1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi OKa11 26.11.2015.

  1. OKa11

    OKa11 Newbie

    Liittynyt:
    26.11.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Asensin pöytäkoneeseeni Windows 10, Kone toimii muuten moitteettomasti mutta työpöydällä olevia kansioita en saa auki, vaan klikattuani kansiota niin näytön alareunaan tulee kansion kuva ja kun siirrän hiiren siihen päälle ja klikkaan niin kansion sisältö kyllä aukeaa mutta todella pienellä. en siis saa mitenkään sisältöä kunnolla. Työpöydällä olevat tiedostot jotka eivät ole kansiossa saan kyllä auki, mm resussinhallinta oikuttelee samalla tavalla.
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Klikkaa hiiren oikealla windows kuvaketta ja valitse Komentokehote (järjestelmänvalvoja)
    Koipioi seuraava komento komentokehotteeseen
    sfc /scannow
    Paina enter

    Kerro löytyikö eheysristiriioja ja auttoiko mitenkään.
     
  4. OKa11

    OKa11 Newbie

    Liittynyt:
    26.11.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ei löytynyt mitään
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Tää ei ehkä ihan suoraan liity ongelmaan mutta koita seuraavia komentoja.
    Paina Enter aina jokaisen komennon jälkeen, viimeisen komennon jälkeen kone käynnistyy automaattisesti uudelleen.

    ie4uinit.exe -ClearIconCache

    taskkill /IM explorer.exe /F

    DEL "%localappdata%\IconCache.db" /A

    shutdown /r /f /t 00

    Kun kone on käynnistynyt uudelleen ja jos noilla ei ollut vaikutusta suuntaan tai toiseen kokeile seuraavaa komentoa.

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    Paina Enter
    Dism näyttää siltä että on pysähtynyt 20% kohdalle, mutta se jatku kyllä.
    Käynnistä kone sen jälkeen uudelleen.
    Jos ei vieläkään pelitä niin sitten täytyy funtsia vähän lisää.
     
  6. OKa11

    OKa11 Newbie

    Liittynyt:
    26.11.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    eipä auttanut vieläkään..
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Hmm no joo ei oo helppoa aina.
    Jos kopioit työpöydällä olevan kansion johonkin toiseen kohteeseen, niin avautuuko se silloin normalisti vai jatkuuko sama ongelma.

    Lataa tweakin.com all in one seuraavasta linkistä.
    http://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.html

    1. Asenna tweakin com tai pura paketti jos latasit portable version
    2. Aukaise ohjelma ja valitse Repairs välilehti ja klikkaa reboot to safe mode

    Nimetön.

    3. Kun kone on auennut vikasietotilaan aukaise ohjelma uudelleen ja valitse repiars välilehti ja klikkaa Open Repairs
    4. Klikkaa Start Repairs

    Nimetön2.

    Tarkistuksessa saattaa mennä tuntikin, kun ohjelma on valmis se pyytää uudelleen käynnistystä.
    Eli tässä käydään aika pitkälle kaikkia windowsin asetuksia läpi jos joku niissä mättää, näin ei tarvitse erikseen käydä kaikkia komentoja ym. vaihtoehtoja itse vaan se tapahtuu automaatisesti.
    Ohjelma ei poista koneelta mitään (paitsi tempit) eikä lisää sinne mitään mikä sinne ei kuulu.

    Jos toikaan ei auta niin voi olla että täytyy tehdä puhdas asennus, varsinkin jos et ole sitä vielä tehnyt.
     
  8. OKa11

    OKa11 Newbie

    Liittynyt:
    26.11.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    eipä tepsinnyt toikaan, mitä tarkoitat puhtaalla asennuksella?
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Ehta Windows 10 vai 7/8.1 päivitys kympiksi?
    Eli asennus kuten uuteen kokoonpanoon jossa ei ole vielä käyttöjärjestelmää lainkaan.
     
    *Trinity* kiitti tästä.
  10. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    OKa11 Koitiko toimiiko normaalisti jos kopioit kansion työpöydältä jonnekin muualle.
    Entä jso luot uuden kansion työpöydälle ja pistät sinne muutaman tiedoston, onko siinä silloin automaattisesti sama ongelma kuin aikaisemissa.
     
  11. OKa11

    OKa11 Newbie

    Liittynyt:
    26.11.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    joo sama ongelma kuin vahojen kanssa, en saa myöskään resussinhallintaa auki että pääsisin katsomaan muiden asemien tietoja
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Anteeksi kun on kestänyt vastata, on ollut sen verran muuta.

    Koita vielä seuraavaa komentoa.

    chkdsk C: /F
    Paina Enter ajoita seuraavan käynnistyksen yhteyteen valtsemalla kyllä (K)tai Yes (Y) jos jos englanniksi.
    käynnistä kone uudelleen.
    Kone käynnistyy tarkistuksen jälkeen takaisin työpöydälle automaattisesti.

    Jos edellisellä ei ollut vaikutusta niin katsotaan auttaako uuden tilin luominen, se vie vain pari minuuttia.

    1. Klikkaa käynnistä - Asetukset - Tilit - Perheenjäsenet ja muut käyttäjät - Lisää joku muu tähän tietokoneeseen.
    Nimetön.

    2. Kilkkaa Minulla ei ole tämän henkilön sisäänkirjautumistietoja

    Nimetön2.

    3. Klikkaa Lisää käyttäjä ilman Microsoft-tilitilini myöhemmin

    Nimetön3.

    4. Kirjoita käyttäjänimi - Klikkaa Seuraava (Salasanaa ei ole pakko käyttää)

    Nimetön4.

    Noin nyt pitäisi olla uusi käyttäjätili.

    Käynnistävalikon kautta pääset suoraan uudelle tilillesi kilkkaamalla sitä, vasemmasta yläreunasta mutta kannattaa kirjautua ensin ulos ja sitten kiejautua uudelle tilille, sen jälkeen menee pari minuuttia kun windows valmistelee työpöydän ja uuden käyttäjätilin.
    Nimetön6.

    Jos uusi tilikään ei toimi niin siten täytyy asentaa windows uudestaan.
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2015
  13. Nanna_86

    Nanna_86 Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    389
    Kiitokset:
    97
    Pisteet:
    38
    Ompas outoa. Koitetaan seuraavaa.

    Mene käynnistä > Suorita / " Run "
    ( Vaihtoehtoisesti Windows-näppäin[​IMG] + R. )
    Kirjoita tekstikenttään seuraava teksti "REGSVR32 /i SHELL32.dll" ja paina lopuksi Enter.

    Mitä tekee ?

    Regsvr32.exe on työkalu joka mahdollistaa DLL- tiedostojen rekisteröimisen tai poistamisen.
    Shell32.dll on vastuussa tulevista shell API komennoista, jotka vaikuttavat Windowsin toimivuuteen. ( Kuten tiedostojen / kansioiden avaamiseen ).
    /i , toimii asennus komentona.

    ------- Tekstiä korjattu ---------
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2015
    *Trinity* kiitti tästä.
  14. OKa11

    OKa11 Newbie

    Liittynyt:
    26.11.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    olen nyt vähän töissä kiinni niin yritän viikonlopun aikana saada noi tehtyä
     
  15. OKa11

    OKa11 Newbie

    Liittynyt:
    26.11.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt alkoi toimimaan normaalisti, kun loin uuden käyttäjä tilin ja siirsin tiedostot sinne. Iso kiitos ja kumarrus Trinitylle!!
     

Jaa tämä sivu