1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Ongelmat ja kokemukset

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi PatrikSelin 14.10.2014.

  1. PatrikSelin

    PatrikSelin Regular member

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    216
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Hei,

    Tiedän hyvin, että tällä hetkellä Windows 10 on vielä kokeiluvaiheessa, mutta laitettua testin alle. Tällä hetkellä ongelmana on se, että verkkoyhteys voi katkea milloin tahansa. Onko tähän jotain ratkaisua tai pitääkö siirtyä takaisin 8.1?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Veikkaan syyksi sitä, ettei laitteesi verkkokortille ole saatavissa Windows 10-ajuria.
     
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Kannattaa kokeilla Win 8.1 ajuria, itse ratkoin pari laiteongelmaa Win10:ssä juuri lataamalla ja asentamalla 8.1 ajurit.
     
  5. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Kannattaa siirtyä takaisin 8.1 versioon. Ei valmiit versiot ovat yleensä tällaisia eli vikoja löytyy.
     
  6. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    tässäkin on kääntöpuolensa, ellei kukaan testaa noita niin ei ikinä tule valmista toimivaa versiotakaan.
     
  7. tahtiukko

    tahtiukko Member

    Liittynyt:
    18.07.2011
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Onko kympissä "shellin"simpukka käynnistä-valikon päällä?
    Kaveri osti noin kuukausi sitten uuden ASUS-läppärin ja siinä oli asennettu win-käyttis valmiiksi.
    Huomasin koneessa olevan käynnistävalikossa simpukan...?
    Eli onko ASUS ottanut keskeneräisen käyttiksen käyttöön?
    Muissa wintukoissa en ole koiseen kuvioon törmännyt.En päässyt käyttämään konetta,jotenkin vaikutti hitaalta vaikka oli vain hetken käytössä ollut masiina.
    Tietääkö kukaan lisää?
     
  8. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Koneen valmistaja voi käsittääkseni itse päättää mitä ohjelmia se laittaa sen mukaan. Voi siis olla kyse ihan 8.1 versiostakin.
     
  9. tahtiukko

    tahtiukko Member

    Liittynyt:
    18.07.2011
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    8.1 se ei ole,koska itselläni on se käytössä.
    Ajattelin vain,kun 10 ei ole vielä valmis eikä ladattavissa.
    Lataan 10 kun sen saa,ihan mielekiinnosta onko osanneet parantaa mitään.
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Onhan 10 ladattavissa jo nyt.. techpreview versio tosin.. Ihan ok käyttis, ei mitään isompia bugeja tullu vastaan. Hyvin jaksaa core2duo pyörittää sitä ja 4gigaa ddr2- muistia on ihan riittävästi
     
  11. PatrikSelin

    PatrikSelin Regular member

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    216
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Asensin kaikki ajurit uudelleen, mutta Wlan-kortin (TP-LINK TL-WN951N) kohdalla tulee ilmoitus "Wireless network adapter is not detected. Please insert the right TP-LINK wireless network adapter and click yes to continue installation, or click "No" to quit installation progress."

    edit. Löysin toki kaapelipätkän, jolla yhteys pysyy päällä, mutta langaton olisi kivempi vaihtoehto, koska muuten 10 toimii ongelmitta.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2014
  12. tahtiukko

    tahtiukko Member

    Liittynyt:
    18.07.2011
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuo techprewiew tarkoittaa?Enklannin murre ei ole tarttunut mukaan matkani varrella,ainakaan teknisempi puoli...
    Hiukka outoa,kun ASUS on asentanut läppäreihinsä sen.Noh,jos kerran toimii niiin miksei.
     
  13. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,810
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    73
    Sanatarkasti tekniikan esikatselu...
    Elokuvatermein toimiva traileri uudesta käyttiksestä...

    T: Vesku
     
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Sataprosenttisella varmiudella missään asiakkaille myytävässä koneessa ei ole Windows 10-käyttistä.. Sen ehkä sais pyytämällä koneen kasauksen yhteydessä.. Voit tarkistaa siitä Asuksen koneesta käyttöjärjestelmän version seuraavasti. Avaa ohjauspaneeli, valitse "järjestelmä". Sieltä näät koneen tietoja, myös käyttöjärjestelmän.
     
  15. tahtiukko

    tahtiukko Member

    Liittynyt:
    18.07.2011
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    joo....kone vain on noin 600 km;n päässä...ja omistaja reisuun päällä ilman konettaan.
    En itsekään usko sen olevan 10,koskapa "käynnistänapin" vieressä ei ole simpukkaa.
    Mikähän hiton versio lie kyseessä?En ole moiseen törmännyt koskaan.
     
  16. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    ei siinä kympissä mitään simpukkaa oo "käynnistänapin" vieressä... Isolla varmuudella uskallan sanoa että käyttis on windows 8.1.

    Edit: se "simpukka" on todennäkösesti classic shell- niminen softa joka tuo kasiin käynnistävalikon takasin. Voi olla että Asus on ympänny sen mukaan koneeseen..
     
  17. dRD

    dRD I hate titles Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    10.06.1999
    Viestejä:
    8,674
    Kiitokset:
    125
    Pisteet:
    143
    Yleiskysymys: Onko kymppi vihdoin sellainen, että seiskasta uskaltaisi vaihtaa siihen? Eli onko käyttöliittymä, jne arkikäyttö palautettu takaisin niin lähelle seiskaa, että koko Windows 8-fiasko voidaan unohtaa pahana unena ja siirtyä kymppiin, kun se julkaistaan?
     
  18. PatrikSelin

    PatrikSelin Regular member

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    216
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Käynnistyvalikko on tullut takaisin, joten se sopii jokaiselle =).
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Keskustelu taisi välillä mennä vähän sivuraiteille. Tuota Win 10:ä en ole missään nähnyt, mutta kai se entisiä Windowseja sen verran muistuttaa, että jotain tällaista voisi kokeilla.

    Avaa Laitehallinta ja paikallista sieltä tuo wlan-kortti. Se pitäisi löytyä kohdasta Verkkosovittimet, mutta saattaa olla muiden laitteiden kohdalla, koska sitä ei tunnistettu. Todennäköisesti sen kohdalla on keltainen huutomerkki, mikä helpottaa löytämistä. Klikkaa laitetta oikealla ja valitse Ajurien päivittäminen tai jotain siihen viittaavaa. Valitse automaattisen päivityksen sijaan vaihtoehto, että etsit itse ajurin. Selaa sitten kansioon, johon olet kyseisen ajurin ladannut, valitse ko. ajuri ja OK.

    Kerro, jos auttoi, mutta älä moiti, jos ei toiminutkaan. Win 10:ä tuntematta koitin vain miettiä, mikä saattaisi toimia. Ja kuten aikaisemmin oli puhetta, on mahdollista, ettei wlan silti toimi moitteetta vanhemman Windowsin ajurilla.
     
  20. PatrikSelin

    PatrikSelin Regular member

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    216
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kokeilin tuota, mutta väittää ettei Windows löytänyt laitteelle ajureita.

    Eipä tullut ihan täysin yllätyksenä ettei kaikki asiat vielä toimi.
     
  21. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Varmistuksen vuoksi: Latasitko (ja puritko, jos oli pakattu) tuon TP-LINK-ajurin Win 8.1-version ensin koneellesi ja valitsitko sitten päivitysvaihtoehdon, että etsit itse ajurin? Tuo virheilmoitushan näyttää viittaavan siihen, että Windows olisi etsinyt ajuria eikä yrittänyt asentaa sinun valitsemaasi ajuria. (Ja kuten sanottua, elän itse Windows 7 -aikaa).

    Edit. Taidan jo toistaa itseäni, mutta idea olisi siis se, että sinä osoitat ajurin, joka kyseiselle verkkokortille asennetaan, sen sijaan että Windows yrittäisi etsiä sopivaa ajuria.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2014

Jaa tämä sivu