan katsoa, mitä kyseinen ohjelma kertoo noista kahdesta muusta kiintolevystä.
     
    windows95 kiitti tästä.
  15. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,817
    Kiitokset:
    125
    Pisteet:
    73
    Tuota ei tarvita.
    Tuolla valitaan ensimmäinen asema, joka tässä tapauksessa lienee se SSD, eikä niitä uudelleenasennuksen jälkeen liitettyjä vanhoja mekaanisia...

    T: Vesku
     
    *Trinity* ja windows95 kiittävät tästä.
  16. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Selvä homma! Mä alustin varmuuden vuoksi molemmat erilliset kovalevyt, niin poistui nuo "ongelma" tiedostotkin samalla. Kaikki SSD ja HDD kovalevyt tuli tarkistettua CrystalDiskInfolla ja näytti kaikille luokitusta hyvä.

    Asennan vielä uudelleen Windows 7, niin eiköhän se sitten ala taas toimimaan!
    Kiitos avusta kaikille!
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,967
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Kiitos huomiosta. Tuli vain muistista heitettyä tuo komento tuohon.
     

Jaa tämä sivu