1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 10 valikkonappi ei toimi.

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi EDM 18.08.2015.

  1. EDM

    EDM Newbie

    Liittynyt:
    18.08.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli ongelma on siis se että tuo windows nappi näytön vasemmassa alakulmassa ei toimi. Myöskään sen vieressä oleva hakunappi ei toimi. Se vain välkäyttää näyttöä ja sitten ei tapahu mitään. Myös edge selain on kadonnu jonnekkin. Oikealla klikillä saa auki raakaversion (windows nappi) siitä, mutta vasen ei tee mitään. Silloin kun asensin win 10 kaikki toimi loistavasti. Edgestä vielä sen verran että yks päivä kun muutin alapalkin kokoa niin edge kuvake muuttui mustaksi eikä sitä voinu painaa, myös steam kuvake muuttui mustaksi eikä voinut enää painaa. käynnistin koneen uuestaa ja sitte toimi steam nappi, mutta edge katos.
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Aukaise hiiren oikealla Komentokehote (järjestelmänvalvoja)
    Kopioi siihen seuraava komento
    sfc /scannow
    Paina Enter

    Kun se on valmis kopioi seuraava komento
    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    Paina Enter
    Dism bäyttää siltä etä se pysähtyy 20% kohdalle, mutta se jatkuu kyllä.

    Käynnistä kone uudelleen, kerro auttoiko.
     
  4. EDM

    EDM Newbie

    Liittynyt:
    18.08.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ei auttanu. ennen kun käynnistin koneen uuestaa nii tuli teksti "the source files could not be found. use the "source" option to specify the location of the files that are required to restore the features.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Voi olla että tarvitsee käyttää sennusmediaa ja ajaa toi komento siltä.
    Koitetaan kuiten vielä muuta
    Kopioi seuraava komento komentokehotteeseen.
    findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
    Työpöydäle ilmestyy sfddetails nimnen tekstitiedosto liitä se tänne.

    Sen jälkeen
    Koita seuraavaa koomentoa.
    chkdsk C: /F
    Paina Enter
    Kun kysytään ajoitetaanko seuraavan käynnistyksen yhteyteen valitse kyllä
    Käynistä kone uudelleen,
    Kerro vaikuttiko.
     
  6. EDM

    EDM Newbie

    Liittynyt:
    18.08.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ei tapahtunu mitää.
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Kummastakaan?

    Aja sfc /scannow uudestaan
    Kun se on valmis kopioi uudestaan seuraava komento komentokehotteeseen.

    findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
    Paina Enter
    Nyt työpöydällä pitäisi olla tuo sfcdetails niminen tekstitiedosto liitä se tänne.
     
  8. EDM

    EDM Newbie

    Liittynyt:
    18.08.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    noniin. olin varmaa vaan huonosti kopioinu tuon komennon
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Kannattaa kopioioda hiirellä noi komennot niin on helpompaa eikä tuu kirjoitusvirheitä.

    Koita seuraavia komentoja

    Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

    Kun valmis

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    Kun dism on valmis, vielä
    sfc /scannow

    Lopuksi käynnistä kone uudelleen, kerro oliko vaikutusta.
     
  10. EDM

    EDM Newbie

    Liittynyt:
    18.08.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    sfc /scannow jälkeen tuli teksti " windows resource protection found corrupted files but was unable to fix some of them. details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.Log. for example c: \windows\Logs\CBS\CBS.Log. note that logging is currently not supported in offline servicing scenarios." en tiedä onko tuosta hyötyä mutta pistin nyt kuitenki. kun käynnistin uuellee nii ei toiminu.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Katso onko sulla järjestelmänpalautuspistettä ennen kun noi ongelmat alkoi.
    Ohjauspaneeli - Järjestelmä - Järjestelmän suojaus - Järjestelmän Palauttaminen
    Jos löytyy niin koita palautusta.

    Jos järjestelmänpalautus ei auta tai sulla ei ole tarpeaksi vanhaa palautuspistettä.

    Niin voit koittaa kahta eri keinoa.
    Windows 10 on mahdollista tehdä refresh asennus.
    Se säilyttää henkilökohtaiset tiedostot, mutta asentaa Windows 10:n uudestaan. (kannattaa varmuuden vouiksi ottaa kuitenkin tiedot talteen) En ole itse tehnyt toimenpidettä niin pistän tähän linkin ohjeeseen.
    http://www.tenforums.com/tutorials/4090-refresh-windows-10-a.html
    Suomeksi se on Palauta Tietokoneen oletusasetukset.

    Kysy jos tulee mieleen jotain jos päätät tehdä resfresh asennuksen.

    Toinen vaihtoehto on koittaa dism. komentoa, toimivasta ISO tiedostosta.
    Jos ei ole jo, niin lataa Windows 10 ISO- tiedosto koneelle käyttäen Media creation toolia.
    http://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Aukaise Medai Creation tool. ja toimi kuvien ohjeen mukaan.

    1. Luo asennustietoväline toiseen koneeseen.
    Nimetön2.


    2. Valitse kieli, arkkitehtuuri ja versio (varmista että valitset saman kuin sinulla on)
    Nimetön3.

    3. Valitse käytettävä tietoväline - ISO -tiedosto ja tallenna se haluamaasi paikkaan koneelle.
    Nimetön4.

    4. Knn ISO on ladattuna koneelle kopioi seuraava komento komentokehotteeseen.

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:wim:C:\sources\install.wim:1 /limitaccess

    (huom! jos latasit ISO:n jollekin muulle asemalle kuin C:le niin vaihda aseman tunnus)
    Paina Enter
    Kun dism on valmis käynnistä kone uudelleem.

    Ja oikeastaan on kolmaskin vaihtoehto mitä voidaan koittaa siinä täytyy ladata erillinen ohjelma millä koittaa saada windows kuntoon. Voin antaa siihenkin ohjetta jos haluat sitä koittaa.

    No tulipas taas turinoitua, muta kerro mitä koitat.
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2015
  12. EDM

    EDM Newbie

    Liittynyt:
    18.08.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    kiitti et jaksat kertoo tälläst. mites jos asennan tuon windowssin uusiks tuolla levyllä (win7 asennus levy). eikös win10 pitäs tulla automatik tälle koneelle sitte ?
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Joo kyllähän se pitäis pystyä asentamaan uudestaan mutta helpompaahan se on vain asentaa Windows 10 suoraan puhtaasti.

    Sitä ennen kannattaa kuitenkin koittaa seuraavaa ohjelmaa, se voi hyvinkin auttaa.
    Tweaking.com all in one. Tällä ohjelmalla voi koittaa palauttaa asetuksia niiden oletusasetuksiin, se ei siis poista mitään koneelta eikä lisää sinne mitään mikä sinne ei kuulu.
    http://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.html

    Lataat joko asennetavan tai portable version, aukaiset ohjelman.
    Valitset Repairs välilehden Klikkaa Reboot to safemode
    Kone käynistyy vikasietotilaan aukaiset ohjelman uudestaan ja valitse repair välilehden ja kilkkaat
    Open Repairs - Start Repairs
    tässä saattaa mennä tuntikin sen jälkeen käynnistä kone uudelleen.

    Nimetön6.

    Nimetön7.
     
  14. juxxi88

    juxxi88 Regular member

    Liittynyt:
    14.12.2005
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos ongelmia vielä sinulla tai muilla, niin sain toimimaan nuo napit:
    - Luo uusi käyttäjä (järjestelmänvalvoja oikeudet)
    - Poista käyttäjä millä ei napit toiminut uuden käyttäjän asetuksista
    - Tee tunnus uudestaan, kun olet vanhan poistanut.

    Näin itse sain ne ainakin toimimaan ja kone on HP
     

Jaa tämä sivu